محمدکرم محمدی دوشنبه در جمع گروهی از دهیاران بخش مرکزی این شهرستان با بیان این که در چند ماه گذشته پیگیری هایی انجام شده ، افزود : چاه های آب برخی دستگاه های اجرایی با همکاری مدیران مربوطه وارد شبکه توزیع شد تا دستکم ۵۰ لیتر در ثانیه به آب های موجود اضافه شود.

 به گفته مسوولان امر ، ظرفیت منابع آب آشامیدنی شاهرود اکنون ۶۰۰ لیتر در ثانیه است که در اوج مصرف ۱۵۰ لیتر در ثانیه کمبود ایجاد شده و موجب قطع آب می شود.   

  وی ادامه داد: برخی  افراد از آب آشامیدنی که به سختی تامین می شود، برای خوراک دام و آبیاری مزرعه و باغ  استفاده کرده و موجب کمبود آب می شوند.

 معاون استاندار سمنان مشکل شبکه توزیع را یکی از دلایل کمبود آب آشامیدنی شهر شاهرود خواند و گفت : تا مشکل مدیریت توزیع با همکاری مردم ، شوراها و دهیارها حل نشود ، همچنان با کمبود آب روبرو خواهیم بود.

  محمدی با بیان این ۲۵ درصد آب تولید شده به خاطر فرسودگی شبکه توزیع و نیز استفاده نابجای برخی برای مصارف دیگر مانند آبیاری باغ ها از چرخه مصرف مردم خارج می شود، ادامه داد: با تصمیماتی که در استان گرفته شده در بازه زمانی پنج تا ۶ ماهه بخش زیادی از آب مورد نیاز کشاورزی بخش مرکزی از طریق حفر چاه ها حل می شود.

فرماندار شاهرود خطاب به دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی گفت: در هر شهر و روستا اولویت های را سنجیده و رتبه بندی کنید و بر حسب ظرفیت اعتباری که دارید برای مردم و مجریان طرح  توقع ایجاد کنید.

  وی با بیان این که گزارش های خوبی در زمینه ساخت جاده ها ، پل ، ساختمان ها و مسیل ها در دست دارد، افزود: ۴۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر رییس جمهوری اختصاص یافته که ضرورت دارد برای جذب آن ها مدیران پیگیری بیشتری کنند.

   معاون استاندار سمنان از رشد۲۲ درصدی اعتبارات امسال هم خبرداد و گفت : بخش زیادی از این اعتبارات مربوط به روستاهاست ، دهیاران و بخشداران و کارشناسان امر اولویت ها را برای بنیاد مسکن ، آب و فاضلاب روستایی و میراث فرهنگی مشخص کنند.

محمدی گفت : برای برخی از اولویت های هم اعتبار شهرستانی و هم اعتبار سفر ریاست جمهوری در نظر گرفته شده ،نامه نگاری هایی در خصوص موضوع آسفالت و بهسازی جاده ها و پل ها انجام شده و اعتبارات بسیار خوبی در اختیار بنیاد مسکن گذاشته شده تا مشکلات ناشی از سیل و همچنین روستاهای بدون دهیاری  را برطرف کند.

فرماندار شاهرود با بیان این که در برخی از روستاها فضای ورزشی ندایم، افزود: ساخت خانه های ورزشی در دستور کار بوده و  برای احیاء قنوات اعتبارات بسیار خوبی  وجود دارد که نیازمند هماهنگی با جهادکشاورزی است.

وی گرایش کشاورزان به استفاده از گلخانه ها را امری ضروری خواند و گفت: پیش از این برای ساخت گلخانه داشتن ۱۵۰۰ متر زمین شرط اصلی بود ، اکنون ۳۰۰ متر به پایین نیز قابل قبول بوده و هیچ استعلامی نیاز ندارد فقط لازم است با جهادکشاورزی هماهنگی شود.

  معاون استاندار سمنان کشت گلخانه ای را دارای برکت فراوان خواندو گفت: با یک یا ۲ برداشت محصول سرمایه اولیه کشاورزان باز می گردد، ضمن این که 

تسهیلات خوبی هم برای ایجاد گلخانه  فراهم شده است.

  وی با درخواست از سرمایه گذاران بومی برای راه اندازی گلخانه و کشت و صنعت ، گفت: در روستا میغان  مجتمع ۸۴ هکتاری وجود دارد که ۴۲ هکتار آن یک مجتمع دامی است و ۴۲ هکتار هم قرار است گلخانه ایجاد شود.

 محمدی گفت : مطالعه طرح های آبخیزداری دهملا ، تفال ، قلعه عضدی و صالح آباد تمام شده و تا پایان سال باید اجرا شود.

سطح زمین های کشاورزی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین های کشاورزی استان سمنان و سطح باغ های آن هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ های استان را شامل می شود. 
این شهرستان با داشتن ۴۰۰ هزار راس دام سبک ۲۴ درصد از دام سبک استان و با داشتن ۳۱ هزار راس دام سنگین ۳۰ درصد دام سنگین استان را دارد . 
میزان تولید محصولات زراعی شاهرود سالانه ۲۳۰ هزار تن و محصولات باغی ۱۵۵ هزار تن است که ۵۰ درصد از تولید باغی استان سمنان است. 

۱۰۲۳/۶۱۶۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.