علینقی حیدریان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: ۱۰ ماهه امسال ۹ مورد آتش سوزی در شهرستان مهدیشهر با وسعت ۳۱ هکتار، ۹ مورد آتشسوزی در شاهرود با وسعت ۷.۸ هکتار، سه مورد در دامغان با ۷۵۳ متر و یک مورد در سرخه در وسعت ۱۱ هکتار رخ داد.
حیدریان خاطر نشان کرد: بیشترین آمار آتشسوزی در عرصههای مرتعی استان سمنان مربوط به شهرستان مهدیشهر است که عامل انسانی و سهل انگاری علت اصلی وقوع آن بود.
وی با بیان اینکه چوپان و گردشگران با سهلانگاری در خاموشکردن آتش دو عامل اصلی وقوع آتشسوزی در عرصههای مرتعی استان سمنان هستند، ادامه داد: آتشسوزی در عرصههای مرتعی استان فقط به دلیل عامل انسانی رخ داده و رعد و برق به عنوان عامل آتشسوزی گزارش نشده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: آتشسوزی در عرصه های مرتعی استان سمنان گسترده نبود و مراتع دچار حریق قابل احیا است.
وی یادآور شد: سوختن جنگل خسارت سنگینی را به منابع طبیعی وارد میکند، چرا که سالها زمان لازم است تا یک درخت تنومند شکل بگیرد، در آتشسوزیهای ۱۰ ماهه امسال هیچ بخشی از جنگلهای استان در آتش نسوخت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: مسیر دسترسی به مناطق جنگلی به دلیل قرارگیری در مسیر کوهستانی دشوار است و تجهیزات استان باید برای مقابله با آتشسوزی احتمالی تقویت شود.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد را نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.
۲۵ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر، به دلیل تراکم بالای پوشش گیاهی، فصلهای تابستان و پاییز به لحاظ خطر آتشسوزی در شرایط فوقبحرانی قرار داشت که براساس آمار بیشترین آتشسوزی عرصههای مرتعی نیز به این شهرستان اختصاص داشت.