درون‌زا کردن اقتصاد، نقش کلیدی جهاد کشاورزی در رونق تولید، برپایی نخستین نماز جمعه استان سمنان، انتخابات، جای خالی امید، ضرورت لایروبی استخر کدیور سمنان، ظرفیت‌های دیپلماسی، مدیران زیرک، حاشیه‌های سریال وارش، برخورد سطحی با آلودگی هوا، نمادسازی گردشگری، سهم شرق استان از ۱۴ سال دولت‌داری قومسی‌ها، اشتغالزایی با کشت گیاهان دارویی، دغدغه‌ای از جنس معیشت و دانشجویی تمرین مطالبه‌گری، ظرفیت شرق استان در زمینه گردشگری عرفانی، عدالت توزیعی در طرح‌های اصلی، انتخابات و انتظارات مردمی، مشکل آموزش و پرورش فقط ساختمان نیست و اثرات اقتصادی و اجتماعی تصادفات در استان از جمله موضوع‌هایی بود که مطبوعات محلی استان سمنان در هفته جاری به آن‌ها پرداختند.

هفته‌نامه کویر امروز

« هفته نامه کویر امروز » استان سمنان یکی از نشریه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان به قلم حسن اشجعی به موضوع « برخورد سطحی با آلودگی هوا » پرداخت.

در  این مطلب آمده است: با آغاز فصل پاییز و حرکت خزنده سرما در کشور شاهد وارونگی هوا و افزایش سطح آلاینده‌ها در شهرهای بزرگ وصنعتی بوده و هستیم.

سطح این آلودگی گاها به حدی می‌رســد که دولت برای کنتــرل آن مجبور بــه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و محدودیت‌های ترافیکی می‌شود.  با یک نگاه سطحی به این مسئله در می یابیم که خودروهای میلیونی که در حال تردد در شهرها هستند بیشترین آلودگی را موجب می‌شوند.

سال‌هاســت که تولید خودروهای غیر اســتاندارد و بی‌کیفیت از ســوی خودروسازان داخلی با قدرت مافیایی ادامه دارد. ســوخت ناقص این خودروها به اضافه بنزین‌های باکیفیت پایین هر دو مزیدی بر علت آلودگی هوای شهرهای بزرگ و صنعتی کشور شده که به دنبال آن سلامت شهروندان را به خطر انداخته است.

اکنون که یک ماه از افزایش قیمت بنزین می‌گذرد، مشاهدات عینی نشان می‌دهد که مصرف بنزین و تردد خودروها در شــهرها همچنان به قوت خود باقی اســت و مردم برای انجام کارهای روزانه خود ناگزیر به استفاده از خودروهای شخصی می‌شــوند، چرا که سیستم حمل و نقل عمومی در  وضعیت فعلی نیز نمی‌تواند پاسخگوی خیل مسافران باشد.

به نظر می‌آید اولیــن گام برای رفع آلودگی هوا حــذف خودروهای غیر استاندارد داخلی از چرخه تولید است.

در بخش دیگری از مطلب آمده است: در گام دوم حال که نرخ بنزین به بالاترین رقم رســیده و مردم هم به این تصمیم احترام گذاشته اند، حداقل کاری که دولت می تواند بکند با نهایت با این اقدام هم دولت احترام بنزین با کیفیت در اختیار مردم بگذارد.

روزنامه بیان مردم

روزنامه « بیان مردم » نشریه استان سمنان است که در هفته گذشته موضوع‌هایی چون جای خالی امید، ضرورت لایروبی استخر کدیور سمنان، ظرافت‌های دیپلماسی، مدیران زیرک و حاشیه‌های سریال وارش را مورد اشاره قرار داد.

از مسائل مهمی که در هفته گذشته مورد توجه این روزنامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « حرکت قطار انتخاباب روی ریل انتخاب اصلح » نوشته رضا قدس است.

در این مطلب آمده است: قطار انتخابات مجلس شورای اسلامی روی ریل انتخاب اصلح به حرکت درآمده و عملاً فعالیت‌های انتخاباتی و تلاش گروه‌ها و جریانات سیاسی برای تدارک لیست‌های انتخاباتی خود وارد مرحله جدیدی شده است.

 با توجه به اینکه بخشی از مردم از نیروهای ناکارآمد و تاریخ مصرف گذشته و چهره‌های تکراری دل‌زده شده‌اند و امیدی به آن‌ها برای حل مشکلات شان ندارند، به علاوه مجلسی که باید در راس امور باشد متاسفانه عملکرد ضعیف برخی نماینده‌ها در دوره‌های اخیر باعث تنزل شأنیت مجلس از راس امور بودن شده است، مهم‌ترین عامل تنزل مجلس، دولت‌ها و خود مردم هستند.

