ایرج مصطفوی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان اعتبار در صورت فراهم بود امکانات زیرساختی مانند برق، آب و گاز، برای احداث و راه‌اندازی ایستگاه هواشناسی کویری در سمنان لازم است.

وی با بیان اینکه در بخش‌های جنوبی سمنان خلاءهای آماری هواشناسی وجود دارد، خاطرنشان کرد: تمام داده‌های هواشناسی مربوط به مناطق شمالی و کوهستانی این استان است و ایجاد یک ایستگاه هواشناسی کویری از نیازهای اصلی استان محسوب می شود.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان ادامه داد: داده‌های هواشناسی این استان با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و هم‌پوشانی با ایستگاه‌های استان‌های همجوار ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: این داده‌های به دست آمده نیز به طور دقیق مولفه‌هایی مانند سمت و سرعت وزش باد و افزایش دما را ارائه نمی‌دهد.

مصطفوی، با اشاره به رایزنی‌ها برای اجرایی شدن طرح ایستگاه هواشناسی کویری، بیان کرد: پیش‌بینی تامین امنیت و انرژی برای استقرار ایستگاه خودکار هواشناسی کویری در سمنان دو مساله ضروری است.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان، با بیان اینکه تنها در بخش نظامی جنوب سمنان ارتباطات هوایی وجود دارد، اضافه کرد: مساله ارتباط گیری محل احداث ایستگاه در نقطه تعیین شده همچنان مطرح است و حل نشده است و در تلاش هستیم تا برای این موضوع نیز چاره‌اندیشی شود.

با وجود تنوع اقلیمی استان سمنان با دارابودن پنچ نوع از هفت نوع اقلیم تعریف شده،  بخش زیادی از وسعت ۹.۷ میلیون هکتاری استان سمنان را مناطق خشک و نیمه خشک تشکیل می دهد.

سامانه هواگوی ۱۳۴ آماده ارائه اطلاعات هواشناسی و پیش بینی‌های جوی سمنان در تمام اوقات شبانه روز است، اداره کل هواشناسی استان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه باران‌سنجی در نقاط مختلف است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.