علایم سرطان خون چیست؟

استادیار دانشگاه علوم پزشکی یزد و فوق تخصص خون و آنکولوژی علل و علایم سرطان خون را تشریح کرد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، دکتر محمدرضا وحیدفر در مورد سرطان به عنوان یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های حوزه آنکولوژی، اظهار کرد: سرطان خون از بی‌رحم‌ترین سرطان‌ها محسوب می‌شود و ابتلا به آن در هر گروه سنی اتفاق می‌افتد .

وی در مورد نحوه بروز سرطان خون نیز گفت: این عارضه به طور ناگهانی شروع می‌شود ولی معمولا یک عفونت ویروسی پیش زمینه‌ای، باعث بروز و شروع بیماری می‌شود .

وحیدفر در مورد گستردگی این بیماری خاطرنشان کرد: پنج نفر از هر ۱۰ هزار نفر در دنیا به این سرطان مبتلا می‌شوند و طیف گسترده‌ای از قابل درمان تا غیر قابل درمان دارد و شامل دو نوع حاد و مزمن است.

وی در مورد ویژگی‌ها و علائم این سرطان نیز گفت: از طریق آزمایشCBC و مشاهده تغیرات گلبول‌های سفید، قرمز، پلاکت و علائم ضعف، خستگی، رنگ پریدگی، خون‌ریزی مخاط‌ها و عفونت‌های شدید و مکرر از ابتلا به سرطان خون مطلع می‌شویم.

وحیدفر در رابطه با تاثیرات تغذیه در پیشگیری از ابتلا به این نوع سرطان، عنوان کرد: استفاده از میوه‌جات، سبزیجات، مغزها و لبنیات در پیشگیری از ابتلا به سرطان بسیار مفید است و در مقابل نیز مصرف دخانیات، مواد شیمیایی و الکل باعث مستعد شدن فرد به بیماری می‌شود .

وی در مورد روش‌های درمان این نوع سرطان اظهار کرد: ابتدا در روند درمان این بیماری با بررسی خون محیطی، مغز استخوان و آزمایش ژنتیک، تشخیص کامل بیماری انجام می‌شود و به دنبال آن شیمی‌درمانی صورت گرفته و پیوند مغز استخوان انجام می‌شود .

این متخصص با بیان این که با درمان‌های جدید، شانس بهبودی و زنده بودن بیماران بسیار افزایش یافته است، افزود: بسیاری از افراد با شنیدن خبر ابتلا به سرطان روحیه خود را می‌بازند؛ در حالی که با مبارزه با بیماری، توکل و توسل به خدا، اصلاح تغذیه و اقدام به درمان هر چه زودتر، روند پاسخ به درمان سریع‌تر خواهد بود .

وی در ادامه افزود: لازم است که بیماران توسط کادر پزشکی مجرب و تیم آنکولوژی در کنار روان ‌ پزشک و روانشناس بهره گیرند تا علاوه بر درمان جسمی سرطان، سلامت روحیه و روان آنها نیز تامین شود.

وحیدفر افزود: در سال‌های اخیر با گسترش زندگی شهری، عدم تحرک، مصرف فست‌فودها و آلودگی‌های صنعتی همچنان درصد ابتلا به سرطان خون در حال افزایش است .

به گفته وی، خوشبختانه در سال‌های اخیر با گسترش ارتباطات و اطلاع‌رسانی، پیشرفت تجهیزات تشخیصی و در دسترس بودن متخصصان آنکولوژی بسیار مجرب، بیماران نسبت به مراجعه و تشخیص به موقع بیماری، زودتر اقدام می‌کنند.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی در پایان اقدام به موقع در تشخیص سرطان خون را در تسریع روند بهبودی بسیار مهم خواند و افزود: خوشبختانه میزان شاخص بهبودی بیماران به طور واقعی با درصد رشد بالایی روبرو بوده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید