پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه احتمالا امسال تعداد سفیران سلامت مدارس و خانواده از مرز پنج میلیون نفر عبور می‌کند، برخی از اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت زنان را تشریح کرد.

به گزارش جی پلاس، دکتر علیرضا رئیسی در نشست وزیر بهداشت با معصومه ابتکار - معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت زنان، گفت: در این زمینه ارائه خدمات اورژانس مامایی، ترویج زایمان ایمن در مناطق محروم، راه‌اندازی واحدهای زایمانی، اجرای طرح اسکان مادران ساکن مناطق دورافتاده در کنار بیمارستان‌ها و ... را انجام دادیم. همچنین با همکاری بنیاد علوی برای مادران مبتلا به سوء تغذیه در حاشیه شهرها سبد غذایی توزیع کردیم و همین کار را با همکاری کمیته امداد در روستاها و مناطق دورافتاده نیز انجام دادیم.

وی با بیان اینکه یکی از بحث‌های مهم در حوزه بهداشت، سلامت باروری و سلامت جنسی است، افزود: این موضوعات از چند سال گذشته در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است؛ به طوریکه در سطح کشوری مربیانی برای این حوزه تربیت شدند. همچنین با توجه به اینکه ۵۰ درصد طلاق‌ها در پنج سال ابتدایی زندگی رخ می‌دهند، در زمینه سبک زندگی نیز آموزش‌هایی را ارائه دادیم.

۱۵ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند

معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند، گفت: در وهله اول باید توجه کرد که بسیاری از موارد ناباروری مربوط به شیوه زندگی، افزایش سن فرزندآوری و ... است.

وی با اشاره به ارائه آموزش به دو میلیون و ۵۰۰ هزار زوج نابارور، گفت: در همین راستا کتاب‌ها و بروشورهای مرتبط با این موضوع را به این زوج‌ها ارائه دادیم. از طرفی وزارت بهداشت ۸۵ درصد از هزینه‌های درمان ناباروری را تحت پوشش قرار داده است. همچنین کار شناسایی زنان در معرض خطر در بارداری‌های پرخطر نیز انجام شده است. باید توجه کرد که ۱۰ درصد از جمعیت زنان در سنین باروری در معرض بارداری پرخطر قرار می‌گیرند که ما آنها را شناسایی کرده و آموزش و خدمات لازم را به آنها ارائه می‌دهیم.

رئیسی با اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت برای کاهش سزارین، گفت: با اقداماتی که در این زمینه انجام شد و با تسهیلاتی که ارائه شد، آمار سزارین از ۵۶.۷ درصد به ۵۰ درصد رسیده است. از طرفی وزارت بهداشت کار فرهنگسازی برای ترویج زایمان ایمن از طریق برگزاری کلاس‌ها و ارائه آموزش‌های مرتبط را انجام می‌دهد. باید توجه کرد که در استان‌های کوچک کشور شاهد مشارکت ۶۰ تا ۷۰ درصدی مادران در این آموزش‌ها هستیم، اما در استان‌های بزرگ‌تر میزان مشارکت ما کمتر بوده و نزدیک به ۴۰ درصد است. در عین حال اپلیکیشن‌های موبایلی طراحی شده‌اند که آموزش‌های لازم را به مادران باردار ارائه می‌کنند و استقبال از آنها در استان‌های کوچک‌تر بسیار بالا بوده است.

سفیران سلامت وزارت بهداشت امسال پنج میلیونی می‌شوند

رئیسی با اشاره به بحث مدارس مروج سلامت، گفت: این مدارس پنج جزء دارند و آموزش‌های مرتبط با سلامت را بر اساس خدمات بالینی، سلامت محیط مدرسه، بهبود تغذیه، تحرک فیزیکی در مدارس، خدمات سلامت روان در مدارس و مشارکت والدین و جامعه پیش می‌برند. همچنین باید توجه کرد که در بحث سفیران سلامت در حال حاضر یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر سفیر سلامت دانش آموزی داریم و مجموعا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار سفیر سلامت مدارس و خانواده داریم که بستری ارزان، مهم و موثر در حوزه سلامت است و فکر می‌کنم امسال تعداد این سفیران سلامت از مرز پنج میلیون نفر عبور کند.

وی ادامه داد: باید توجه کرد که در آغاز طرح مدارس مروج سلامت، تعداد این مدارس ۷۲ مدرسه بود و هر یک از آنها که یکی از حوزه‌های پنج گانه را اجرا می‌کردند و یک ستاره می‌گرفتند. به طوریکه در سال ۹۵، ۱۳ هزار مدرسه ستاره‌دار داشتیم و ۲۶۶۶ مدرسه پنج ستاره داریم و احتمالا امسال تعداد این مدارس به ۱۹ هزار مدرسه مروج سلامت برسد.

آمادگی وزارت بهداشت برای توسعه طرح حمایت تغذیه‌ای از زنان باردار و شیرده در مناطق محروم

رئیسی خطاب به معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، گفت: در گذشته تفاهم‌نامه‌ای با معاونت شما در زمینه ساماندهی مشاوره‌های پیش از ازدواج امضا کردیم که در زاهدان و گلستان اجرا شد و ۳۰ هزار زوج تحت پوشش این طرح قرار گرفتند. فکر می‌کنم می‌توانیم با همکاری شما این طرح را گسترش دهیم. همچنین طرح حمایت‌های تغذیه‌ای از زنان باردار و شیرده در مناطق محروم و در استان‌های زاهدان، کرمان و هرمزگان انجام شد و این آمادگی وجود دارد تا آن را گسترش دهیم.

رئیسی با اشاره به بحث کلینیک‌های سلامت خانواده نیز گفت: برای این کلینیک‌ها ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شد که ۱۵۰ میلیون آن برای هلال احمر و ۵۰ میلیون هم برای مرکز مطالعات ملی بود، اما از آنجایی که این میزان بودجه با سرفصل‌های هزینه‌ای تطابق نداشت، آن را برگشت دادند.

رئیسی همچنین گفت: ما از سه سال گذشته ۲۶۰۰ کارشناس بهداشت روان و ۱۳۰۰ کارشناس تغذیه را در مراکز جامع سلامت مستقر کردیم که این اقدام آثار خوبی در پی داشته است. در عین حال تا کنون ۹۲۰ هزار ارزیابی اختلالات عملکردی جنسی، ۸۸۶ هزار غربالگری سرطان دهانه رحم، ۲۹۲ هزار ارزیابی خشونت‌های خانگی و ... را انجام داده‌ایم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.