به گزارش ایرنا، ایستگاه راه آهن شاهرود یکی از قدیمی ترین ایستگاه های های کشور است که به دلیل قرار گرفتن در میانه مسیر ریلی تهران- مشهد، از اهمیت زیادی برخوردار است و مرکز راه آهن ناحیه شمال شرق(1) تعیین شده است.
این ایستگاه در گذشته خارج از محدوده مسکونی شاهرود قرار داشته و در چند دهه گذشته به ویژه پس از انقلاب و با گسترش شهر، در دل یکی از نقاط پرتردد و شلوغ جای گرفته است.
از سوی دیگر، تعداد زیاد افرادی که سفر ایمن و بدون دغدغه با قطار را برای رفت و آمدهای خود انتخاب می کنند نیز سبب شده تا در بیشتر ساعت های شبانه روز به خصوص در زمان ورود قطارها به ایستگاه، سالن انتظار مملو از جمعیت باشد.
علاوه بر این، بیشتر قطارهایی که از مناطق غرب، مرکز و جنوب کشور راهی مشهد مقدس می شوند، از شاهرود عبور می کنند و به همین دلیل بسیاری از اهالی این منطقه هم با قطار به نقاط دوردست کشور سفر می کنند.
با این حال، بالا نبودن کیفیت خدمات در ایستگاه راه آهن شاهرود، یکی از گلایه های شهروندانی است که در روزهای گذشته در فضای مجازی هم بازتاب های زیادی داشته است.

*** پله برقی، مهمترین خواسته مردم
یکی از مهمترین موارد مطرح شده از سوی شهروندان، نبود پله برقی و یا آسانسور برای عبور از زیرگذر است، در حالی که تجهیز تعدادی از ایستگاه های راه آهن در محدوده اداره کل راه آهن شمالشرق (1) یکی از برنامه های این مجموعه در سه سال گذشته بود، ایستگاه راه آهن شاهرود همچنان از این امکانات بی بهره مانده است.
به این منظور خبرنگار ایرنا، برای بررسی میدانی در ایستگاه راه آهن شاهرود حضور یافت و با تعدادی از مسافران گفت و گو کرد، یکی از هموطنان که خود را اهل مشهد و دانشجوی سال آخر کارشناسی در دانشگاه صنعتی شاهرود معرفی کرد، گفت: مدت زیادی است که بخشی از ایستگاه را برای احداث پله برقی حفاری و مسدود کرده اند اما هرچه به یاد دارم به همین شکل رها شده و تغییری ایجاد نشده است.
محمد رضا صفاری اضافه کرد: برای سوار شدن به قطاهاریی که از تهران به سمت مشهد می روند باید از زیرگذر عبور کرد و مسافران به ناچار باید وسایل سنگین خود را از پله بالا و پایین ببرند.
وی افزود: شاید این تعداد پله برای جوانان مشکلی ایجاد نکند، اما افراد سالمند که خودشان هم دچار بیماری و درد مفاصل هستند و گاهی همراه ندارند، به سختی خود را به پای قطار می رسانند.
صفاری یادآور شد: متأسفانه این مشکل به همین جا ختم نمی شود و افراد سالخورده همیشه برای سوار و پیاده شدن از قطار هم مشکل دارند چون پله های قطار برای آن ها بلند است.
یکی دیگر از مسافران نیز با اشاره به نبود امکانات برای عبور از زیرگذر برای رسیدن به خطوط 2 و 3، ابراز داشت: یک بار با چشم خود شاهد بودم فردی با عصا و به سختی از زیرگذر عبور کرد تا حدی که مجبور شدند چند دقیقه بیشتر قطار را در ایستگاه نگه دارند.

*** کمبود فضا برای مسافران در انتظار قطار
مرضیه محمدی افزود: از طرف دیگر صندلی هایی که برای نشستن مسافران در روی سکو نصب شده نظافت نمی شود و به دلیل قرار گرفتن در فضای باز همیشه در معرض باد و خاک قرار دارد.
وی ادامه داد: گاهی اوقات جمعیت به قدری زیاد می شود که در سالن جایی برای نشستن مسافران نیست و اگر هم بخواهیم بیرون از ساختمان منتظر قطار بمانیم نیمکت های کنار خطوط قابل استفاده نیست و باید زمستان ها در هوای سرد و تابستان ها زیر آفتاب بایستیم.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته ایستگاه راه آهن فقط در ایام تعطیل شلوغ بود، اما اکنون هر بار مراجعه می کنیم با حجم زیاد مسافران رو به رو می شویم و معلوم نیست این ساختمان برای تعطیلات نوروز ظرفیت پذیرش چه میزان جمعیتی را دارد.

*** جا برای پارک خودرو نیست
یکی دیگر از شهروندان نیز نبود فضا برای پارک خودرو را از جمله مشکلات برشمرد و گفت: به دلیل حضور تاکسی ها جایی برای پارک خودروهای شخصی در نزدیکی ایستگاه وجود ندارد و پارکینگ های اطراف هم مخصوص تاکسی ها و کارکنان است و برای مردم عادی قابل استفاده نیست.
حمید قربانیان افزود: البته امروز متوجه شدم پارکینگ جدیدی برای مردم در نظر گرفته شده اما از ساختمان کمی فاصله دارد و از طرف دیگر اگر مسافران وسیله زیاد داشته باشند، کارکنان خدماتی در دسترس نیستند.
وی همچنین از جانمایی دستگاه های خودپرداز داخل ایستگاه انتقاد کرد و گفت: تعداد خودپردازها در زمان های شلوغ پاسخگوی نیاز مسافران نیست و از طرف دیگر در نقطه ای از سالن قرار گرفته که فرد برای انجام تراکنش های مالی خود احساس امنیت نمی کند چون هم گاهی جمعیت زیاد است و هم برخی از شهروندان فاصله را با فرد پشت دستگاه رعایت نمی کنند.
نکته قابل توجه دیگر اما فضاسازی مجموعه راه آهن شاهرود است. محدوده ای شامل میدان و بوستان های اطراف آن که شاید حدود 15 سال پیش به قدری زیبا طراحی شده بود که مردم منطقه کم برخوردار شهر در حومه راه آهن نیز گاهی برای گذران شب های تابستان و یا پیاده روی روزانه این مسیر را انتخاب می کردند، اما امروز در گذر سال ها گویا رها شده و دیگر آن جذابیت و زیبایی قبل را ندارد.

** توسعه سالن و نصب پله برقی در دستور کار است
مدیرکل راه آهن شمالشرق (1) در گفت و گو با ایرنا، از اجرای طرح توسعه سالن مسافری ایستگاه راه آهن شاهرود از سال آینده خبر داد و اظهار داشت: در کوتاه مدت تمام واحدهای مزاحم و غیرمرتبط با مسافران از واحد ایستگاهی خارج و فضای باقی مانده در اختیار مردم قرار می گیرد.
فرشاد زادخور با بیان اینکه در گام دوم توسعه سالن مسافری ایستگاه راه آهن شاهرود در برنامه است، تصریح کرد: طرح و نقشه های این کار آماده و برآورد اعتبار انجام شده و امید است معماری نمای اصلی ایستگاه که یکی از نمادهای قدیمی شهر شاهرود است، حفظ شده و فضایی در خور شأن شهروندان در اختیار آنان قرار گیرد.
وی همچنین از انتخاب پیمانکار برای اجرا و نصب پله برقی ایستگاه شاهرود تا 2 هفته آینده خبر داد و گفت: انجام این کار به دلیل مشکلات اقتصادی از سوی پیمانکار پیشین با تأخیر مواجه شده بود که پس از گذراندن مراحل قانونی، پیمانکار جدیدی انتخاب خواهد شد.
مدیر کل راه آهن شمالشرق (1) ابراز امیدواری کرد در سه ماهه نخست سال 98 کار نصب تجهیزات پله برقی ایستگاه راه آهن شاهرود به پایان برسد.
7359/6167/6103
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.