به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان عرب معصومی گفت: طی سالهای گذشته با تاغ کاری به نتیجه رسیده و امروز با کشت بالغ بر ۱۷ هزارهکتار تاغزار به عنوان جنگل های دست کاشت توانسته این وظیفه را به انجام برساند.

وی گفت: گونه تاغ،از جمله گونه های بسیار مقاوم به خشکی و کم آبی است و خاستگاه آن مناطق خشک و کم آب می باشد.

عرب معصومی اظهار داشت : ریزگردها به عنوان نتیجه‌ اصلی فرسایش بادی خاک، اثرات مهمی بر محیط پیرامون خود داشته و از دیدگاه محیطی تاثیر بسیار زیادی بر روی زندگی انسانی و جانوری می‌گذارد که پدیده‌ خشکسالی و تغییر اقلیم به این وضعیت می‌افزاید.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار با اشاره به وجود ۱۰ هزارو ۵۲۳ هکتار اراضی بیابانی در این شهر افزود: درخصوص جلوگیری از گسترش اراضی بیابانی و مهار گرد و غبار در منطقه، این اداره‌ اقداماتی را در طی سالیان اخیر با استفاده از مشارکت‌های مردمی به انجام رسانده است.

اسماعیل عرب معصومی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار عنوان کرد: شهرستان گرمسار با میانگین بارندگی ۱۲۰ میلی متر و مساحتی بالغ بر ۵۲۴هزار هکتار که ۲۸۴ هزارهکتار آن را اراضی بیایانی و کویری احاطه کرده است و بدلیل قرار داشتن در مسیر بادهای غالب موسمی شهریار و سمنان همواره با تهدید جدی حرکت شن های روان و جابجایی تپه های ماسه ای مواجه بوده است که این موضوع از چند منظر قابل بررسی است.

اسماعیل عرب معصومی گفت: در گام اول با نگاه حفظ و تاسیسات از جمله راه آهن،جاده مواصلاتی که در گذشته با ایجاد باد شکن های فیزیکی از جمله قرار دادن کاشت نهال ،چوب و غیره ، در هدایت و کم کردن سرعت باد بودند. ودرگام دوم تهدید جدی برای مزارع کشاورزی شهرستان گرمسار و آرادان که بالغ بر ۵۲۰۰ هکتار می باشد.

وی بیان داشت: عملیات مبارزه با بیابانزایی در سطح ۷۰۰ هکتار، با تاسیس ایستگاه تثبیت شن و مقابله با بیابانزایی و اقدام به کاشت جنگل انبوه در سطح این منطقه از اقدامات منابع طبیعی می‌باشد.

۴۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1277242
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.