آشنایی با خطرات بارداری در سن بالا

این روزها شمار زنانی که به دلایل مختلف، مادر شدن را در سنین بالاتر تجربه می‌کنند، پیوسته بیشتر می‌شود و به رغم آنکه اغلب آنها کودکانی سالم به دنیا می‌آورند اما واقعیت این است که حاملگی دیرهنگام می‌تواند مشکل‌آفرین هم باشد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، در کشورهای پیشرفته و صنعتی باردار شدن زنان در ۴۰ سالگی امری استثنایی نیست اما یک مطالعه مبنی بر صدها هزار پرونده بارداری نشان می‌دهد که بچه‌دار شدن در سن بالا هم برای مادر و هم برای نوزاد ریسک بالایی دارد.

تیمی از متخصصان کانادایی، اطلاعات مربوط به سلامتی ۸۰۰ هزار زن باردار در ایالت واشنگتن را بررسی کرده‌اند که در بازه زمانی ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ گردآوری شده‌اند. سن متداول برای بارداری در این مطالعه ۲۵ تا ۲۹ سال در نظر گرفته شده و فاکتورهایی چون تلقیح مصنوعی نیز در آن منظور نشده‌اند. نتیجه این مطالعه که در دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور انجام گرفته در مجله تخصصی "پلوس مدیسین" منتشر شده است.

نتیجه بررسی‌ها، منحنی رشد یابنده‌ عوارض در تطابق آشکار با سن مادر را نشان می‌دهند. خطر اختلال در گردش خون، آمبولی یا نارسانی کلیه، مادران ۴۰ سال به بالا را تهدید می‌کند. مثلا ریسک نفوذ مایع آمنیوتیک از رحم به خون بسیار بالاست؛ عاملی که اغلب به مرگ مادر می‌انجامد.

به طور میانگین از هر ۱۰۰۰ زایمان، ۱۶ مورد با دشواری و عوارض سنگین جسمی همراه  است و این نرخ در مادران ۳۹ سال به بالا به طور آشکار بالاتر می‌رود. نزد مادران ۴۰ تا ۴۴ ساله این نرخ به نسبت مادران ۲۵ تا ۲۹ ساله، یک درصد افزایش نشان می‌دهد.

در این مطالعه ریسک شوک در حین زایمان برای گروه سنی بالاتر، سه برابر و ریسک آمبولی مایع آمنیوتیک هشت برابر ارزیابی شده است. در زنان ۵۰ سال به بالا، خطرات عمومی و جانی زایمان ۶ درصد بیشتر از زنان ۲۵ تا ۲۹ ساله است.

به گزارش دویچه‌وله، متخصصان گفته‌اند که نتیجه این مطالعه باید در خدمت مشاوره به زنانی قرار گیرد که حاملگی را به ۴۰ سالگی به بعد موکول می‌کنند؛ زیرا با روند صعودی سن بارداری، عوارض و بیماری‌های مربوط به زایمان نیز در آینده تشدید می‌شوند.

 

دیدگاه تان را بنویسید