به گفته‌ برخی پژوهشگران، دوش گرم صبحگاهی می‌تواند به خوبی سر حال‌تان کند و حتی خلاقیت‌تان نیز را افزایش دهد ولی اگر می‌خواهید کیفیت خواب‌تان را نیز بهتر کنید، دوش گرفتن در شب هم راهی مناسب است.

به گزارش جی پلاس، به گفته‌ متخصصان، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهند دوش گرفتن در شب – اگر در موقع مناسب انجام شود – می‌تواند به آرامی خواب را با چشمان‌تان آشنا کند.

دوش گرفتن یکی از راه های آرام شدن ذهن و جسم بعد از یک روز سخت کاری است اما اینجا سوال پیش می آید که آیا زمان خاصی برای دوش گرفتن توصیه شده است؟ همه ما در اطرافمان میبینیم که عده ای از افراد دوش گرفتن در شب را می پسندند و عده ای دیگر دوش گرفتن در صبح... هر کدام از این ها فواید خود را دارند که ما در این مقاله فواید دوش گرفتن در شب را برایتان نوشته‌ایم.

فواید دوش گرفتن در شب

به گفته‌ برخی پژوهشگران، دوش گرم صبحگاهی می‌تواند به خوبی سر حال‌تان کند و حتی خلاقیت‌تان نیز را افزایش دهد ولی اگر می‌خواهید کیفیت خواب‌تان را نیز بهتر کنید، دوش گرفتن در شب هم راهی مناسب است. به گفته‌ متخصصان، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهند دوش گرفتن در شب – اگر در موقع مناسب انجام شود – می‌تواند به آرامی خواب را با چشمان‌تان آشنا کند.

نکته‌ مهم و اصلی اینجاست که نباید دیرهنگام دوش بگیرید. دکتر دایان اوگِلی از مرکز پزشکی خواب در بیمارستان نیویورک پرسبیترین/ مرکز پزشکی ویل کرنل می‌گوید: «بهتر است دمای بدن‌تان را درست قبل از رفتن به تخت‌خواب بالا نبرید» زیرا دمای بدن در تنظیم ساعت زیستی (ریتم شبانه‌روزی) نقشی مهم ایفا می‌کند؛ ساعت زیستی به بدن اعلام می‌کند چه وقت بخوابد و چه وقت بیدار شود. در طول روز، دمای بدن به طور طبیعی تا نزدیکی غروب افزایش می‌یابد و از آن به بعد، این روند بر عکس می‌شود و دمای بدن رو به کاهش می‌رود.

دکتر اوگلی می‌گوید: «کاهش دمای بدن، نشانه‌ای است که به ما اعلام می‌کند باید کم‌کم به تخت‌خواب برویم.» بنابراین، مختل کردن این روند باعث می‌شود شرایط خواب‌مان به هم بریزد و به سختی به خواب برویم.

به گفته‌ شلبی هریس، مدیر مرکز رفتاردرمانی خواب در مرکز پزشکی مونته‌فیور نیویورک، دوش گرفتن در اوایل شب به بدن‌تان این امکان را می‌دهد تا دمای خود را کاهش دهد و حتی باعث شود خواب‌تان بگیرد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند، حمام کردن با افزایش دمای بدن می‌تواند باعث خواب‌آلودگی‌تان شود؛ البته اگر بدن‌تان، بعد از آن، زمان کافی برای کاهش دما داشته باشد. با این‌ که بیشتر پژوهش‌ها بر حمام کردن تمرکز داشته‌اند، به گفته‌ی هریس، دوش گرفتن ۲۰ دقیقه‌ای نیز می‌تواند تاثیراتی مشابه روی بدن‌تان داشته باشد.

به پیشنهاد شلبی هریس، به خوبی برنامه‌ریزی کنید و تقریبا یک ساعت و نیم پیش از رفتن به تخت‌خواب، دوش بگیرید. از این طریق، وقتی روی تخت دراز می‌کشید، دمای بدن‌تان کاهش می‌یابد، موها و بدن‌تان خشک می‌شوند و بدن‌تان برای خوابی خوب و راحت آماده می‌شود.

برای افزودن بر فواید دوش شبانه، شستن صورت نکته‌ای بسیار مهم است. به گفته‌ بنیاد ملی خواب آمریکا، شستشو و پاکسازی صورت قبل از خواب، به شفافیت پوست و کاهش جوش و آکنه، جلوگیری از ایجاد چروک و به اثرگذاری کرم‌ها و مرطوب‌کننده‌های پوست کمک می‌کند. در زیر ۴ مزیت دوش گرفتن در شب را ذکر کرده ایم.

تسکین پوست خشک سرما زده

هر چند بلغور جودوسر، ضدالتهابی است که از صدها سال پیش شناخته شده، اما محققان به‌ تازگی فهمیدند آون آنترامیدهای موجود در جو دوسر، به‌ عنوان ترکیبات اصلی آن، پوست ملتهب و خارش‌دار را تسکین می‌دهند. مقداری جودوسرکامل را در یک لنگه جوراب تمیز و خشک گذاشته و سر آن را با یک کش لاستیکی ببندید، این جوراب را داخل وان آب‌گرم بیاندازید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این وان غوطه‌ور باشید.

دست یافتن به خواب عالی شبانه

خوابیدن میان ملافه‌های خنک، به افت دمای بدن کمک می‌کند و این پیام به بدن می‌رسد که ملاتونین تولید کند، ملاتونین موجب سریع‌تر به خواب رفتن می‌شود. به همین دلیل یک حمام گرم پیش از رفتن به رختخواب، یک کمک خوب به خواب است، موقتا دمای بدن بالا می‌رود و به مرور که درهوای خنک‌تر پایین می‌آید، موجب احساس خواب آلودگی در بدن می‌شود.

تقویت مغز

با افزودن روغن‌های عصاره‌ای، فواید بیشتری هم نصیب‌تان می‌شود: مریم گلی، حافظه را تقویت می‌کند و ترنج هم استرس را کاهش می‌دهد.

در برابر سرماخوردگی از شما محافظت می‌کند

یک حمام گرم، می‌تواند گرفتگی بینی را برطرف کرده و دردهای بدن را کاهش دهد. ضمنا آرام‌سازی، موجب رهاشدن اندروفین ضد درد در مغز می‌شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی حمام دوش گرفتن
  • کدخبر: 864246
  • منبع: عصرایران
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.