«نقش حقوق ثبت در تحقق حقوق شهروندی» در قالب ۶ فصل و ۱۳۷ صفحه گردآوری و از سوی انتشارات استاد شهریار تهران منتشر شده است.
در این کتاب به تاریخچه ثبت در قبل میلاد، بعد میلاد، عهد هخامنشیان و دیگر دوره های شاهنشاهی پرداخته شده است که نویسندگان این کتاب به بیان حقوق شهروندی، مدنی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و قضایی جامعه اشاره داشته‌اند تا کتاب از جامعیت برخوردار باشد.
تاریخچه ثبت، مفاهیم، حقوق شهروندی، حقوق شهروندی در اسلام و جوامع مدنی، دولت الکترونیک و مزایا و چالش‌های ثبت الکترونیکی اسناد، از سرفصل‌های این کتاب است.
نویسندگان کتاب سعی کردند تا جایگاه فناوری ثبت آنی معاملات و حقوق ثبت را در پرتو شاخصه‌های مهم حقوق شهروندی مورد مقایسه، تحلیل، بررسی و ارزیابی قرار داده و میزان مطالبه، توقع و انتظارهای شهروندان را از فناوری نوین ثبت آنی معاملات بیان کنند.

قسمتی از کتاب

در چکیده این کتاب به قدمت طولانی ثبت اشاره شده و آمده است: در گذشته عمل ثبت تنها برای مشخص شدن میزان مالیات حکومت‌ها از افراد صورت می گرفت اما با گسترش دموکراسی در جوامع و آشنا شدن هر چه بیشتر افراد به حقوق خود، امروز ثبت اسناد و املاک بیشتر برای حفظ حقوق مالکانه صورت می گیرد تا از حق فردی افراد دفاع کند. 
امروز در راستای اجرای تکالیف برنامه پنجم توسعه و قانون سلامت نظام اداری در مورد الکترونیکی نمودن فرآیند های ثبتی و عدم تجزیه حقوقی حق شهروندان با توجه به اعتقادات ملی و مذهبی، تحولات مهمی در کشور و نیز در حوزه ثبت اسناد و املاک صورت گرفته است. 
نویسندگان در این کتاب تلاش کردند تا با گردآوری و انتشار این کتاب بتوانند تا حدودی جایگاه حقوق شهروندی را در حقوق ثبت مورد بررسی قرار دهند.
اولین چاپ این کتاب به تعداد یک هزار نسخه در سال ۱۳۹۶ منتشر شد.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.