یک روانشناس با اشاره به مهمتربن شاخصهای انتخاب همسر گفت: نمیتوان الگو و فاکتور یکسانی را برای همه در نظر گرفت. افراد با توجه به نظرات شخصی خود همسر انتخاب میکنند اما اولین نکته مهم در انتخاب ، طبقاتی است که افراد در آن قرار دارند.
به گزارش جی پلاس، دکتر روحانگیز لطیفی افزود: دومین عامل مهم در انتخاب همسر قومیتهاست.به این معنا که تعارضات در ازدواجهای هم قوم کاهش مییابد و زوجین بهتر میتوانند به سمت همسانی حرکت کنند.
وی افزود: سومین عامل، باورها و اعتقادات دینی افراد است. آنجایی که افراد درصد همسانی و تعادل کمتری در مذهب دارند، تعارضات بیشتری بروز میکند. چهارمین عامل، سن زن و شوهر است. شاید در ابتدای زندگی مشترک زوجین توافق داشته باشند اما در دراز مدت فاصله سنی زیاد میتواند سبب ایجاداختلاف شود البته تحصیلات نیز میتواند در موفقیت ازدواج نقش داشته باشد البته از شاخصهای اجتماعی محسوب میشود و سبب ارتقای تعامل فرد با دنیای پیرامون است و نمیتواند عامل تعارض باشد.
لطیفی در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر است زن و شوهر شبیه یکدیگر باشند یا همدیگر را تکمیل کنند،گفت: زمانی که بحث انتخاب پیش میآید، باید دید مطالبات ما چیست.انسانها افرادی را انتخاب میکنند که نیازهایشان را تامین کنند. به عنوان مثال یک انسان خیلی عصبی به دنبال فردی است که صبورتر باشد. در واقع افراد در برخی موارد، ضعفهایی دارند و به دنبال شخصی هستند که این ضعفها را همپوشانی کند بنابراین شناخت بسیار اهمیت دارد. متغیر اصلی، مکمل بودن تضاد است و باید به دنبال کسی باشیم که آن تضاد را دارا باشد البته این تضاد نباید منفی باشد.
این جامعهشناس با بیان اینکه در نهاد خانواده زن نقش عاطفی دارد،اظهارکرد:در حال حاضر با اشتغال زنان قدری این حالت بهم ریخته است چون زنها با کارکردن وقت کمتری برای خانه دارند بنابراین فردی که زن شاغل را برای همسری برمیگزیند باید این موارد را در نظر بگیرد.
دکتر علیرضا پیرخائفی -روانشناس- گفت: تمام تحقیقاتی کهروی انسانها صورت گرفته بیانگر این مطلب است که هر چقدر انسانها شبیهتر باشند، کمتر دچار چالش میشوند و افرادی که مکمل هم هستند به دنبال چالش و ارتقا هستند. برخی افراد خواهان زندگی بدون دغدغه و دردسر هستند و علاقه دارند که همسر این آرامش را ایجاد کند. در این حالت اگر شبیه به هم باشند تعارضات به حداقل می رسد اما گروهی از انسانها ماجراجو و چالش طلب هستند و دوست دارند سربه سر همسر خود بگذارند و خلاقیت را در زندگی خود بالا ببرند.این دسته از انسانها اگر با افراد شبیه خود ازدواج کنند، زندگی خسته کنندهای خواهند داشت.شاید دلیل خانه گریزی ها در زندگی مشترک همین اختلافات است.یعنی یک فرد ماجراجو با یک فردی که از چالش به دور است، ازدواج می کند.
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، در پاسخ به این پرسش که زن و شوهر برای مکمل بودن چه شاخصهایی باید داشته باشند، اظهارکرد: مکمل بودن پیشنیازهایی دارد. یکی از این موارد خلاقیت است یعنی توانایی نگاه به زندگی از زوایای مختلف را داشته باشند. از سوی دیگر باید انعطاف پذیر باشند. هوشیاری و آگاهی نیز بسیار اهمیت دارد تا ما فضای زندگی را کلیشهای تجسم نکنیم. ظرفیت پذیرش و تحمل و سازگاری در فضای مکمل بودن نیز بسیار نیاز است.