مدیرکل کمیته امداد استان سمنان معتقد است که مسئله فقر در کشور و فقرزدایی از چهره محرومان با مستمری ، پول و تزریق پول حلشدنی نیست.
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه سمنان، محسن مسعودیان راد در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: طرح هدفمندسازی و یارانههای نقدی نشان داد که این روش به زدون فقر از چهره محرومان نمیانجامد.
وی با بیان اینکه دیدگاه حمایتی حاکم بر فضای خیریهها نمیتواند مشکل پیچیده فقر را در کشور حل کند افزود: با وجود گذشت 40 سال از انقلاب همچنان از نظر فقر و مشکلات محرومان در شرایط نامناسبی قرار داریم.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان از ایجاد درآمد پایدار، اشتغالزایی و توانمندسازی به عنوان یک راهکار مناسب برای مقابله با فقر نام برد و خاطرنشان کرد: کمیته امداد امام در رویکردهای جدید خود به این حوزه به دنبال رونق تولید و ایجاد اشتغال و درآمد پایدار از طریق مشاغل نوین و دانشبنیان و خصوصا طرح انرژی خورشیدی و...برای محرومان است.
وی با تاکید بر نقش هدایتگری و تسهیلگری کمیته امداد گفت: کمیته امداد باید نقش بسترساز و برنامهریز را داشته و با هدایتگری و بسترسازی زمینه را برای ایجاد اشتغال پایدار برای محرومان فراهم کند.
ایجاد زنجیرههای مشاغل راهکاری برای غلبه بر بیکاری محرومان
مسعودیانراد، با نفی اتکاء به مشاغل سنتی تصریح کرد: اگرچه پرداختن به اینگونه مشاغل هم میتواند در مواردی موثر باشد اما واقعیت این است که با مشاغل تکمحصولی، قدیمی و سنتی راه به جایی نمیبریم.
وی با اذعان به اینکه بخش زیادی از مخاطبان کمیته امداد فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند ادامه داد: ایجاد اشتغال برای این قشر نیازمند رویکردهای نوین و ملی در حوزه مشاغل است و کمیته امداد نیز به تنهایی نمیتواند آن را حل کند بلکه نیازمند همراهی و مشارکت همه دستگاهها و بخشهای مختلف در استان و کشور هستیم.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان از ایجاد زنجیرههای مشاغل به عنوان یک راهکار مناسب برای غلبه بر فقر و توانمندسازی مددجویان نام برد و اضافه کرد: به عنوان مثال ما در استان سمنان حدود 2000طرح 20 تا 30 راس دامی برای مددجویان استان اجرایی کردیم لذا با اتصال این طرحها و ایجاد یک شبکه و زنجیره و با بهرهگیری از روشهای علمی همچون اصلاح نژادی دامها و ارتقاء سطح دانسگی صاحبان طرحها میتوان با ایجاد یک تعاونی بزرگ و موثر به حل بخشی از مشکلات این بخش کمک کرد.
این مدیر مسوول از اجرای 4500 طرح اشتغال در استان خبر داد و گفت: بخش عمده این طرحها در حوزه دامپروری است و بخشهای خدمات، صنعت، صنایعدستی و کشاورزی به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی از استان سمنان به عنوان یک استان پیشرو در اجرای طرحهای اشتغال نام برد و افزود: تشکیل مجمع خیرین و راهاندازی کانون خیرین کارآفرین در استان که برای اولینبار در سطح کشور اجرا شده تجربه موفقی است که به انعقاد تفاهمنامههای متعددی در استان هم انجامیده است.
تصمیمگیری پشتمیزی برای محرومان راه به جایی نمیبرد
مسعودیانراد با اذعان به اینکه تصمیمگیری پشتمیزی برای محرومان راه به جایی نمیبرد گفت: اگر میخواهیم مشکلات محرومان را حل کنیم باید به بین آنها برویم نه اینکه از پشت میزها برای آنها نسخهپیچی کنیم.
وی با بیان اینکه فقر مالی دیگر به یک فقر پیچیده مالی، فرهنگی و..در کشور تبدیل شده خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم مسئله فقر را حل کنیم باید مقابله با فقر فرهنگی در صدر برنامههای ما قرار بگیرد. ضمن اینکه تمرکز ما نباید تنها بر روی فقر فردی باشد، باید توان و استعدادهای منطقهای و سطح توسعهای استان را با مشارکت سایر نهادها و دستگاهها ارتقاء دهیم.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان با بیان اینکه استان سمنان از ظرفیتهای متعددی برخوردار است گفت: باید با بهرهگیری از این ظرفیتها به مقابله با فقر برویم.
وی بر لزوم درک فضای حاکم بر زندگی فقرا تاکید و تصریح کرد: تا مادامی که درد محرومان را درک و احساس نکنیم نمیتوانیم در زمینه التیامبخشی به آنها گامهای موثری برداریم.
وی از آنچه گسست بین توانمندیها و نیازمندیها میخواند به عنوان یک معضل نام برد و گفت: هنر ما باید این باشد که بین این گسست اجتماعی، پیوند ایجاد کنیم در واقع با ارتباط بین توانمندیها و نیازمندیها میتوانیم ظرفیتهای موجود در استان را به محرومین گره بزنیم.
تمجید از حمایتهای دولت تدبیر از محرومان
مسعودیانراد به تمجید از حمایتهای دولت تدبیر و امید از محرومان پرداخت و گفت: دولت و مجلس حمایتهای بسیار خوبی از محرومان و کمیته امداد داشتند که نتیجه آن تحقق 100درصدی برنامههای کمیته امداد در سال 97 ، افزایش سه برابری مستمری مددجویان و...بوده است.
وی با انتقاد از سیاست یارانهای به این بخش در دولتهای گذشته خاطرنشان کرد: متاسفانه با این طرح ناموفق سالیانه 46 هزار میلیارد تومان از اعتبارات کشور به بستههای 45 هزار تومانی تبدیل و توزیع میشود این در حالی است که این اعتبارات میتوانست در حوزه زیرساختها و ایجاد اشتغال مشکلات بیشتری را حل کند.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص تاکید کمیته امداد استان بر لزوم رفع فقر فرهنگی و ژرفای این حوزه کاملا تخصصی گفت: کمیته امداد خود را درهیچ حوزهای و از جمله در حوزه فرهنگی متولی نمیداند بلکه میکوشد با مشارکت دیگر دستگاههای مسوول به مقابله با فقر فرهنگی برود.
افزایش 50 درصدی افراد تحتپوشش کمیته امداد استان
وی در پاسخ پرسش ایسنا، نوسانات اقتصادی ناشی از تحریمهای ظالمانه را در توسعه و افزایش فقر موثر دانست و گفت: آمارها نشان از افزایش فقر در استان دارد و بیتردید بخشی از این رشد ناشی از تحریمها و نوسانات اقتصادی اخیر است.
وی با بیان اینکه حدود 50 درصد به افراد تحتپوشش کمیته امداد استان افزوده شده ادامه داد: واقعیت این است که تعداد متقاضیان و محرومان بیشتر این افراد تحتپوشش است. دولت خوشبختانه حمایت خوبی از کمیته امداد داشته همچنین دستگاه قضایی و مجلس نیز همراهی خوبی با کمیته امداد داشتند. البته این کمکها امسال و در چند ماه اخیر با مشکلاتی روبرو بوده که امیدواریم بزودی رفع شود.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAانتهای پیام