وزرا، وکلا، مدیران و مسئولان ناکارآمد سالمند باید از صندلی خود بلند شوند و میز و مقام خود را به جوان‌های تازه نفس، شایسته و کاردان بسپارند و اگر می‌خواهند کاری انجام دهند عقب بایستند جوان‌های مستعد را جلو بفرستند و به آنها مشاوره بدهند.

خیلی ها خواستار «تغییر اساسی» در فضای سیاسی و تبدیل فضای انفعال و ناکارآمدی به فضای پرشور و کارآمد برای اصلاح وضع اقتصادی و زندگی خود هستند. انتخاب خوب مردم به خودشان برمی‌گردد و انتخاب بد هم به خودشان. میدان دادن به نیروهای جوان و کارآمد مصداق عینی مصلحت و آینده‌نگری است.

یکی از معیارهای اصلی برای ایجاد تغییر- اصلح بودن کسانی است که می‌خواهند مسئولیت نمایندگی را برعهده بگیرند. منظور از فرد اصلح، یعنی این که شایسته مسئولیت باشد، کسی که اولاً درک و فهم و تحلیل درستی از مسائل کشور، مشکلات مردم، جهان اسلام و نقشه‌های دنیای استکبار و نظام سلطه داشته باشد، ثانیاً با مدیریت جهادی و انقلابی و بی‌منت و حقوق نجومی به مردم خدمت کند، ساده زیست، مردمدار، از مردم و در میان مردم باشد.

یکی از علل مشکلات کنونی کشور این است که برخی مسئولین ما دوراندیش و آینده نگر نبوده و نیستند.

همانطور که مقام معظم رهبری بیان فرمودند «اگر توان مدیریتی ندارید مسئولیت نپذیرید»، کسانی که توان مدیریتی ندارند و اقدام کرده‌اند می‌توانند از تصمیم خود منصرف شوند.

دوهفته نامه پیمان همدلی

«پیمان همدلی» یکی از دو هفته نامه های استان سمنان به موضوعات درون‌زا کردن اقتصاد، نقش کلیدی جهاد کشاورزی در رونق تولید و برپایی نخستین نماز جمعه استان سمنان پرداخته است.

در مطلبی به عنوان «تاریخچه برپایی نخستین نماز جمعه استان سمنان » آمده است: مـردم مومن و با ایمان مهدیشهر در سال ۵۸ طی طوماری با امضاء فراوان از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) در خواست تشکیل نماز جمعه در شهر امام زمان (عج) مهدیشهر را کردند.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: طی حکمی در تاریخ ۵۸/۹/۲۷  حضرت حجت السلام و المسلمین حاج سید محمد شاهچراغی که مورد تایید حضرت امام (ره) و علمای استان و به خصوص مردم همیشه در صحنه و مومن استان و مهدیشهر بودند، ایشان را به عنوان نماینده خود و امام جمعه مهدیشهر منصوب فرمودند و به همین دلیل اولین نماز جمعه شهر در ۳۰ آذر ۵۸ به امامت آن عالم بزرگوار، استاد و معلم اخلاق در مکان مقدس حسینیه المهدی و با حضور نمازگزاران مومن و انقلابی برگزار شد.

کرامت انسانی

«کرامت انسانی» دیگر هفته‌نامه استان سمنان با رویکردی اقتصادی و سیاسی است که در هفته گذشته موضوع‌های نمادسازی گردشگری، سهم شرق استان از ۱۴ سال دولت‌داری قومسی‌ها، اشتغالزایی با کشت گیاهان دارویی، دغدغه‌ای از جنس معیشت و دانشجویی تمرین مطالبه‌گری را مورد اشاره قرار داد.

از مسائل مهمی که در هفته گذشته مورد توجه این هفته نامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « ظرفیت ویژه شاهرود و میامی در زمینه گردشگری عرفانی» نوشته محمدرضا شریعتی است.

در این مطلب آمده است: جشن ثبت جهانی جنگل هیرکانی ابر قرار است برگزار شود. جشنی که یک بار به تعویق افتاد اما به هر حال یک روز برگزار و وزیر میراث فرهنگی مهمان ویژه آن خواهد بود.

یکی از مواردی که می‌تواند در این سفر از سوی میراث فرهنگی استان سمنان می‌شود طرح محور گردشگری عرفای و مذهبی است چرا که شرق استان سمنان دارای مواهب فراوانی است و هر کدامشان برای یک استان کافی هستند کما اینکه ترکیه با داشتن مولانا در تمام طول سال هزاران گردشگر جذب می‌کند.

وجود  مساجد فراوان و تاریخی و دیدینی شامل مسجد جامع شاهرود شیخ علی اکبر، تکیه بازار و ...در کنار امام‌زادگانی چون محمد (ع) بسطام وسرلوین قطری از جمله شاخص‌ترین داشته‌های گردشگری مذهبی و معماری شرق استان محسوب می‌شود.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: امروز بر موثران و مسوولان شهرستان‌های شاهرود و میامی تکلیف است که از فرصت طلایی حضور مسئوولان استفاده کرده و برای بیان کردن محور گردشگری عفانی و فرهنگی و دینی پیشگام شوند تا بتوانیم در شناساندن این ظرفیت و مزیت‌ها به ایران اسلامی و گردشگران خارجی موفق‌تر عمل کنیم.

روزنامه پیام

«روزنامه پیام» استان سمنان در هفته‌ای که گذشت مطالبی چون عدالت توزیعی در طرح‌های اصلی، انتخابات و انتظارات مردمی، مشکل آموزش و پرورش فقط ساختمان نیست و اثرات اقتصادی و اجتماعی تصادفات در استان را مورد اشاره قرار داد.

یکی از موضوع های مهمی که در این روزنامه مورد توجه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « عدالت توزیعی در طرح‌های اصلی » به قلم علی‌اکبر مختاری است.

در این مطلب آمده است: حکایت غم‌انگیز بیمار جوانی است که به خاطر مشکلات تنفسی که از سرماخوردگی ساده پدید آمده در بیمارستان ۱۵ خرداد مهدی‌شهر بستری می‌شود ولی مثل همیشه شاهد شلوغی صدای کارگران و تعمیرکارانی است که در حال بازسازی بیمارستان فرسوده هستند.

این بار رنگ‌آمیزی فضای درونی در فصل سرما هنگامی که تمامی منافذ بسته است موجب انتشار ذرات رنگ و تینر در فضای بسته بخش بستری می‌شود و حال افراد و بیمار وخیم‌تر شده و در نهایت عدم رسیدگی و امکانات کافی برای درمان، وی را به مراکز درمانی مرکز استان اعزام می‌کنند.

داشتن یک بیمارستان با پرسنل متخصص حق اساسی و قانونی مردم نجیب و شریف شهرستان مهدی‌شهر است.

علی‌رغم جابجایی چند وزیر و مدیرکل در وزارتخانه‌های مربوطه کماکان این پروژه‌ها که تکمیل و بهره‌برداری آن از ضروریات شهر است به طور نیمه‌تمام باقی مانده است. خسارت مادی که از طولانی شدن پروژه‌های عمرانی به بودجه شهرستان تحمیل می‌شود به نسبت تورم و تغییر پیمانکاران و فرسایش ساختمان چندین برابر شده است و خسارات معنوی پروژه بیمارستان که از عدم ارایه خدمات مناسب بهداشت و درمان و گاهی از دست رفتن جان شهروندان می‌شود قابل محاسبه نیست.

در خصوص کتابخانه نیز عدم بهره‌مندی دانشجویان و دانش‌آموزان مهدی‌شهر که در آموزش و کنکور رتبه‌های درخشان ملی را کسب کرده‌اند و از حداقل امکانات فضای مطالعه و دسترسی به منابع آموزشی و کتب محروم هستند، نشان از آن دارد که فرصت‌های نابی از جوانان شهر سلب شده است.

نکته دیگر در خصوص عدم توجه در آمایش سرزمینی و بی‌برنامگی دولت و مجلس در شیوه تکمیل پروژه‌های عمرانی است. یقینا بهترین شیوه برای توسعه مناطقی که دارای مشارکت مردمی در امور عمومی است و بخش خصوصی قوی و تاثیرگذار دارد، واگذار کردن امور به مردم است.

مشارکت خیرین و بخش خصوصی مردم مهدی‌شهر در قبل انقلاب و چهار دهه جمهوری اسلامی در دوران جنگ، سازندگی و تحریم زبانزد خاص و عام است. چنانچه پروژه‌های ذکر شده از ابتدا به خیرین و نخبگان جامعه مدنی سپرده می‌شد، مسلما در کمترین زمان و با کمترین هزینه تکمیل می‌گردید.

لذا مسئولین استانی باید ابتدا انصاف و عدالت توزیعی در تخصیص منابع به پروژه‌های اصلی و زیرساخت را رعایت کنند و چنانچه پروژه‌هایی نیمه‌کاره بر زمین است از تعریف پروژه‌های جدید در مرکز و دیگر شهرستان‌ها که از قدرت لابی برخوردارند، امتناع کنند و مطالبات به‌حق مردم به بلاتکلیفی و وعده‌های نافرجام ختم نگردد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.