ایرج حیدریان روز سهشنبه در آیین طرح ملی دانشآموزی نجات آب یا داناب در مدرسه پیامبراعظم (ص) سمنان افزود: با توجه به تغییر اقلیم و کاهش بارشها، شرایط برای مدیریت مصرف آب در استان سمنان مشکل شده است.
وی خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته با همکاری جهاد دانشگاهی، دانشگاهها و آموزش و پرورش، اقدامهای خوب و موثری در راستای اصلاح الگوی مصرف آب در سمنان انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان ادامه داد: تاثیرپذیری و اثربخشی دانش آموزان در اجرای طرحهای آموزشی دارای اهمیت است و با اجرای طرحهای متنوع برای توسعه کشور میتوان گام برداشت.
حیدریان اضافه کرد: متوسط بارشها در کشور سالانه ۲۶۰ میلیمتر است که در استان سمنان این آمار نصف متوسط کشوری است.
وی تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد از منابع آبی استان سمنان در بخش کشاورزی مصرف می شود و بهرهوری در بخش کشاورزی با وجود مصرف قابل توجه آب ۳۰ درصد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: خشکسالی و کمآبی در ایجاد فرونشست در استان سمنان تاثیرگذار بوده است و رفع این چالش نیازمند اصلاح الگو در مصرف آب است.
در این آیین منوچهر فخری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان، محمد دستورانی مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان، حسن رهایی رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان و دانش آموزان تعدادی از مدارس استان حضور داشتند.
طرح ملی دانش آموزی نجات آب که به اختصار از آن با عنوان داناب یاد میشود، براساس ایدهای علمی برگرفته از مطالعات جامع پیرامون طرحهای فرهنگی و آموزشی، از سال تحصیلی ۸۹-۸۸ به اجرا درمیآمد.
در این طرح با هدف قرار دادن دانش آموزان، برنامهریزی شده است تا مسایل و چالشهای اصلی حوضه آب مانند مسائل ارزشی پیرامون آب، کمی، کیفی،آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب در روندی نظام مند به این قشر آموزش داده شود.
استان سمنان ۱۲۰ هزار دانش آموز در سال تحصیلی جدید دارد.