با این چای به استقبال تابستان بروید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی چای را به دلیل اینکه سبب افزایش تعریق بدن می‌شود، در فصل تابستان مفید دانست.

لینک کوتاه کپی شد
به گزارش جی پلاس، حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در خصوص چای ترش گفت: چای ترش (قرمز یا مکّی) دارای طبع سرد و خشک است. چای سیاه سبب دفع آهن از بدن می‌شود، ولی چای ترش منبع غنی از آهن است.
 
وی بیان کرد: مصرف چای ترش به خصوص در افرادی که مزاج گرم دارند، نقش موثری در اعتدال دمای بدن به خصوص در فصل تابستان دارد. همچنین به دلیل اینکه چای ترش طبع سرد و خشک دارد، افراد باید آن را در فصل بهار که مزاج گرم و‌ تر و تابستان که طبع گرم و خشک دارد، مصرف کنند.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه در بدن مکانیسم‌هایی وجود دارند که با مصرف مواد غذایی و گیاهان دارای طبع سرد و گرم آن‌ها فعال می‌شوند تا دمای بدن را متعادل سازند، عنوان کرد: مصرف چای ترش با افزایش تعریق بدن موجب کاهش دما و در نهایت خنک شدن بدن می‌شود.
 
عظمایی توصیه کرد: اشخاصی که دارای مزاج سرد هستند، باید در استفاده از چای ترش حتی در تابستان احتیاط کرده و حتما آن را همراه با عسل میل کنند. این گروه از افراد باید از نوشیدن چای ترش در زمستان به طور اکید خودداری کنند.
 
وی تاکید کرد: مصرف چای ترش به خاطر داشتن ویتامین C منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. همچنین این گیاه به دلیل دارا بودن موادی مانند موسیلاژ، پکتین، پلی‌فنول‌ها، اسید هیبیسکوس و اسید سیتریک دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: مصرف چای ترش سبب کاهش کلسترول بد (LDL) شده و از تصلب شرایین جلوگیری می‌کند. همچنین این گیاه با مهار کردن تولید آمیلاز سبب کاهش جذب کربوهیدرات‌ها می‌شود.
 
عظمایی با بیان اینکه چای ترش یک مکمل درمانی برای بیماری‌هایی مانند اختلالات قلبی و عروقی، قند، فشار و چربی خون محسوب می‌شود، افزود: مصرف این گیاه تاثیر بسزایی در رفع چاقی و کاهش تب و حرارت بدن دارد.
 
وی اظهار داشت: مصرف چای ترش به همراه گیاهانی مانند اسطخودوس، سنبل‌الطیب و بابونه نقش موثری در آرامش قلب و اعصاب داشته و سبب رفع ناراحتی‌های روحی و روانی مانند استرس و اضطراب می‌شود.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه چای ترش به دلیل دارا بودن ترکیباتی مانند هیپولیپیدمی و هیپوگلیسمی برای مبتلایان به دیابت مفید است، عنوان کرد: مصرف این گیاه سبب تقویت قلب، کنترل فشار و قند خون عصبی می‌شود.
 
عظمایی یادآور شد: چای ترش به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی باعث پاکسازی بدن از سموم می‌شود و یکی از بهترین پاک کننده بافت‌های بدن و سلول‌های کبد به شمار می‌آید. به همین دلیل مصرف این گیاه تاثیر چشمگیری در افزایش طول عمر و سلامتی افراد دارد.
 
وی با بیان اینکه در عهد باستان از چای ترش به عنوان رفع کننده عوارض ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌شد، افزود: چای ترش کاهنده فشار خون و خنک کننده بدن است. از این گذشته، نوشیدن این گیاه سبب کنترل کلسترول بد (LDL)، رفع گرفتگی عروق و اختلالات کبدی، کاهش غلظت و تصفیه خون می‌شود.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: افراد برای تهیه دمنوش چای ترش باید قبل از مصرف آن را پودر کرده و پس از اینکه به مدت حدود ۲۰ دقیقه دم کشید آن را به همراه لیمو‌ترش تازه، دارچین و عسل میل کنند. همچنین اشخاص می‌توانند چای ترش به همراه عسل را پس از سرد شدن بنوشند.
 
عظمایی توصیه کرد: اشخاصی که مبتلا به افت فشار و قند خون بوده، زنان باردار و شیرده و افرادی که طبع سرد دارند، باید از نوشیدن چای ترش اجتناب و در صورت مصرف حتماً آن را همراه با مقداری عسل میل کنند. اشخاص سرد مزاج باید چای ترش را به صورت رقیق و به مقدار خیلی کم (حدود یک چهارم قاشق چایخوری) استفاده کنند.
 
وی یادآور شد: افرادی که مزاج گرم و فشار‌ خون بالا دارند، می‌توانند روزانه ۳ تا ۴ لیوان چای ترش مصرف کنند. این گروه از اشخاص باید حدود نصف قاشق تا یک قاشق چایخوری از این گیاه را دم کنند. چای ترش به دلیل اینکه دارای کالری کم و فاقد کافئین است، با از بین بردن چربی‌های مضر سبب لاغری می‌شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید