به گزارش جی پلاس، محققان عنوان می کنند افراد دارای فاکتورهای پرخطر بیماری قلبی و سکته در میانسالی احتمالا دارای میزان بالای آمیلوئید هستند. آمیلوئید پروتئین چسبنده ای است که در کنار هم جمع شده و پلاک های را در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر تشکیل می دهد.
دکتر «ربکا گاتسمن» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جان هاپکینز آمریکا، در این باره می گوید: «اسکن MRI وجود رسوبات گسترده تر آمیلوئید را در مغز افراد سالمندی که در میانسالی سیگاری، مبتلا به فشارخون بالا، چاق، مبتلا به دیابت و کلسترول بالا بودند را آشکار ساخت.»
تمامی این فاکتورها می تواند بر سلامت عروق خونی فرد تاثیر گذارد که در نهایت منجر به تصلب شریان و اختلالات دیگر می شود.
به گفته گاتسمن، «تجمع آمیلوئیدها موجب بروز بیماری آلزایمر می شود. از اینرو بروز مشکل عروقی در میانسالی در ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارد.»
طبق این مطالعه، وجود دو یا چند فاکتور پرخطر ریسک تشکیل رسوبات بیشتر را حدودا سه برابر می کند. تنها وجود یک فاکتور پرخطر، احتمال رسوبات آمیلوئید را تا ۸۸ درصد افزایش می دهد.
در این مطالعه، داده های حدود ۳۵۰ فردی که سلامت قلب شان از سال ۱۹۸۷ تحت نظر بود بررسی شد. میانگین سنی شرکت کنندگان مطالعه در شروع مطالعه ۵۲ سال بود که به مدت ۲۴ سال تحت نظر بودند. در زمان شروع مطالعه، هیچ یک از شرکت کنندگان دارای علائم زوال عقل نبودند.
خون و مایع نخاعی حاوی آمیلوئید هستند. از اینرو محققان براین باورند عروق خونی ناسالم امکان ورود آمیلوئید را به جریان خون و بافت مغز فراهم می کنند.
دیدگاه تان را بنویسید