سفارت چین به کلوپ ریجکت کردن ایرانیها پیوسته است؟
ریجکت شدن ویزا اتفاقی است که بیشتر به سفارتخانههای اروپایی و حوزه شنگن نسبت میدهند، اما اینبار پای سفارت چین نیز وسط کشیده شده و هدف اعتراض برخی اتباع ایرانی قرار گرفته است.
به گزارش جی پلاس، یکی از آژانسدارها که در بازار چین کار میکند، میگوید: تعداد ریجکتیهای سفارت چین به نسبت سایر کشورها مخصوصا اروپاییها زیاد نیست، اما وقتی فصل نمایشگاه گوانگجو میرسد، ریزش ویزای چین هم زیاد میشود.
این مدیر آژانس که برای مصونیت حرفهای ترجیح میدهد نامی از آن در این گزارش برده نشود، روایت دیگری را از علت ریزش ویزای چین نقل میکند و میگوید: شنیدهام برخی آژانسهای ایرانی دعوتنامههای نامعتبری را تحویل سفارت چین دادهاند که آنها را نسبت به درخواستهای اتباع ایرانی حساس کرده است.
مسافران ایرانی برای گرفتن ویزای چین حتما باید دعوتنامه داشته باشند که معمولا شرکتهایی در چین با واسطه، آنها را با قیمت تقریبی ۳۵ یورو صادر میکنند، برخی هم هستند که دعوتنامههای تضمینی را با قیمت بالاتری میفروشند. برخی از آژانسدارهای ایرانی که در بازار چین فعالیت میکنند، میگویند که سفارت چین تا وقتی چنین دعوتنامهای روی مدارک مسافر نباشد، ویزا صادر نمیکند. با این حال سفیر مقیم این کشور در ایران بهار امسال در یک نشست خبری گفته بود: «از همه متقاضیان ویزای چین خواهش کنم سایت ما را با دقت بخوانند و خودشان برای ویزا اقدام کنند. گرفتن ویزای چین سخت یا گران نیست. اگر خودتان مراجعه کنید احتیاجی به پرداخت کمیسیون به آژانسها نخواهد بود.» روایتی که دقیقا برعکس آن را متقاضیان سفر به چین نقل میکنند.
نوید مسافر چین بوده که از طریق یک آژانس ایرانی اقدام کرده بود و با وجود پرداخت بخشی از هزینههایش، دقیقا پای پرواز با ویزای ریجکت شدهاش روبرو شد.
او تعریف کرد که گرفتن ویزای چین بدون مراجعه به آژانس دقیقا به خاطر دشواری صدور آن بدون دعوتنامه، تقریبا غیرممکن است.
مسافری دیگری از بابل که قرار بود سهشنبه گذشته راهی چین شود، چند ساعت مانده به پروازش در نزدیکی فرودگاه امام از ریجکت شدن ویزای خود مطلع میشود، درحالیکه آژانس گردشگری که طرف ارائه خدمات به این مسافر بوده، خود را مصون از این اتفاق میداند، حتی اگر مسافرش را دقیقا پای پرواز از سرنوشت ویزا مطلع کرده باشد.
این مسافر شرح میدهد که «ما برای اینکه به چین برویم باید از یک آژانس در ایران تور بخریم که از طریق آژانسی در تهران اقدام کردیم. سه نفر بودیم که برای بلیت، هتل و ویزا، ۵۰ درصد از هزینهی کل تور را که ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود به خواست آژانس از قبل پرداخت کردیم. آژانس مدعی بود برای سفر چین حتما باید هزینهی بلیت و هتل کامل پرداخت شود، چون این شرط سفارت چین برای صدور ویزا است. ما برای ویزای چین بیش از ۱۰۰ دلار و برای دعوتنامه این کشور ۳۵ یورو پرداخت کردیم.
وی ادامه میدهد قرار بود ویزا طبق گفتهی آژانس یک روز قبل و یا نهایت پای پرواز به ما تحویل داده شود که تا روز سهشنبه ۲۵ مهرماه، یعنی روز پرواز خبری از قطعیت ویزا نبود تا اینکه چند ساعت مانده به پرواز، درست وقتی که ما نزدیک فرودگاه امام بودیم، از آژانس پیغامی رسید که ویزاها به مشکل برخورده است. به آژانس تهران مراجعه کردیم تا علت را جویا شویم که گفتند سفارتخانه دل بخواهی ویزاها را صادر میکند و اسم شما هم در فهرست ریجکتیها نبوده است، آنها گفتند که پنجشنبه (۲۷ مهرماه) پاسپورتها را تحویل میدهند، حالا هم میگویند روی این پاسپورتها مُهر ریجکت، ثبت نشده است.
او همچنین میگوید: طبق قرارداد مکتوبی که بین ما به عنوان مسافر و آژانس وجود دارد، قرار بود در صورت لغو شدن سفر ۱۰ درصد از مبلغ دریافت شده کسر و مابقی بازگردانده شود، اما تاکنون خبری از پول باقی مانده ما نشده است.
وی اضافه میکند: ما برای دریافت ویزای چین در کنار مدارکی چون گذرنامه با اعتبار بیش از هفت ماه، مبلغ پکیج سفر و دو قطعه عکس، گواهی تمکن مالی برای موجودی حداقل ۱۰ میلیون تومان داده بودیم که بعد از کنسلی درخواست عودت آن را کردیم، اما آژانس گفت که گواهی تمکن مالی ما را سفارت گرفته و معمولا برنمیگرداند. برای ما سوال است وقتی ویزا لغو شده چرا مدارک به صاحباش مرجوع نمیشود!؟
او سپس میگوید: دهها تن از مسافران چین که از شهرهای مختلف ایران هستند نسبت به روند صدور ویزا به سفارت چین معترضاند و قرار است این اعتراض به صورت حضوری ابراز شود.
مدیر آژانسی که این مسافران از طریق آن برای سفر و ویزای چین اقدام کرده بود، اما تعداد ریجکتیهای سفارت چین را معمولی میداند و این مشکل را خیلی حاد نمیداند و در توضیحاتی میگوید: ویزای چین معمولا ۱۱۰ دلار به بالا قیمت دارد که علاوه بر آن، ۳۵ یورو بابت دعوتنامه از مسافر دریافت میشود. معمولا سفارت چین ریجیکتیهای کمی دارد، اما در بازهی زمانی که مسافرانش زیاد میشود ریزش هم افزایش پیدا میکند. هر چند شنیدهام برخی شرکتهای ایرانی دعوتنامههای مشکلداری را به این سفارتخانه تحویل دادند که سفارت چین هم حساس شده است. البته من این موضوع را شنیدهام و از صحت آن اطلاعی ندارم.
وی با بیان اینکه سفارت چین هیچ وقت علت رد کردن ویزاها را اعلام نمیکند و معمولا روی گذرنامهها هم مُهر ریجکت ثبت نمیکند، اضافه میکند: در این دوره (از اول سال تا حالا) تعداد ریجکتیهای سفارت چین خیلی زیاد نبوده، ولی متأسفانه سفارتخانهها خود را مجاب نمیدانند که به آژانسها درباره علت ریجکت کردن ویزاها توضیح دهند، برای همین ما اغلب مسافران را به خود سفارتخانه ارجاع میدهیم تا شاید جواب منطقیتری دریافت کنند.
این آژانسدار همچنین درباره وضعیت این مسافران بازمانده از سفرشان نیز توضیح میدهد: به خاطر تأخیری که در زمانبدی تحویل مدارک به سفارت اتفاق افتاد، اعلام نتیجه تا روز پرواز به تأخیر افتاده بود. آژانس هم از این وضعیت اطلاعی نداشت برای همین مسافران دیر و در زمانی که به فرودگاه رسیده بودند از ماجرا مطلع شدند.
وی دربارهی علت پرداخت نکردن مابقی هزینهها به مسافرانی که روادیدشان لغو شده نیز میگوید: ما باید هزینهها را حساب کنیم. این روال کار آژانسها است. البته دربارهی بلیت هواپیما چون چارتری بوده و کامل پرداخت شده باید محاسباتی نیز انجام شود. در هر حال ما پیگیر وضعیت مسافرانمان که درخواستشان لغو شده هستیم.
دیدگاه تان را بنویسید