همه می‌دانند که زیاده‌روی در مصرف انواع مواد غذایی حاوی قند می‌تواند به پوسیدگی دندان‌ها منجر شود، ‌اما تعداد کمی از افراد می‌دانند که چنین اتفاقی دقیقا چطور پیش می‌رود.

به گزارش جی پلاس، درواقع، خود قندها به دندان‌ها آسیب نمی‌رسانند، بلکه زنجیره‌ای از اتفاقات بعد از مصرف این مواد غذایی باعث پوسیدگی دندان می‌شوند.

 محققان باور دارند که داشتن آگاهی بیشتر درباره نحوه عملکرد قندها در دهان، ما را وادار می‌کند به این‌که بیشتر مراقب سلامت دهان و دندان خودمان باشیم. 

براساس گزارش موسسه ملی تحقیقات دندان و فک و صورت (NICDR)، صدها باکتری در دهان ما وجود دارند و بسیاری از آن‌ها برای اکوسیستم دهان انسان‌ها مفید هستند. با این‌حال، باکتری‌های مضر برای دهان و دندان دقیقا از قندهای مصرفی برای تولید اسیدهای مخرب استفاده می‌کنند. 

این اسیدها، مینای دندان را از بین می‌برند و درنتیجه لایه محافظتی دندان‌ها را نابود می‌سازند. 

بنابراین، پوسیدگی‌ها همان عفونت‌های باکتریایی هستند که به‌واسطه فعالیت اسیدهای مخرب ایجاد می‌شوند و درنهایت می‌توانند دندان‌ها را سوراخ کنند.

 پوسیدگی دندان‌ها، در صورت عدم درمان، می‌تواند از لایه مینای دندان هم عبور کند و به لایه‌های عمیق‌تر برسد. 

خود این وضعیت هم به دندان‌درد و حتی از دست دادن دندان‌ها منجر می‌گردد. از این رو، توصیه می‌شود که حتما پس از خوردن خوراکی‌های شیرین، دندان‌های خود را مسواک بزنید، آدامس بدون قند بجوید یا حداقل، یک لیوان آب ساده در دهان خود بچرخانید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.