آسیبشناس و رفتارشناس اجتماعی علل اصلی بالا رفتن آمار خشونتهای فیزیکی در جامعه را ناشی از مشکلات اقتصادی، فشارهای روحی، بیکاری و فقر دانست و گفت: آلودگی هوا و آلودگی صوتی از دیگر علل افزایش خشونت هستند که باعث فعل و انفعالات شیمیایی در مغز و خون شده و موجب کاهش سطح نشاط اجتماعی، ضعف مهارت و مدیریت هیجان های رفتاری می شوند.
به گزارش جی پلاس، مجید ابهری با اشاره به اینکه پرخاشگری، خشونت واکنش رفتاری هر انسان هنگام خشم است، افزود: این خشونت در شکل های مختلف مانند خشونت گفتاری، رفتاری و فیزیکی تحق می یابد. بر اساس دو گروه از دلایل محیطی و دلایل رفتاری و روانی، آمار خشونت به طور ساعتی در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه خشونت گفتاری شامل انواع فحش و ناسزاو متلکگویی است، اظهار کرد: خشونتهای رفتاری نیز شامل داد و فریاد و درگیری های شدید لفظی است. همچنین خشونتهای فیزیکی گسترهای از کتک کاری و ضرب و شتم را شامل می شود.
آسیبشناس و رفتارشناس اجتماعی کمرنگ بودن فرهنگ عذرخواهی را از دلایل افزایش خشونت اجتماعی در سال های اخیر عنوان کرد و افزود: فاصله گرفتن از ارزشهای دینی و فروخوردن خشم علل اصلی در بروز خشونتهای اجتماعی هستند.
ابهری در ادامه توضیح داد: دور شدن از ارزشهای گذشت، بخشش و فضیلتهای رفتاری باعث شده که هرکس در قامت مجری قانون ظاهر شود، بنابراین شاهد افزایش چشمگیر مراجعان به پزشکی قانونی ناشی از درگیری های فیزیکی حتی در بین زنان هستیم. آمارها نشان می دهد این مراجعات نسبت به سال گذشته با افزایش دو برابری رو به رو بوده است. نمایش فیلمهای ماهوارهای حاوی صحنههای خشن و اخبار دارای صحنههای خشونت زا در سالهای اخیر از دیگر دلایل افزایش رفتارهای خشونت زا در خانوادههای ایرانی هستند.