حمیدرضا حسنی شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که جمع اقامت مسافران نیزاز 162 هزارتن فراتر رفت ؛ افزود: از این تعداد بیش از 35 هزار تن در مدارس، 34 هزار تن در زائر سراها و 28 هزار تن در هتل آپارتمان ها، تاسیسات گردشگری، اقامتگاه های بوم گردی، خانه های مسافر و دیگر مکان ها اسکان یافتند.
وی تصریح کرد: با توجه به بسته شدن یکی از محورهای مواصلاتی شاهرود به استان گلستان ، امسال شاهد افزایش اقامت مسافران نبودیم .
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری شاهرود یادآور شد: با توجه به اینکه نوروز امسال امکان بازدید از جنگل ابر و آبشار تنگه داستان مجن برای گردشگران سخت بود، نقاطی مانند فرحزاد، منطقه کویر طرود، چاه جم، پارک ملی توران، قلعه بالا، رضا آباد، گیور و دزیان مورد توجه و بازدید گردشگران قرار گرفت.
حسنی افزود: این مناطق که در اثر بارش ها بسیار سرسبز شده اند خیل عظیم مشتاقان طبیعت را برای دیدن جاذبه های طبیعی به سمت کویر برد.
وی با بیان اینکه بازدید از جاذبه های تاریخی و فرهنگی بیش از 6 درصد افزایش یافت ، گفت : امسال 170 هزارتن از جاذبه های طبیعی شاهرود دیدن کردند.
دبیر ستاد تسهیلان سفرهای نوروزی شهرستان شاهرود ادامه داد: در ایام نوروز سه نوروزگاه و نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در شاهرود، بسطام و قلعه نو خرقان برگزار شد.
حسنی گفت: با هنرمندی 6 گروه موسیقی و آیینی بیش از 50 برنامه موسیقی، آیینی و سنتی برای بالابردن نشاط اجتماعی، بهره بردن گردشگران و آشنایی آنها با فرهنگ این منطقه برگزار شد‌.
وی اضافه کرد: برپایی 60 غرفه عرضه صنایع دستی و سوغات در نقاط مختلف شهرستان و همچنین برگزاری هشت جشنواره عیدانه و مناسبتی در نقاطی مانند بیارجمند، قلعه بالا، خانخودی، گیور، احمدآباد و دزیان از دیگر برنامه های انجام گرفته در ایام نوروز بوده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود گفت: بیش از پنج میلیارد ریال از صنایع دستی و سوغات در شاهرود، بسطام، خرقان و روستاهای هدف گردشگری فروش رفت .
حسنی خاطرنشان کرد: با توجه به بارش باران و سرمای هوا آمار اقامت و بازدیدها کاهش نیافت ، اگر وضعیت آب و هوا مانند سالهای گذشته مناسب می بود، اقامت گردشگران از 200هزارتن هم فراتر می رفت .
دبیر ستاد تسهیلات سفرهای نوزوزی شاهرود کل آثار ثبت شده شهرستان‌ در فهرست آثار ملی کشور را 149 اثر عنوان کرد و افزود: تعداد 64 بنای تاریخی و 73 محوطه تاریخی، باستانی و جلوه های میراث معنوی ثبت شده که جنگل ابر تنها اثر طبیعی ثبت شده در فهرست آثار طبیعی است.
وی یادآور شد: شهرستان شاهرود دارای پنج موزه فعال و 2 مجموعه تاریخی فرهنگی فاخر بسطام و خرقان است.
حسنی گفت: بیش از 2 هزار صنعتگر در 48 رشته صنایع دستی مانند سفال ، سرامیک ، نمدمالی ، معرق ، منبت کاری ، گلدوزی های سنتی ، چرم و دیگر صنایع در شاهرود فعالیت می کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود خاطرنشان کرد: این شهرستان دارای هشت منطقه نمونه گردشگری، یک شهر نمونه گردشگری و هشت روستای هدف گردشگری است که در طول سال مورد بازدید قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه 36 خانه مجاز مسافر و 36 واحد اقامتگاه های بوم گردی در حال فعالیت هستند، افزود: ظرفیت تاسیسات گردشگری شهرستان نزدیک به 2 هزار نفر در هر شبانه روز است ، 700 تخت هتل و مهمان پذیر نیز وجود دارد که زیرساخت ها با سرعت رو به افزایش است.
حسنی با بیان این که نوروز پارسال نزدیک به هشت میلیاردریال محصولات و صنایع دستی بفروش رفت ، گفت: قریب به سه هزار نفر در ایام نوروز از موزه ها بازدید کردند و 101 گردشگر خارجی هم در هتل ها اقامت داشتند.
شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان قرار گرفته است ، هسته اولیه این شهر در حواشی رود بزرگ شاهرود تشکیل شده و به همین دلیل شاهرود نامگذاری شده است.
بناها و تپه های تاریخی مانند تپه سنگی چخماق و نیز مجموعه تاریخی بسطام و محراب آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی؛ و مسجد جامع فرومد نشان تاریخ دیرین این منطقه است .
از سوغات و صنایع دستی شهرستان شاهرود می توان به برگه زرد آلو، قیسی، کشمش، انگور، گیلاس، آلو، انواع نان، نان قندی، نان کاک، فطیر، انواع نقل و آبنبات و گلیم، گلیچ، جاجیم، سفال و سرامیک اشاره کرد.
7358/6167
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.