طبق گزارش محققان اروپایی، اگر آناتومی مغز زنان شبیه به مردان بود احتمال ابتلا زنان به اختلال اوتیسم سه برابر مردان می بود.
به گزارش جی پلاس، دکتر متیو لربر، مدیرعامل بیمارستان لنوکس هیل نیویورک که در این تحقیق حضور نداشت، می گوید: «زنان مبتلا به اوتیسم دارای نواحی غشایی ضخیم تری نسبت به حالت عادی هستند، ویژگی ای که معمولا در مغز مردان مشاهده می شود. نتایج این مطلعه نمی تواند قطعی باشد، اما می تواند دلیل این موضوع باشد که چرا اوتیسم در مردان بیش از زنان روی می دهد.»
طبق گزارشات، بروز اوتیسم در مردان نسبت به زنان ۲ تا ۵ برابر شایع تر است. مطالعات قبلی نشان داده اند که بیولوژی مردان آنها را بیشتر از زنان در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می دهد.
برای بررسی این تئوری، تیمی به سرپرستی کریستین ایکر از دانشگاه گوته آلمان، اسکن مغز ۹۸ فرد راست دست مبتلا به اوتیسم را بررسی کردند. محققان همچنین اسکن مغز ۹۸ فرد سالم را با هدف مقایسه بررسی کردند.
بررسی اسکن ها متمرکز بر ضخامت غشاء مغزی، لایه بیرونی خاکستری بافت عصبی در مغز بود. به گفته محققان، این ضخامت معمولا بین مردان و زنان متفاوت است و ممکن است در افراد مبتلا به اوتیسم تغییر کند.
محققان همچنین دریافتند مردان مبتلا به اوتیسم دارای ساختار مغزی مشابه با مردان بدون این اختلال هستند. اما مغز زنان مبتلا به اوتیسم بیشتر شبیه به مردان است تا سایر زنان غیرمبتلا به اوتیسم.
البته محققان عنوان می کنند که هنوز نتایج این مطالعات قطعی نیست و نیاز به بررسی های بیشتری در این زمینه است.