حمیدرضا حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی استان سمنان مجهز به آزمایشگاه است و آزمایشهای میکروبی در این آزمایشگاه انجام میشود اما آزمایشهای تخصصی به آزمایشکاه مرکزی آبزیان در مشهد ارسال میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته ۱۳۴ آزمایش میکروبی برای مبارزه با بیماریهای آبزیان انجام و یک مورد کانون بیماری شناخته شد.
وی تصریح کرد: نیمه نخست امسال ۳۷ مورد بازدید از مزارع پرورش ماهیان مجاز و تحت نظارت صورت گرفت و حدود ۱۵۰ نمونهگیری از ماهی و آب مزارع انجام شد.
حسینی یادآور شد: نمونهگیری در مرکزهای پرورش آبزیان، از آب و ماهیان تلف شده گرفته میشود و ماهی زنده مورد آزمایش قرار نمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: عمده تلفات ماهی در مرکزهای پرورش ماهی استان سمنان به دلیل مشکلهای فنی استخرها و کمبود اکسیژن و فقر دانش بهرهبرداران رخ میدهد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان خاطرنشان کرد: ۸۴ باب استخر تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی و ۳۷ استخر پرورش ماهیان گرمآبی مجاز و تحت نظارت در این استان وجود دارد که بخش زیادی از این استخرها در نواحی شمالی استان و به ویژه شهرستان شاهرود وجود دارد.
در استان سمنان ماهیان گرمآبی از خانواده کپورماهیان مانند ماهی کپور معمولی، کپور علفخوار و کپور نقرهای و ماهیان سردآبی از خانواده آزادماهیان مانند قزل آلای رنگین کمان پرورش داده میشود.
سال گذشته یک هزار و ۱۰۰ تن گوشت ماهی در استخرهای پرورش ماهی استان تولید شد و پیشبینی میشود امسال این میزان افزایش یابد.