یکی از مهم‌ترین ارگان‌های حیاتی بدن «کبد» است چرا که در صورت وجود خللی در آن تمام اندام‌های دیگر بدن درگیر نیز شده و بدن دچار مشکلات جدی می‌شود.

به گزارش جی پلاس، یکی از اساسی‌ترین کارهای کبد دفع سموم بدن است. این 8 خوراکی از بهترین پاکننده‌های کبد محسوب می‌شوند.

1.آب لیمو: لیمو به طور طبیعی یک پاک‌کننده قوی شناخته شده است. هر روز صبح با نوشیدن یک لیوان آب لیموی طبیعی (آب ولرم) بسیار در روند و عملکرد کبد موثر واقع می‌شوید و خود را در برابر ابتلا به کبد جرب بیمه می‌کنید. اسیدیته موجود در لیمو برای سیستم عصبی، گوارش و روده فوق العاده مفید است.

2.آوکادو: به نظر می‌رسد علاوه بر آن که منبع بزرگی از چربی سالم است یک خوراکی مفید نیز برای کبد به حساب می‌آید. تحقیقات نشان داده است آوکادو سموم مخرب کبد مانند گالاکتوزامین را از بین برده و از کبد در برابر سموم مختلف محافظت می‌کند. این میوه یک آنتی اکسیدان قوی است و می‌تواند سلول‌های آسیب دیده کبد را نیز ترمیم کند.

3.زردچوبه: اگر از التهاب کبد رنج می‌برید زردچوبه ادویه قوی برای مبارزه با التهابات درونی بدن است. این ادویه برای دفع عفونت‌های ویروسی نیز بسیار مفید است چرا که منیع غنی کورکومین بوده که یک داروی فعال و قدرتمند ضدباکتریایی، ضدویروسی، ضدقارچی، ضدسرطان و ضد التهاب شناخته شده است، علاوه بر آن باعث افزایش سلول‌های کبدی و حتی بازسایی آن‌ها می‌شود. افزودن این ادویه به رژیم غذایی برای افزایش سطح صفرای طبیعی بسیار مناسب است.

4.روی(زینک): این آنزیم قدرتمند باعث می‌شود واکنش‌های بسیار سالمی در بدن رخ دهد. مصرف مکمل‌های زینک برای افرادی که درگیر کبد چرب الکلی هستند بسیار مفید است. مطالعات نشان داده است افرادی که از سطح پایین روی در بدن برخوردارند کبد ضعیف و آسیب پذیرتری را نسبت به سایر افراد دارا هستند.

5.گیاه قاصدک: این گیاه زیبا و شفابخش، شگفت انگیزترین خواص درمانی را به خود اختصاص داده است. یک ار مهم‌ترین این خاصیت‌ها در بهبود عملکرد کبد بوده و دارای آنتی اکسیدان فراوان است که می‌تواند کبد را در برابر سموم محافظت نماید. تحقیقات پزشکی در لهستان نشان داده است، اسید کینورنیک موجود در قاصدک برای هضم غذا، تولید صفرا و از بین‌برنده سموم بسیار مفید است.

6.سیر: سیر به عنوان یک ضدویروس، دفع عفونت و میکروب برای همه به خوبی شناخته شده است اما علاوه بر آن این خوراکی دارای ترکیبات گوگردی است که به عملکرد صحیح کبد کمک زیادی می‌کند، همچنین منبع غنی از سلنیوم و آلیسین بوده که حافظ کبد محسوب می‌شود.

7.آب: یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تقویت سیستم کبد مصرف آب است. بطور کلی، مصرف مایعات برای کبد بسیار مفید است اما دقت داشته باشید نه هر نوشیدنی! آب، چای گیاهی و آب لیمو جزء نوشیدنی‌های پرخاصیت و مفید برای کبد شناخته شده است چرا که سموم کبد را پاک کرده و از ابتلا به سنگ کیسه صفرا جلوگیری می‌کند. کبد با کمک کلیه‌ها، پوست، سیستم لنفاوی، خون و روده به سم زدایی بدن نیز می‌پردازند. به عبارتی با حذف ضایعات و مواد شیمیایی از طریق تعرق، مدفوع و ادرار و نوشیدن آب فراوان کبد را عاری از هر گونه سموم و میکروب می‌کند.

8.کلم بروکسل: این خوراکی شاید کمی بدبو باشد اما حاوی گلوکوزینولات یک ترکیب گوگردی است که از کبد در برابر آسیب‌های سمی و شیمیایی به شدت محافظت می‌کند. به گفته موسسه ملی سرطان، این نوع از کلم که دارای بوی تند و طعم تلخ است ضد سرطان نیز شناخته شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.