نتایج مطالعات نشان میدهد که پروتئینهای موجود در خون با شدت سندرم خستگی مزمن مرتبط است.
به گزارش جی پلاس، سندرم خستگی مزمن درمانی ندارد اما نتایج مطالعات حاکی از ارتباط آن با تغییراتی در ۱۷ پروتئین سیگنالدهنده سیستم ایمنی به نام سیتوکین است.
مرکز پزشکی دانشگاه استنفورد در آمریکا اعلام کرد: التهاب در این بیماری نقش دارد که میتواند برای چند سال ادامه پیدا کند. همچنین نتایج این بررسی میتواند در تشخیص علائم خستگی مزمن به پزشکان کمک کند.
بیش از یک میلیون نفر در آمریکا دچار سندرم خستگی مزمن هستند. زنان بیش از مردان درگیر این بیماری میشوند. همچنین این بیماری اغلب در دوران نوجوانی شروع شده و سپس مجدد در دهه ۳۰ سالگی ظاهر میشود. سندرم خستگی مزمن میتواند زندگی روزمره را تحتالشعاع قرار داده و بیمار را به فردی وابسته تبدیل کند. برخی از بیماران بدون هیچ درمانی در مدت یک سال بهبود پیدا میکنند اما در اغلب افراد علائم بیماری برای چند دهه ادامه مییابد.
این بیماری علاوه بر احساس خستگی با علائمی مشابه با آنفلوآنزا ظاهر میشود. همچنین برخی بیماران دچار مشکلات قلبی، اسهال، یبوست و درد ماهیچهای میشوند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، در این بررسی سطح ۵۱ سیتوکین مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد از میان این پروتئینها ۱۷ مورد آنها با شدت بیماری مرتبط است. همچنین ۱۳ سیتوکین با تشدید التهاب، علائم بیماری را وخیمتر میکند.