علی اصغر ذوالفقاری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خطر فرونشست زمین با اصلاح الگوی مصرف آب و استفاده از ظرفیت و رویکردهای علمی مهار می شود.
وی اظهار داشت: کنترل فرونشست زمین به عنوان پدیده «زلزله خاموش» نیاز به اقدام عملی دارد و برای رفع این چالش رویکردهای کارشناسی و علمی باید ملاک قرار گیرد.
عضو هیات علمی رشته کویرشناسی دانشگاه سمنان اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان و استادان دانشگاه از ظرفیت های علمی خوبی برای مقابله با پدیده فرونشست زمین برخوردار هستند که مسئولان باید از اندیشه این نخبگان برای رفع این چالش بهره بگیرند.
ذوالفقاری تصریح کرد: در سال های گذشته در بخش مدیریت مصرف آب و افزایش پوشش گیاهی در مناطق جنوبی استان سمنان اقدام های نسبتا خوبی انجام شد که این رویه باید برای سال های آینده هم نهادینه و فرهنگ سازی شود.
وی ادامه داد: فرهنگ استفاده بهینه و اصلاح الگوی مصرف آب به معنی واقعی در بین آحاد جامعه نهادینه نشده است و رویکرد کشاورزان در استفاده از آبیاری غرقابی نمونه ای از این بی تفاوتی به عرصه های طبیعی کشور به شمار می رود.
عضو هیات علمی رشته کویرشناسی دانشگاه سمنان گفت: تهدید فرونشست زمین در استان سمنان را باید جدی گرفت و با رویکردهای کارشناسی می توان چالش های از این دست را متوقف کرد.
به گزارش ایرنا، در حالی که در جهان نشست زمین بیش از چهار میلیمتر در سال بحران نامیده می شود، به طور متوسط سالانه 10 تا 12 سانتی متر در دشت سمنان، در دشت گرمسار هشت سانتی متر و 12 سانتی متر در دشت ایوانکی نشست زمین رخ می دهد.
7339/6103/7408
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.