سید حسن فاطمینیا کارشناس مسائل دینی گفت: فطرت و اندیشه هرکس را تلنگر بزنیم، یک مقدار به خودش میآید و فکر میکند. امام رضا(ع) می فرماید «اگر مردم زیبایی کلام ما را بدانند از ما تبعیت میکنند». الآن حداقل 40 سال است که تمام تلویزیون، رادیو، مهدکودک و مدرسه ما راجع به قرآن و اهل بیت(ع) حرف میزنند. تأثیر آن در جامعه ما کجا است؟! کجای حکومت و جامعه ما الآن اسلامی است؟! اگر در یک جامعه اسلامی بودیم، اینقدر تجمل در ساختمانهای ما بود؟! اینقدر فریفته شدن به دنیا در مظاهر ارتباطی مملکت ما بود؟!
به گزارش جماران، سید حسن فاطمینیا طی سخنانی در مراسم عزاداری امام حسین(ع) گفت: یکی از زیارتهای مهمی که به ما شیعیان هدیه شده، زیارت اربعین است که از زبان امام صادق(ع) و در آن میخوانیم «وَ بَذَلَ مُهجَتَهُ فیکَ لِیَستَنقِذَ عِبادَکَ مِنَ الجَهالَةِ وحَیرَةِ الضَّلالَةِ». امام حسین(ع) مجبور شدند و چارهای جز این نداشتند که خون قلب خودشان را هدیه بدهند و بندگان خدا را از حیرت، ضلالت ونجات بدهند.
وی تصریح کرد: یکی از بهترین بندگان خدا با آن دردآوری به شهادت برسند تا ما از خواب بیدار شویم، نجات پیدا کنیم و دیگردنبال سرگشتگی نباشیم. اما الآن همه عالم ملتهب است و همه گمگشته دارند. خودم نزدیک به هفت سال کانادا زندگی میکردم و با ملیتهای مختلفی که آنجا بودند صحبت میکردیم، همه سرگشته بودند؛ هیچ کس نمیدانست هویت و ساختار وجودیاش چیست و برای چه به این دنیا آمده است.
فرزند آیتالله فاطمینیا افزود: فطرت و اندیشه هرکس را تلنگر بزنیم، یک مقدار به خودش میآید و فکر میکند. امام رضا(ع) می فرماید «اگر مردم زیبایی کلام ما را بدانند از ما تبعیت میکنند». الآن حداقل 40 سال است که تمام تلویزیون، رادیو، مهدکودک و مدرسه ما راجع به قرآن و اهل بیت(ع) حرف میزنند. تأثیر آن در جامعه ما کجا است؟! کجای مملکت و جامعه ما الآن اسلامی است؟! اگر در یک جامعه اسلامی بودیم، اینقدر تجمل در ساختمانهای ما بود؟! اینقدر فریفته شدن به دنیا در مظاهر ارتباطی مملکت ما بود؟!
وی ادامه داد: وقتی که به دوران حضرت اباعبدالله(ع) نگاه میکنیم، همه کسانی که امام حسین(ع) را به شهادت رساندند ایشان را به خوبی میشناختند و یک نفر هم غریبه و خارج از اسلام میان آنها نبود. چرا این طور شد؟ چرا ما که دم از امام حسین(ع) و امام زمان(عج) میزنیم فکر نمیکنیم که شاید روزی شود که ما هم روی امام زمان(عج) شمشیر بکشیم؟ ما با تک تک اعمال خودمان و بی توجهی به فرامین اسلام داریم به ائمه خودمان شمشیر میکشیم. در مجلس امام حسین(ع) شرکت میکنیم و هنوز منیّت را کنار نگذاشتهایم و هنوز به فکر پول دنیا هستیم.
این کارشناس مسائل دینی با تأکید بر اینکه ما وظیفه دینی، انسانی و ملی خودمان را اجرا نمیکنیم، اظهار داشت: اگر قرار است من هم بگویم امام حسین(ع) خوب و مظلوم بود و چطور کشته شد، 14 قرن است که این حرفها گفته میشود؛ و نتیجه مسخره کردن دین و آخوند شده است. برای این اینقدر شهید دادهایم و اسم تک تک کوچههای ما اسم شهید است؟! چرا خودمان را مسخره میکنیم؟! چرا خودمان را بازیچه شیطان قرار میدهیم؟! نیم نگاهی به قرآن، امام حسین(ع) و کربلا کنیم و یک مقدار به خودمان تنبه بدهیم.
وی افزود: امام حسین(ع) ساز و طبل و دهل و زنجیر نمیخواهد، فهم میخواهد. در تاریخ نقل شده که شمر از خدا طلب بخشش میکند و شخصی که نزد او بود به وی میگوید چگونه با کشتن حسین از خدا انتظار بخشش داری و شمر با گستاخی پاسخ میدهد من از ولی امر خودم تبعیت کردم و اگر امر او را اطاعت نمیکردم بسان حمار بودم. اما کسی آنجا از شمر نپرسید وقتی در صفین داشتی علیه معاویه در سپاه امیرالمؤمنین(ع) میجنگیدی، دشمن با دسیسه قرآن بر سر نیزه کرد و امیرالمؤمنین(ع) گفت جنگ را ادامه بدهیم، چرا به امامتان توجه نکردید؟ یکی از چیزهایی که امام حسین(ع) علیه آن جنگید این بود که مسلمانان آن موقع میگفتند ما با هر کسی بیعت کردیم موظف هستیم تا آخر بمانیم. همان کسانی که به امام حسین(ع) نامه دادند، چون با ابن زیاد بیعت کردند، میگویند ما نمیتوانیم زیر بیعتمان بزنیم. چرا زیر بیعت غدیر زدید؟ مگر در غدیر همه بیعت نکردید؟! وقتی نان در بیعت با ابن زیاد است میگویند بیعت نمیشکنیم و وقتی نان در بیعت شکنی است، میگویند بیعت با حضرت علی(ع) را میشکنیم.
فاطمینیا تأکید کرد: مگر پیامبر(ص) نگفت قرآن و عترت را نزد شما امانت میگذارم؟! چقدر به قرآن توجه کردهایم که بخواهیم به عترت توجه کنیم؟ چقدر آموزههای قرآن را سرلوحه زندگی خودمان قرار میدهیم که بخواهیم امام زمان(عج) را سرلوحه زندگی خودمان قرار بدهیم؟ آیه قرآن میگوید «ای کسانی که از خدا میترسید! ببینید برای فردای قیامت چه چیزی آماده کردهاید؟ از خدا پروا داشته باشید همانا خدا به آنچه انجام میدهید آگاه است» مثل آدم چرتکه بیاندازید و کارهای زشتتان را توجیه نکنید؛ چون سر خدا کلاه نمیرود.
وی با اشاره به اینکه همه جای کربلا درس است، افزود: یکی از جاهایی که در کربلا خیلی درس مهمی است، داستان شهید والامقام حرّ بن یزید ریاحی است. در واقع حرّ کسی بود که باعث و بانی کربلا شد. حضرت به او میگوید مادرت به عزایت بنشیند، این چه کاری است با من میکنی؟ حرّ با تمام سپاهیانش ایستاده ولی نگفت او جلوی سربازان به من توهین کرد؛ سرش را پایین میاندازد و میگوید مادر شما حضرت زهرا(س) است، من ادب نگه میدارم و راجع به مادر شما چیزی نمیگویم. این اولین نور در قلب حرّ بود. حرّ اینجا اشتباه در تطبیق کرده بود آدم بدی نبود؛ کم کم متوجه میشود که انگار با یک آدم عوضی بیعت کرده بوده است.
فرزند آیتالله فاطمینیا یادآور شد: روز عاشورا یک سری فرماندهان میبینند که رنگ حرّ پریده شده و بدنش میلرزد. میگویند تو فرمانده ما هستی و تو که از جنگ نمیترسیدی. میگوید من دارم خودم را بین بهشت و جهنم میبینم. محاسبه نفس حرّ را از حضیض جهنم به اوج سعادت و بهشت رساند. با خودش حساب کرد که من با ابن زیاد بیعت کردهام ولی چه کسی گفته من باید بر این اشتباه بمانم؟! او به خدمت اباعبدالله(ع) رفت و عرض کرد که آیا اگر جانم را فدای شما کنم توبه حساب میشود؟ حضرت میگوید همین که آمدهای توبه است؛ و با اذن امام حسین(ع) به میدان رفت.
وی افزود: همه میدانستند دستمالی که حضرت بر پیشانی حرّ بست مانع شهادت او نمیشود؛ ولی خواست به همه دنیا بگوید اگر کسی سمت ما بیاید، ما نه تنها استقبال کنیم، یک جایزه هم به او میدهیم. امام حسین(ع) خواست نشان بدهد هر قدر از خدا فاصله داشته باشی، مثل آینه همین که به سمت نور برگردی، خودت یک خورشید کوچک میشوی. حرّ و داستان حرّ این درس را به ما داد. ان شاء الله خدا به ما توفیق بدهد، هر کجای گمراهی هستیم، به برکت خون امام حسین(ع)، دست ما را بگیرد و ما را از این مهلکه نجات بدهد.