رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت جزییات گسترش خدمات سلامت دهان و دندان دانش آموزان مقطع ابتدایی را تشریح کرد و گفت: این برنامه برای اجرا نیازمند تامین اعتبار است.
به گزارش جی پلاس، حمید صمدزاده درباره جزییات اجرای خدمات درمانی برای دانش آموزان مقطع ششم توضیح داد و گفت: این طرح در زمان ثبت نام دانش آموزان در پایه ششم ابتدایی اجرا میشود تا دانش آموزان دهان و دندانی عاری از پوسیدگی داشته باشند؛ یعنی اگر مشکلی وجود داشته باشد پیش از ورود آنها به این مقطع برطرف شود. حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز به مقطع ششم در سراسر کشور وارد میشوند که با اجرای این برنامه قرار است معاینه شوند و نیازهای درمانی دهان و دندان آنها مشخص و برطرف شود.
وی با اشاره به کشوری بودن این طرح، افزود: این دانش آموزان بعد از معاینه و در صورت لزوم به مراکز درمانی ارجاع داده میشوند. آنها میتوانند به مراکز درمانی مورد نظر خود مراجعه کنند یا به مراکزی که ما آماده کردهایم معرفی میشوند و خدمات لازم را دریافت میکنند. این طرح در صورت تامین اعتبار از سال تحصیلی آینده ارائه میشود.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره هزینه این خدمات نیز اظهار کرد: در حال پیگیری هستیم که دانش آموزان برای این خدمات که شامل کشیدن، پرکردن، فیشورسیلانت و جرمگیری است، هزینهای پرداخت نکنند. این بسته هنوز نهایی نشده است؛ چون باید منابع آن تامین شود.
وی همچنین اضافه کرد: اگر این طرح موفق بود یک پایه دیگر نیز به آن اضافه میکنیم تا طی برنامهای چهارساله تا پایان سال ۱۴۰۰ این اقدامات را در مقطع ابتدایی کامل کنیم. در حال حاضر خدمات پیشگیری شامل معاینه، وارنیش فلوراید و آموزش در مقطع ابتدایی ارائه میشود. بسته خدمتی دانش آموزان در روستاها یعنی خدمات ترمیمی برای دندانهای شیری و دائمی، کشیدن، فیشورسیلانت، جرمگیری، فلورایدتراپی و پالپوتومی به صورت رایگان ارائه میشود. این طرح از سال ۹۴ و همزمان با شروع طرح تحول سلامت دهان و دندان آغاز شده است. با همکاری سازمان بیمه سلامت توانستیم این طرح را در قالب بیمه روستاییان بیاوریم که در حال حاضر برای کل جمعیت دانش آموزان روستایی انجام میشود.
صمدزاده در ادامه تصریح کرد: در شهر فقط دندان شش برای دانش آموزان تحت پوشش بیمه قرار دارد که آن هم با پرداخت ۳۰ درصد فرانشیز انجام میشود؛ به همین دلیل اگر قرار است خدمات درمانی در شهرها نیز انجام شود، باید منابع آن را تدارک ببینیم تا این خدمات درمانی در طول این چهارسال به صورت کامل به دانش آموزان ابتدایی ارائه شود.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره وضعیت پوسیدگی دندانهای دانش آموزان در کشور گفت: شاخص Dmft که نشان دهنده تعداد دندانهای پرشده، کشیده و پوسیده است، پیش از اجرای این طرح در کودکان ۱۲ ساله ۲.۰۹ بود که با اجرای آن در حال حاضر به ۱.۸۴ کاهش پیدا کرده است. برنامه ریزی کردهایم تا پایان سال ۱۴۰۰ این شاخص به یک برسد؛ یعنی در دهان هر بچه ۱۲ ساله یک دندان پوسیده، پر شده یا کشیده شده وجود داشته باشد که در حال حاضر دو دندان است.