سعدآباد در رأس و استان فارس محبوب گردشگران

مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی خبر داد: سعدآباد در رأس بناهای تاریخی و استان فارس در راس استان‌های پر بازدید نوروز 96 قرار گرفتند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، محمدرضا کارگر اعلام کرد: بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده در طول 13 روز نوروز 96؛ بین ۹ تا ۱۰ میلیون گردشگر از بناها و موزه‌های زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بازدید کردند، که بر اساس  آمارها، حداقل رشد میزان بازدید از بناهای تاریخی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با افزایش ۱۰ درصدی مواجه بوده است.

او با بیان اینکه استان‌های غربی کشور به دلیل برودت هوا در نوروز، در مقایسه با استان‌های بخش‌های شمالی و جنوبی و شرقی کشور، و نسبت به سال‌های گذشته با افزایش ورود گردشگر مواجه نبودند، گفت: بر اساس آمار به دست آمده، استان فارس بیشترین حجم ورود گردشگر در نوروز ۹۶ را به خود اختصاص داده است.

وی خراسان رضوی و اصفهان را پس از استان فارس به ترتیب دو استان با رتبه دو و سه در سطح کشور از نظر حجم بازدید گردشگران از بناهای تاریخی‌شان اعلام کرد.

کارگر همچنین «سعدآباد»، «حافظیه»، «پاسارگاد» و «تخت جمشید» را به ترتیب آثاری نام برد که از بین همه موزه‌ها و بناهای تاریخی کشور بیشترین درصد بازدیدکنندگان را از آن خود کرده‌اند.

*اگر پیش‌بینی‌مان درست باشد، همان میزان اعتبار را از دولت می‌گیریم

او با اشاره به میزان درآمد استان اصفهان از بازدید گردشگران از بناهای تاریخی این استان در نوروز که چیزی حدود دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است، گفت: بر اساس مصوبه دولت، درآمد حاصل از بازدید از موزه‌ها و بناهای تاریخی از بناهای اسازمان میراث فرهنگی و گردشگری در طول سال، به خزانه دولت واریز می‌شود و پس از آن براساس درآمد پیش‌بینی سازمان، میزان پیش‌بینی شده به سازمان میراث فرهنگی برگردانده می‌شود.

مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی توضیح داد: اگر سازمان میراث فرهنگی پیش‌بینی دقیقی از درآمد سالانه خود داشته باشد، می‌تواند در بودجه‌های سالانه به سازمان برنامه و بودجه اعلام کند و معمولا در صورتی که همان میزان پیش‌بینی، به دست امده باشد، دولت همان اعتبار را به این سازمان بر می‌گرداند.

او تاکید کرد: اعتباری که از این محل به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری داده می‌شود، باید در جهت توسعه جذب گردشگر بیشتر و ایجاد زیرساخت‌ها و غیره هزینه شود که البته این مسئله در دوره‌های مختلف و با توجه به سیاست‌های هر دوره متفاوت بوده است، در واقع در برخی دوره‌ها موافق این جهت و در برخی مخالف آن حرکت می‌کردند. با این وجود در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی تلاش می‌کند این درآمد را عمدتا در جهت ایجاد زیرساخت‌ها هزینه کند.

به گفته وی پولی که از این محل به سازمان میراث فرهنگی برگردانده می‌شود جدای از اعتبار و ردیف بودجه سالانه سازمان میراث فرهنگی است، بلکه این اعتبار بر اساس محاسبات سازمان میراث فرهنگی به آن پرداخت می‌شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید