حمیدرضا حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: دولت تدبیر و امید به بخش سلامت دام که منشا سلامت غذای انسان و متولی آن دامپزشکی است توجه ویژه داشته و اختصاص اعتبار برای این بخش گواه این مساله است.
حسینی بیان کرد: میزان اعتبار امسال از سوی سازمان دامپزشکی کشور برای انجام اقدامات پیشگیرانه هنوز ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: براساس تصویب لایحه پیشنهادی دولت تدبیر و امید به مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه، در چند سال اخیر همه ساله، یک هزار میلیارد ریال به سازمان دامپزشکی برای تامین سلامت پرداخت میشود و سپس سازمان این اعتبار را بین استان ها توزیع میکند.
وی ابراز داشت: ۷۰ درصد بیماریهای بازپدید و نوپدید شناخته شده در دنیا مشترک بین انسان و دام و ۶۱ درصد بیماریهای واگیر دامی عفونی شناخته شده است و سازمان دامپزشکی پیشگیری از این نوع بیماریها را در دستور کار خود قرار داده است.
حسینی تصریح کرد: دامداران، قصابان و همکاران دامپزشکی در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مشترک بین دام و انسان مانند سل، هاری، تب کریمه گنگو و تب مالت قرار دارند، اما سازمان دامپزشکی، انجام اقدامات پیشگیرانه و مقابله با بیماریهای مشترک بین انسان و دام را در اولویت کاری خود دارد.
وی خاطرنشان کرد: انجام واکسیناسیون دام، سمپاشی، نمونه گیری و نظارت مستمر از جمله اقدامات انجام شده از سوی اداره کل دامپزشکی استان به منظور پیشگیری است.
وی یادآور شد: براساس اقدامات پیشگیرانه انجام شده در استان سمنان، در پنج ماهه ابتدایی سال ۹۸ کانون جدی بیماری دام در استان گزارش نشد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: شهروندان می توانند هرگونه موارد مشکوک در زمینه بیماری دام را با تماس با شماره تلفن ۱۵۱۲، گزارش کنند تا کارشناسان موضوع را بررسی کنند.
۷۳۴۲/۶۱۰۳
- کدخبر: 1242576
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد