یک مطالعه محدود ادعا می‌کند سفید شدن پیش از موعد و ریزش مو می‌تواند نشانه‌ای از افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی باشد.

به گزارش جی پلاس، مطالعه جدیدی که در شصت و نهمین کنفرانس سالانه انجمن قلب و عروق هند ارائه شد، نشان می‌دهد که ممکن است میان بیماری عروق کرونری و سفیدی زودرس مو و طاسی در مردان جوان ارتباط وجود داشته باشد.

این محققان معتقدند که سفید شدن زودرس مو و طاسی، نسبت به چاقی بیشتر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

بیماری سرخرگ تاجی یا بیماری شریان کرونری نوعی بیماری فراگیر قلبی است. این بیماری به خصوص در جوامع پیشرفته و به خصوص در سنین بالا قربانیان زیادی می‌گیرد.

در بیماران کرونری قلبی، سرخرگ‌های تاجی، تنگ و باریک می‌شوند و عضلات قلب از رسیدن خون و اکسیژن کافی محروم می‌گردند. این حالت مانند وقتی است که یک لوله آب به دلایل مختلفی تنگ شود و نتواند به خوبی آبرسانی کند.

در این صورت ممکن است در حالت استراحت اشکالی برای فرد ایجاد نشود، اما وقتی که قلب مجبور باشد کار بیشتری انجام دهد و مثلا شخص بخواهد چند پله را بالا برود، سرخ‌رگ‌های کرونری نتوانند بر اساس نیاز اکسیژن این عضلات، به آنها خون و اکسیژن برسانند و در نتیجه شخص در هنگام بالا رفتن از پله‌ها دچار درد سینه و آنژین قلبی می‌گردد.

در چنین مواقعی اگر فرد کمی استراحت کند، درد معمولا از بین خواهد رفت.

در حالت پیشرفته، اگر یک سرخرگ تاجی به علت مسدود شدن آن توسط یک لخته خون، به طور کامل جلوی خون‌رسانی‌اش گرفته شود، قسمتی از عضله قلب که دیگر خون به آن نمی‌رسد، خواهد مرد و این به سکته قلبی می‌انجامد.

این مطالعه نسبتا محدود با 790 مرد زیر 40 سال با بیماری عروق کرونری همراه با 1270 مرد سالم به عنوان گروه شاهد همراه بود.

نتایج به دست آمده نشان داد مردان مبتلا به بیماری قلبی در مقایسه با گروه شاهد، میزان بالایی از هر دو نوع طاسی(50 درصد در مقابل 30 درصد) و سفیدی زودرس (49 درصد در مقابل 27 درصد) داشتند.

این مطالعه در کمال تعجب پس از در نظر گرفتن سن و سایر عوامل خطر نشان داد که طاسی با الگوی مردانه(ریزش موی آندروژنیک) با خطر 5.6 برابری ابتلا به بیماری عروق کرونری مرتبط است. در حالی که سفیدی زودرس، خطر 5.3 برابری را نشان داد.

ریزش موی آندروژنیک یا طاسی با الگوی مردانه نوعی طاسی وابسته به هورمون مردانه است.

این آمار سفیدی زودرس و طاسی را بالاتر از دیگر عوامل خطر، از جمله دیابت، سابقه خانوادگی و حتی چاقی قرار می‌دهد.

"حمدیپ هومان" نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: مردان مبتلا به سفیدی زودرس و ریزش موی آندروژنیک باید مراقبت‌های بیشتری برای بیماری عروق کرونری و مشاوره در مورد تغییرات شیوه زندگی مانند رژیم غذایی سالم، ورزش و مدیریت استرس را دریافت کنند.

جالب توجه است که این مطالعه اولین مطالعه برای بررسی این ارتباطات خاص نیست. چندین گزارش متناقض مربوط به طاس شدن با بیماری عروق کرونری وجود دارد.

در حالی که برخی مطالعات قبلا نشان داده‌اند که قاعدگی زودرس به عنوان نشانه‌ای قابل قبول برای افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری است، این موضوع هرگز به طور گسترده تایید نشده است و هیچ مکانیسم خاصی برای توضیح ارتباط احتمالی تعریف نشده است.

تحقیقات کمتر هدفمند درباره ارتباط بین سفید شدن زودرس مو و بیماری عروق کرونری انجام شده است، اما مطالعات کمی انجام شده که قابل قبول نیست.

دو مطالعه جداگانه اما کوچک، به این نتیجه رسیدند که سفیدی زودرس مو می‌تواند یک نشانه خطر برای بیماری عروق کرونری، به ویژه در افراد سیگاری باشد.

هر چند نتایج چنین مطالعات کوچک و محدودی چندان قابل استناد نیست اما هنوز هم می‌توانند به شناسایی علائم اولیه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها کمک کنند. به خصوص هنگامی که تلاش برای شناسایی بیماری عروق کرونری در جوانان هستیم که اغلب عوامل خطر سنتی در آنان وجود ندارد.

"کمال شارما" سرپرست مطالعات می‌گوید: طاسی و سفیدی زودرس باید از عوامل خطر برای بیماری عروق کرونری در نظر گرفته شوند. این عوامل ممکن است سن بیولوژیکی را به جای سن شناسنامه‌ای نشان دهند، که در تعیین خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی مهم است. در حال حاضر پزشکان برای برآورد سن بیولوژیکی از روش رایج استفاده می‌کنند، اما مقیاس معتبر مورد نیاز است.

این پژوهش در شصت و نهمین کنفرانس سالانه انجمن قلب و عروق هند ارائه شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.