رسول گلپایگانی روز دوشنبه به خبرنگاران در سمنان اظهار داشت: این کتاب به خاطرات آزاده «علی اکبر امیراحمدی» می پردازد و توسط «محمد مهدی عبدالله زاده» نگاشته شده و از سوی دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری استان سمنان و انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
وی افزود: کتاب خاطرات «فرود» از دیگر کتاب های حوزه هنری استان سمنان است که در این ماه منتشر شد و کتاب های «لطیف»، «ردپایی بر آسمان»، «تا بهشت»، «گردان خورشید»، «جامه سرخ»، «۲۴ آینه»، «بلند مثل شب یلدا» و کتاب عکس «تجسم یک باور» از دیگر کتاب های منتشر شده از سوی دفتر فر هنگ و مطالعات پایداری استان سمنان است.
وی ادامه داد: کتاب های «ساعت پنج بود»، «روشنگر» و کتاب خاطرات و زندگینامه شهید عباس دانشگر با عنوان «لبخندی به رنگ شهادت» نیز از جمله آثاری است که به زودی توسط حوزه هنری استان سمنان توسط انشارات سوره مهر به چاپ می رسد.
در مقدمه این کتاب به قلم نویسنده آمده است: «دنیای اسارت، دنیای ناشناختهای بود که در آموزشهای زمان جنگ از آن حرفی زده نمیشد یا نهایتاً مربیان آموزش و رزمندگان با شوخی و مزاح از آن عبور میکردند، زیرا حتی تصور اسارت در دست دشمن بعثی برای خیلی از رزمندگان مشکل بود. تا اینکه در عملیات رمضان یکی از دوستان به اسارت دشمن درآمد و این مقدمه ای شد تا اینکه چندین سال گاه و بیگاه یاد اسرا در ذهنم زنده شود و فکر کنم که الان اسرا در چه وضعیتی اند. پس از آزادی اسرا، فرصتی ایجاد شد تا جسته و گریخته پای صحبت آزادگان بنشینیم و از آنچه بر آنها گذشته بود مطلع شویم. این موضوع پاسخی برای برخی سوالات بود، ولی شنیدن خاطرات شفاهی آزادگان سبب جان گرفتن سوالهای جدیدی در ذهنم میشد. فراز و نشیبهای خاطرات آقای امیراحمدی باعث شد سراغ خاطرات منتشر شده تعدادی از آزاده ها بروم و آن ها را هم با دقت مطالعه کنم.»
در بخش دیگری از کتاب آمده است: «برادر آزاده، دکتر علیاکبر امیراحمدی، وقتی به اسارت نیروهای دشمن درآمد بیست بهار از عمر پربرکتش گذشته بود. نود ماه اسارت دورانی بود که از آن بهرههای بسیار برد. حفظ کل قرآن، همنشینی با حجتالاسلام علیاکبر ابوترابی، سید آزادگان، تمرین ورزشهای رزمی، مدیریت آسایشگاه اسرا و یادگیری صبوری، مهربانی و ازخودگذشتگی از بهره های او از دوران اسارت است. در این خاطرات با نقش اساسی و ارزشمند حجتالاسلام ابوترابی در هدایت و رهبری آزادگان بیشتر آشنا میشویم. در این خاطرات میخوانیم چنانچه حاجآقا ابوترابی در بین آزادگان نبود چه خطرهای بزرگی آزادگان را تهدید میکرد. خاطرات مربوط به حاجآقا ابوترابی حائز اهمیت است، زیرا تعدادی از آنها منحصر بهفرد است.»