بوی بد دهان یکی از مشکلات تقریباً مهم است و افرادی که از این مشکل رنج می‌برند، به دنبال راهکارهای مختلف برای از بین بردن آن هستند.

جی پلاس، دکتر نشاط گفت: وجود دندان‌های نامرتب و پوسیده، فواصل بین دندان‌ها یا حفرات ناشی از پوسیدگی از مکان‌های شایع برای تجمع مواد غذایی است. پس این مواد توسط باکتری‌های موجود در دهان تخمیر شده و به اسید (که پوسیدگی‌زاست) و گازهای سولفوری بدبو تبدیل می‌شوند. البته بافت دندانی پوسیده نیز بسیار بدبوست.

وی افزود: وجود بیماری‌های لثه مانند عفونت یا تحلیل‌های شدید و همچنین وجود جرم‌های فراوان در فواصل بین لثه و دندان و همچنین خشکی و کاهش میزان بزاق دهان نیز از دلایل دیگر ایجاد بوی بد است؛ چرا که دهان خشک بیشتر مستعد ایجاد گازهای سولفوری بدبوست ولی در صورت مصرف فراوان آب یا استفاده از آدامس‌هایی که ترشح بزاق را تحریک می‌کنند، این گازها در آب دهان حل شده و بوی بد تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: در تحقیقات جدید مشخص شده زبان به علت داشتن پرزهای چشایی و سطح غیریکنواخت، مکان مهمی برای تجمع خرده‌های مواد غذایی، باکتری‌ها و بقایای مواد موجود در دهان است و نقش بسیار مهمی در تولید گازهای بدبو، برعهده دارد. اگر سطح زبان‌تان سفید رنگ است یا وقتی زبان خود را در آینه مشاهده می‌کنید، به جای رنگ صورتی زبان، یک پوشش ضخیم را روی آن می‌بینید، باید شست‌وشوی مرتب زبان را جزو برنامه‌های بهداشتی خود قرار دهید.

وی در ادامه گفت: همچنین بوی بد دهان عوامل خارجی هم دارد. عفونت‌ها یا زخم‌های موجود در گوش، حلق و بینی یا سینوزیت نیز از علل این موضوع است. در این افراد علاوه بر اینکه ممکن است بوی بد دهان داشته باشند، هوای بازدمی که از بینی آنها خارج می‌شود نیز بسیار بد بوست. علاوه بر آن مشکلات گوارشی از قبیل زخم معده و روده و بیماری‌های کبدی و کلیوی نیز در ایجاد این مشکل نقش دارند. در این افراد مکانیسم دفع مواد زاید بدن دچار اختلال است. در نتیجه مولکول‌های بد بو در بدن تولید شده که از طریق عرق بدن و هوای خارج شده از دهان و بینی، متصاعد می‌شوند.

وی تاکید کرد: بیماری دیابت هم یکی دیگر از عواملی است که به بوی بد دهان منتهی می شود. در بعضی موارد این افراد بوی خاصی می‌دهند که در اصطلاح پزشکی بوی کتون (استون) نامیده می‌شود. بعضی بیماری‌های ژنتیکی که آنزیم‌های موجود در بدن دچار اختلال هستند هم از دیگر عوامل این مشکل هستند.

نشاط اضافه کرد: زبان را بر روی پوست مچ دست بمالید و پس از یک دقیقه که خشک شد، آن را بو کنید. یک قاشق کوچک را به آرامی چند بار روی سطح زبان بکشید، موادی را که در قاشق جمع شده، بو کنید. مقداری از آب دهان خود را درون یک فنجان بریزید و پس‌از چند ثانیه آن را بو کنید. در سه مورد فوق اگر بوی متعفن و آزاردهنده‌ای احساس کردید، متاسفانه تست بوی بد دهان شما مثبت است.

وی در پایان به راه درمان بوی بد دهان اشاره کرد و گفت: از روش‌های معمول رعایت بهداشت دهان، استفاده از مسواک و نخ دندان به صورت مرتب است. مراجعه به دندانپزشک و ترمیم دندان‌های پوسیده، جرم‌گیری در صورتی که از نظر دندانپزشک شما لازم باشد، استفاده از دهان‌شویه، استفاده از قرص‌ها یا اسپری‌های خوشبوکننده دهان و استفاده از زبان پاک‌کن از دیگر روش‌های حفظ بهداشت دهان است. چنانچه ذکر شد زبان نقش بسزایی در تولید بوی بد دهان دارد و زبان پاک‌کن وسیله‌ای است که مطابق با شکل زبان و جهت پاکسازی آن طراحی شده است. اگر زبان پاک‌کن در دسترس شما نیست از مسواک خود، البته بدون خمیردندان استفاده کنید.

منبع: ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.