علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال چیست؟
یک متخصص سلامت دهان و دندان علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال را تشریح کرد.
فریبرز بیات متخصص سلامت دهان و دندان در خصوص علت بازگشت درد دندان بعد از عَصب کشی اظهار کرد: درد دندانِ عصب کشی و پر شده ناشی از پوسیدگی عمقی یا ترمیم دندان است.
متخصص سلامت دهان و دندان با بیان اینکه عوامل مختلفی در بازگشت درد دندان عصب کشی شده تاثیر گذار هستند، گفت: این درد با مشورت پزشک متخصص قابل درمان است.
بیات با اشاره به اینکه اگر عصبکشی ریشه دندان کامل انجام نشود، منجر به بروز درد میشود، بیان کرد: در مراحل پر کردن دندان، آن را کامل تمیز و پوسیدگیها را خارج میکنند و در آخر ریشه را درمان کرده؛ در غیر این صورت بافت عصبی در دندان باقی میماند و باعث درد میشود.
متخصص سلامت دهان و دندان با بیان اینکه ممکن است در ریشه دندان کانال اضافی وجود داشته باشد و باعث درد دندان شود، گفت: معمولا کانال اضافی در ریشه دندان را نمیتوان پر کرد و باعث عفونت میشود.
بیات همچنین ادامه داد: ممکن است در ریشه دندان مشکلات مختلفی همچون مسدود،کج بودن و انحراف کانال و یا تمیز پر نکردن دندان توسط درمانگر قبلی، در کانال اضافی وجود داشته باشد که در درد دندان تاثیر گذار است.
وی افزود: در این موارد به دلیل رشد میکروبها در قسمت کار نشده کانال، عفونت و ضایعه استخوانی ایجاد و بیمار دیر یا زود با درد دندان مواجه میشود؛ بنابراین باید سعی شود با درمان مجدد ریشه قسمتهای کار نشده کانال کاملا درمان شود.
بیات با اشاره به اینکه وقتی عصب کشی انجام میشود بافت دندان از بین میرود، خاطر نشان کرد: در عصب کشی دندانپزشکان نیاز دارند به عصب دندان دسترسی داشته باشند که به این منظور مقداری دندان برداشته و با مواد پر میشود که این فرآیند باعث میشود مقداری از بافت دندان از بین رفته و دندان شکنندهتر میشود.
متخصص دهان و دندان در خصوص اینکه دندانپزشک ناچار میشود مقداری از قسمت سالم دندان را نیز بتراشد، اظهار کرد: این عمل باعث خشک شدن دندان بر اثر از دست دادن تغذیه داخلی می شود و دندان را ضعیف و منجر به شکننده شدن دندان می شود، البته جای نگرانی نیست چرا که با ترمیمهای خاص و روکش دندان میتوان آن را پوشاند.
متخصص سلامت دهان و دندان با هشدار به اینکه برای رفع درد دندان نباید خودسرانه عمل کرد،گفت: وقتی دندانی بعد از چند سال عصب کشی شروع به درد میکند باید به پزشک متخصص مراجعه و نباید به طور خودسرانه عمل کرد.
بیات در خصوص شایعترین علتهای بازگشت درد دندان عصب کشی شده بیان کرد: اگر در درمان قبلی این کار خوب انجام نشده باشد، باید مواد قبلی دندان عصب کشی شده خارج و از ابتدا دندان را تمیز کنند، مراحل انجام عصب کشی دوباره انجام شود، درمان مجدد انجام شود و اگر نیاز به درمان ریشه داشته باشد هم ریشه و عصب را از دندان خارج میکنند.
وی با بیان اینکه در بسیاری مواقع در درمان دوم عصب کشی دندان، ضد عفونی و پر کردن آن درست انجام می شود، یادآور شد: اگر در درمان دوم عصب کشی، دندان همچنان همراه با درد باشد آن را جراحی میکنند؛ آن را به این صورت جراحی میکنند که کیست موجود را خارج کرده و دندان را با مواد جدید پر میکنند و به طور کامل درمان انجام می شود.
دیدگاه تان را بنویسید