چرا بهتر است سحرخیز باشیم؟
سحرخیزبودن فقط به معنای داشتن وقت بیشتر برای انجام کارهای روزانه نیست، بلکه میتواند تاثیر همه جانبهای بر سلامت ما داشته باشد.
به گزارش جی پلاس، در ادامه فواید سلامت سحرخیزی را در ادامه میخوانید.
افزایش فعالیت: اگر سحرخیر باشید، احتمال این که فرد فعالی باشید، بیشتر است. محققان، فعال بودن را آمادگی و توانایی اقدام برای ایجاد تغییرات مفید تعریف میکنند. احتمال بیشتری وجود دارد که یک فرد سحرخیز اهداف بلندمدتی داشته و ایجادکننده تغییرات در زندگی خود باشد. به عبارت دیگر، افراد سحرخیر در مقایسه با کسانی که دیر بیدار میشوند، انگیزه بیشتری برای ایجاد تغییر دارند.
احساس مثبت، شادی و رضایتمندی: سحرخیز بودن با داشتن احساس مثبت مرتبط است. محققان میگویند، افراد سحرخیز حس مثبت بیشتری دارند. همچنین مطالعات نشان میدهد، ارتباط مهمی میان سحرخیزبودن با احساس رضایت و شادی وجوددارد؛ به عبارت دیگر، احتمال بیشتری وجود دارد که افراد دارای عادت سحرخیزی از زندگی احساس رضایت کنند و شادتر باشند.
پرتحرک بودن: مطالعات نشان میدهد، کسانی که شبها دیر میخوابند و صبحها دیر بیدارمی شوند، به طور معمول زندگی ساکن و کم تحرکی دارند. این موضوع درمورد کودکان هم صدق میکند. براساس مطالعات، کودکانی که عادت به دیرخوابیدن و دیر بیدار شدن دارند، خستهتر و کم تحرکتر از کودکانی هستند که زود بیدار میشوند.
وزن مناسبتر و سلامت بیشتر: ریسک افزایش وزن در افراد شب بیدار، بیشتر است. مطالعات نشان میدهد، دیر خوابیدن باعث میشود در پایان روز کالری بیشتری مصرف شود. افراد شب بیدار معمولا سبزی و میوه کمتر و فستفود بیشتری نسبت به سحرخیزان مصرف میکنند. همچنین نداشتن فرصت مناسب برای ورزش، احتمال چاقی در افراد شب بیدار را افزایش میدهد. به همین دلیل، احتمال بیماریهای قلبی و گوارشی و نیز اختلالات عروق مغزی در این افراد بیشتر است.
نمرات امتحانی بهتر: یک مطالعه نشان داد، دانشجویان سحرخیز نسبت به دانشجویانی که دیر از خواب بیدار میشدند، نمرات بهتری دریافت کردند.
کاهش ریسک افسردگی و بیماریهای روانشناختی: مطالعات نشان داده است، ریسک ابتلا به اختلالات روانی همچون پرخوری روانی، افسردگی و اختلال خلقی فصلی (SAD) در افراد سحرخیز در مقایسه با افراد شببیدار که صبحها دیر بیدار میشوند، بیشتر است.
داشتن احساس سلامت بیشتر: سحرخیزبودن نه تنها بر سلامت واقعی شما تاثیرگذار است، بلکه بر این که چه احساسی نسبت به خودتان دارید نیز تاثیر میگذارد. محققان میگویند، سحرخیزبودن باعث میشود، احساس کنید زندگی سالمتری دارید. مطالعهای که در این زمینه انجام شد، نشان داد نرخ ارزیابی سلامت در کسانی که شب زود میخوابند و صبح زود بیدار میشوند، بالاتر است. با داشتن احساس سلامت، انگیزه فرد برای سالم ماندن و رفتارهای مثبت سلامت نیز افزایش پیدامی کند.
فواید سحرخیزی از دید آیور ودا (طب سنتی هند): براساس طب آیور ودا، افرادی که صبحها دیر بیدار میشوند، احتمال دارد در ساعتی از روز بیدار شوند که با سنگینی و تنبلی مرتبط است. بیدار شدن در چنین ساعتهایی بر احساس فرد در طول روز تاثیر میگذارد، اما کسانی که زود بیدار میشوند، احتمال بیدارشدنشان در ساعتهایی که سطح انرژی بالاست، بیشتر است، درنتیجه این افراد در طول روز نیاز به مقابله با احساس بی حالی و تنبلی نخواهند داشت.
دیدگاه تان را بنویسید