معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان گفت: مهم ترین بحث در مورد سقط جنین قبل از آمار و ارقام تبیین موضوع برای مسئولین وتمام جامعه است.
به گزارش جماران؛ علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان در صبح امروز در اولین رویداد ملی «نفس» همکاری وزارت بهداشت و درمانو آموزش پزشکی با بسیج جامعه پزشکی را دارای یک سابقه دیرینه دانست گفت: در حوزه واکسیناسیون، دوران کرونا همکاری موفقی را شاهد بودهایم.
وی افزود: مهمترین نکتهای که نیاز است قبل از اینکه ما آمار و ارقام و عملکرد را بدانیم تبیین موضوع این است چرا تاکید ما روی جوانی جمعیت است. در طول یکسال در کشور حدود ۴۵۰ هزار مرگ، بنا به هر دلیلی وجود دارد در حال حاضر تعداد تولد به حدود یک میلیون رسیده و در نهایت ۵۵۰ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه میشود. اما این اتفاقی که در کشور میافتد ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند است.
رئیسی ادامه داد: هرچه کشور سالمندتر باشد نیرو جوان کم میشود و میزان مرگ و میر بالا میرود. حدوداً ۲۰ سال دیگر با این روند، تولد و مرگ در کشور مساوی میشود و رشد جمعیت صفر میشود و میزان مرگ نسبت به تولد پیشی میگیرد و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ میلیون و به ۴۲ میلیون نفر میرسد، و از هر چهار نفر دو نفر سالمند است.
وی اظهار داشت: یک کشور همسایه ما جمعیتش به ۵۰۰ میلیون نفر میرسد، در غرب میرسد به ۳۸۰ میلیون نفر و اینجا عمق فاجعه درک میشود. اگر رهبری تاکید میکنند و موضوع بسیار مهم به این نگاه میکنند، یک موضوع علمی و یک آینده نگاری است. این وضعیت خیلی دور نیست و اکنون برای کشور ژاپن ایجاد شده است. سالانه ۵۰۰ مدرسه در ژاپن تعطیل میشود چون دانشآموز ندارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان گفت: ما تنها کشور در دنیا هستیم که این اتفاق فقط ظرف ده سال افتاده و از شش فرزندی به زیر سه فرزند رسیدهایم. ما نتوانستیم توسعه متناسب برای مدیریت سالمندی را اجرا کنیم. این موضوع باید تبیین شود و ربطی به دین و مذهب ندارد و مردم باید کشور را در نظر بگیریم و این مسئله به شدت جدی است و باید جدی گرفته شود.
وی اعلام کرد: از نظر من مهمترین عامل نجات جمعیت این است که تمام مسئولین روی این موضوع اعتقاد جدی داشته باشند و بگویند هیچ کاری مهمتر از این نیست. هر ارگانی باید تعهد عملی خودشان را در اختیار بگذارند و فقط حرف نتیجهای را به عمل نمی آورد. همه موضوعات گردن مردم نیست و مسؤولین باید وظیفه خود را درست انجام دهند. هر موضوع و برنامه که خواست اجرا شود باید یک پیوستی به عنوان جوانی جمعیت داشته باشند.
رئیسی افزود: پدیده سقط در دنیا موضوع مهمی است و در خیلی از کشورهای اروپایی سقط ممنوع است. ما در کشور یک قسمت سقط قانونی داریم و در آن کشورها صفر است و ممنوع است. باید دغدغههای خانوادهها را کم کنیم، تقاضای سقط بالا است و باید آسیب شناسی شود.
وی گفت: آمار برای ۲۰۲۴ است ۷۳ میلیون سقط القایی در دنیا وجود دارد.
مطالعهای در دانشگاه کرمان و اراک انجام شد و نتیجه دلایل سقط این است که ۴۱ درصد نخواستن فرزند بیشتر است. ۲۱ درصد مشکلات مالی وجود دارد. شیوع سقط در خانمهایی که همسر بیکار و شغل آزاد دارند بیشتر است. در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ تعداد ۸۴ درصد دچار عارضه شدید شدند، ۸۸ درصد منجر به بستری شده، بخاطر سقط جنین غیر قانونی و غیر اصولی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اذعان داشت: در سال ۱۴۰۲ یک مطالعه دانشگاه علومپزشکی قزوین نشان داد که ۲۷.۷ دهم درصد خود مادر اقدام به سقط کرده است.
وی در آخر خاطر نشان کرد: باید در جامعه کاری کرد که تقاضای سقط کمشود، فرهنگسازی کنیم. برای جوانی جمعیت باید کار علمی فرهنگی کنیم.