حمیدرضا حسینی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: ۲۰۰ هزار دُز واکسن آشامیدنی برای واکسیناسیون طیور روستاهای استان علیه بیماری ویروسی نیوکاسل تهیه شده است.

وی ادامه داد: واکسناسیون رایگان طیور روستاهای استان سمنان همزمان با چهاردهم مهر روز ملی دامپزشکی شروع شده و به مدت سه هفته ادامه دارد.

وی تصریح کرد: طرح واکسینه کردن طیور روستایی علیه بیماری ویروسی نیوکاسل در ۲ مرحله دیگر به فاصله سه تا چهار ماه انجام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان یادآور شد: اجرای طرح واکسینه طیور روستایی استان به صورت رایگان به وسیله ۵۰ گروه عملیاتی، نظارتی و پشتیبانی انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: واکسن‌های آماده شده برای واکسینه کردن طیور روستایی ساخت ایران است و به دلیل آشامیدنی بودن واکسن، احتمال بروز عوارض جانبی اندک است.

وی ادامه داد: همکاری بخشداران، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها برای اطلاع رسانی به روستاییان به منظور همکاری در اجرای طرح ضروری است.

حسینی اضافه کرد: برای افزایش ضریب موفقیت در واکسیناسیون روستاییان ۲ ساعت قبل از حضور ماموران دامپزشکی طیور خود را تشنه نگاه دارند و ظرف آبخوری طیور را با آب معمولی شست و شو دهند.

اجرای طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ همزمان با سراسر کشور

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها و تولید گوشت مرغ درجه یک از جمله طرح‌های آماده افتتاح در روز ملی دامپزشکی در استان همزمان با سراسر کشور است، گفت: یک کشتارگاه طیور در گرمسار حائز رتبه درجه یک شد.

وی ادامه داد: هشت کشتارگاه‌ طیور در استان سمنان وجود دارد که براساس طرح ملی ممیزی کشتارگاه‌ها به منظور ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت، یک کشتارگاه در گرمسار دارای رتبه درجه یک شده  و تا ماه آینده چهار کشتارگاه دیگر در استان دارای رتبه یک می‌شود.

به گفته وی، کشتارگاه صنعتی طیور که موفق به دریافت رتبه درجه یک می‌شود، دارای خط کشتار تمام خودکار است که محصول خروجی از باقیمانده شکمی مرغ پاکیزه است.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه گوشت مرغ دارای رتبه یک۴با گوشت مرغ رتبه ۲ و سه اختلاف قیمت دارد، ادامه داد: در ابتدای شروع طرح ارتقای بهداشت گوشت مرغ، گوشت بسته‌بندی درجه یک براساس میزان تقاضا در بازار استان سمنان عرضه می‌شود.

 ۵۱۱ واحد پرورش انواع طیور در استان سمنان وجود دارد که از این تعداد ۴۳ مزرعه مرغ تخم‌گذار، ۱۲ واحد پرورش شترمرغ، ۶ واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت تولید ۱۹ هزار و ۲۰۰ قطعه و ۴۲۱ مزرعه پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت جوجه‌ریزی ۱۰ میلیون قطعه در هر دوره و بقیه مربوط به سایر ماکیان و مرغ اجدادی است.

حدود ۷۰ درصد تولید گوشت مرغ استان سمنان به استان‌های دیگر ارسال می‌شود.

۱۴ مهرماه روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است.

۷۳۴۲/۷۴۰۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.