سیگار با بدن شما چه می کند؟

بیش از ۴ هزار نوع ماده شیمیایی در دود سیگار وجود دارد و بسیاری از آن‌ها، از محرک‌های تخریب‌کننده کلاژن و الاستین هستند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، شاید هیچ راهی برای دستیابی به چشمه جوانی وجود نداشته باشد، اما  قطعا راه‌هایی هستند که انسان‌ها را پیرتر و پیرتر می‌کنند. سیگار کشیدن، یکی از همین راه‌ها است که روی پوست، دندان‌ها و موها تاثیر منفی می‌گذارد و افراد را پیرتر می‌کند. حتی مسائل مهمی ماند قدرت باروری، قوای قلب، ریه‌ها و استخوان‌ها نیز از سیگار کشیدن تاثیر می‌پذیرند.

تغییر رنگ پوست

سیگار کشیدن به‌مرور پوست را از اکسیژن و مواد مغذی محروم می‌کند. به همین دلیل، ‌بعضی از سیگاری‌ها رنگ‌پریده به نظر می‌رسند و رنگ پوست بعضی از آنان هم حالت ناهموار پیدا می‌کند. این تغییرات می‌توانند در سنین جوانی هم شروع شوند. بنابراین، هرچه سیگار کشیدن را زودتر شروع کنید، سریع‌تر به پوست خودتان آسیب می‌رسانید.

افتادگی پوست

بیش از 4 هزار نوع ماده شیمیایی در دود سیگار وجود دارد و بسیاری از آن‌ها، از محرک‌های تخریب‌کننده کلاژن و الاستین هستند. سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران، روند بازسازی پوست را هم تخریب می‌کند. بنابراین، افراد سیگاری با دو پیامد ناگوار مواجه می‌شوند: افتادگی پوست و چین‌وچروک‌های عمیق.

افتادگی بازوها و سینه‌ها

سیگار کشیدن فقط به ظاهر صورت آسیب نمی‌رساند، بلکه می‌تواند به حالت بدن هم صدمه بزند. وقتی که قابلیت ارتجاعی پوست از بین می‌رود، قسمت‌های شاداب و سفت بدن شروع به افتادگی می‌کنند. بازوها و سینه‌ها، دو بخش مهم از بدن هستند که به این مشکل مبتلا می‌شوند. محققان می‌گویند که سیگار کشیدن، علت اصلی در افتادگی سینه‌ها است.

خطوط دور لب‌ها

یکی از پیامدهای سیگار کشیدن، ایجاد خطوط واضح در ناحیه دور لب‌ها است. سیگاری‌ها از عضله‌های دور لب‌ها برای سیگار کشیدن استفاده می‌کنند، ‌بدون این‌که بدانند درحال ایجاد چین‌های خودخواسته در ناحیه لب‌ها هستند. تکرار این حالت در کنار زوال قابلیت ارتجاهی پوست به‌واسطه سیگار کشیدن، خطوط عمیقی را در ناحیه دور لب‌ها ایجاد می‌کند.

لکه‌های پیری

لکه‌های ناشی از افزایش سن، لکه‌هایی تیره‌تر از رنگ طبیعی پوست هستند که در صورت و دست‌های افراد مسن‌تر به‌وجود می‌آیند. با این‌که تماس بیش از حد با نور خورشید می‌تواند باعث شکل‌گیری این لکه‌ها شود، اما محققان می‌گویند که افراد سیگاری هم در معرض ابتلا به این لکه‌ها قرار دارند.

دندان‌ها و لثه‌های آسیب‌دیده

زردی دندان‌ها، یکی از بدترین و واضح‌ترین اثرات سیگار کشیدن در درازمدت است، اما مساله فقط به تغییر رنگ دندان‌ها محدود نمی‌شود. افراد سیگاری معمولا بیشتر به بیماری لثه، بوی بدن دهان به‌طور مزمن و سایر مشکلات بهداشتی دهان و دندان مبتلا می‌شوند. به‌علاوه، شانس از دست دادن دندان‌ها برای افراد سیگاری، 2 برابر بیشتر از دیگران است.

انگشتان تیره و لک‌دار

بسیاری از سیگاری‌ها به حالت قرار گرفتن سیگار در بین انگشتان دست علاقه دارند. با این‌حال، آنان نمی‌دانند که این هوس و علاقه‌مندی، چطور به پوست دست‌ها و ناخن‌ها آسیب می‌رساند. یکی از ویژگی‌هایی تنباکو، این است که می‌تواند پوست و ناخن‌ها را مانند دندان‌ها لکه‌دار کند. البته، ترک سیگار بعد از مدتی این مشکل را برطرف می‌کند.

ریزش مو

هم زنان و هم مردان با افزایش سن، به ریزش موها مبتلا می‌شوند. با این‌حال، سیگار کشیدن می‌تواند این فرآیند را تسریع کند. حتی بعضی از مطالعات نشان داده‌اند که افراد سیگاری بیشتر از دیگران با احتمال ابتلا به طاسی مواجه هستند. محققان تایوانی هم سیگار کشیدن را به‌عنوان یکی از عوامل خطر اصلی در ابتلا به الگوی طاسی مردانه در بین مردان آسیایی شناسایی کرده‌اند.

پسوریازیس

پسوریازیس، یکی از بیماری‌های پوستی مزمن است که در اکثر موارد باعث شکل‌گیری پچ‌های پوسته‌دار و ضخیم روی پوست می‌شود و معمولا هم روی زانوها، آرنج‌ها، دست‌ها،‌ پوست سر، پاها و پشت می‌شود. این پچ‌های پوستی می‌توانند سفید، قرمز یا حتی نقره‌ای باشند.

چین‌ و چروک‌های پاکلاغی

همه انسان‌ها درنهایت به چین‌وچروک‌های مختلف در ناحیه بیرونی چشم‌ها دچار می‌شوند، اما افراد سیگاری این چین‌وچروک‌ها را زودتر از دیگران و بسیار عمیق‌تر تجربه می‌کنند. گرمای ناشی از سوختن سیگار و فشار آوردن به چشم‌ها برای دور نگه داشتن چشم‌ها از دود سیگار، دو عاملی هستند که شانس ابتلا به چین‌وچروک‌های پاکلاغی را در میان افراد سیگاری بالا می‌برند. همچنین، استنشاق ترکیبات شیمیایی سیگار باعث آسیب‌رسانی داخلی به ساختارهای پوست و رگ‌های خونی دور چشم‌ها می‌شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید