رییس سازمان سازمان بهزیستی کشور:

درصد طلاق در شمال تهران بیشتر است

رییس سازمان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه طلاق، حاشیه‌نشینی، مفاسد اخلاقی، اعتیاد و... مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی هستند که با آنها دست و پنجه نرم می‌کنیم گفت: آمار طلاق در شمال تهران نسبت به جنوب تهران و سایر شهرستان‌های این استان به مراتب بیشتر است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، انوشیروان محسنی‌بندپی در مراسم افتتاح مرکز اورژانس اجتماعی بهزیستی شهرستان بهارستان که در منطقه نسیم‌شهر و با حضور فرماندار این شهرستان برگزار شد، گفت: با رشد سریع جمعیت، تغییر در شیوه و سبک زندگی روز به روز شاهد رشد آسیب‌های اجتماعی در کشور هستیم، البته این مساله تنها به ایران محدود نمی‌شود بلکه پدیده‌ای جهانی است.

وی در ادامه با بیان آنکه در حال حاضر با آسیب‌هایی همچون طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، موارد اخلاقی و... دست و پنجه نرم می‌کنیم، گفت: به همین دلیل مقام معظم رهبری و رییس جمهور اهتمام ویژه‌ای جهت کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی اتخاذ کرده‌اند تا بتوانیم ابتدا این آسیب‌ها را کنترل و مهار کرده و سپس کاهش دهیم.

رییس سازمان سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: سازمان بهزیستی کشور همه تلاش خود را به کار گرفته و از همه ظرفیت‌های خود استفاده می‌کند تا بتواند اقدامات پیشگیرانه را در دستور کارخود قرار دهد و از این طریق از بروز و شیوع آسیب‌های اجتماعی و معلولیت‌زایی در کشور جلوگیری کنیم.

بندپی در ادامه با اشاره به اجرای طرح اجتماعی بزرگ در بدنه آموزش و پرورش کشور گفت: هم‌اکنون بزرگترین طرح اجتماعی کشور «نماد» را (نظام مراقبت های اجتماعی دانش‌آموزان) با همکاری 9 وزارتخانه کلید زده‌ایم و در این طرح تلاش می‌شود تا با مداخله و آموزش بهنگام در نقطه شیوع و مهم‌ترین گلوگاه تربیتی کشور یعنی مدارس در جهت افزایش مهارت‌های اجتماعی، نقدپذیری، اعتلای رفتار و... دانش‌آموزان تلاش کنیم این در حالی است که طرح «ماد»، (مشارکت‌های اجتماعی دانش‌آموزان) در حال پیگیری و اجرا است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: چنانچه بخواهیم آسیب‌های اجتماعی را به تناسب اهمیت آنها اولویت‌بندی کنیم، اولین و در واقع مادر تمام آسیب‌های اجتماعی «اعتیاد» است و اعتیاد در رشد آسیب‌های اجتماعی به شدت هم‌افزایی دارد.

رییس سازمان سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: هم‌اکنون سازمان بهزیستی کشور با همکاری ستاد مبارزه موادمخدر در تعاریف، مفاهیم و پروتکل‌های اجتماعی خود، در حوزه مبارزه با موادمخدر، بازنگری کرده و به این ترتیب سعی شد تا صفت مجرم از معتاد گرفته شود و این افراد را به عنوان بیمار در نظر بگیریم.

بندپی در ادامه گفت: فردی که دچار اعتیاد می‌شود نمی‌توان وی را تنها با سم‌زدایی درمان کرد، بلکه باید ارائه خدمات مددکاری، مشاوره و روانشناسی بین این افراد را نیز در دستور کار خود قرار دهیم.

وی در ادامه با اشاره به طلاق نیز گفت: به منظور مهار، کنترل و کاهش طلاق با همکاری قوه قضاییه (سامانه ثبت الکترونیکی طلاق» در مشهد مقدس راه‌اندازی کرده و به موجب آن شاهد کاهش 8.1 درصدی طلاق در این شهر بوده‌ایم. بدین ترتیب در شهریورماه سال جاری این سامانه را در 11 استان دارای نرخ بالای لاق راه‌اندازی خواهیم کرد.

رییس سازمان سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه سازمان بهزیستی کشور مورد اعتماد سه قوه مقننه، قضاییه و اجراییه کشور قرار گرفته است، گفت: اقدامات بهزیستی، مبتنی بر علم و شواهد است و ما هیچ آزمون و خطایی نداریم به طوری که آثار اقدامات خود را در کل جامعه و جامعه هدف بهزیستی می‌بینیم.

بندپی درخصوص «اورژانس اجتماعی» نیز گفت: اورژانس اجتماعی یکی از خدمات سازمان بهزیستی است که اثربخشی خود را در جامعه ثابت کرده است. برای مثال در سال 95 با مداخلات بهنگام این اورژانس توانستیم از 4440 مورد خودکشی جلوگیری کنیم این در حالی است که این آمار در سال 95 به بیش از 5300 مورد رسید.

وی در ادامه با بیان آنکه اورژانس اجتماعی در سال 87 در کشور راه‌اندازی شد و تا سال 94 تنها 150 مرکز اورژانس اجتماعی در کشور داشتیم، گفت: از سال 96 تاکنون حدود 100 مرکز اورژانس اجتماعی در کشور راه‌اندازی شده است و براساس تکلیف قانون برنامه ششم توسعه، تا پایان سال جاری 50 مرکز اورژانس اجتماعی دیگر نیز در کشور راه‌اندازی خواهد شد.

رییس سازمان سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به افتتاح مرکز اورژانس اجتماعی سطح 2 در منطقه نسیم‌شهر شهرستان بهارستان خاطرنشان کرد: غفلت ما باعث رشد برخی آسیب‌ها در برخی مناطق همچون شهرستان بهارستان شده است. به همین دلیل نسبت به راه‌اندازی اورژانس اجتماعی خط 2 در این شهرستان اقدام می‌کنیم.

بندپی در پایان گفت: به گفته وزیر کشور، مهرماه سال جاری مجریان و دست‌اندرکاران کشوری مجددا با مقام معظم رهبری در حوزه مهار و کنترل آسیب‌های اجتماعی جلسه‌ای خواهند داشت که باید به ارائه گزارشی دراین زمینه بپردازند این در حالی است که خوشبختانه سازمان بهزیستی در این زمینه دست پری دارد و امیدواریم روز به روز شاهد کاهش و مهار آسیب‌ها در کشور باشیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید