جی پلاس؛
تأثیر موبایل بر رشد زبانی کودکان
محققان استرالیایی هشدار میدهند که کودکانی که مدت طولانی را در مقابل نمایشگر دستگاههای الکترونیکی میگذرانند، لحظات مهمی را برای رشد مهارتهای زبانی خود از دست میدهند.
جی پلاس به نقل از مجله سلامتی: دانشمندان در مقاله ای که در مجله انجمن اطفال آمریکا منتشر شد، گفتند که در طول زمانی که کودکان در مقابل تبلت یا کنترل پنل می گذرانند، کمتر با بزرگسالان ارتباط برقرار می کنند، کلمات کمتری از والدین خود دریافت می کنند و کمتر به مکالمات گوش می دهند. که یک عنصر ضروری برای ایجاد مهارت های زبانی آنهاست.این فرآیندی است که می تواند به تعویق بیفتد.
محققان می گویند که چندین مطالعه نشان داده است که برای پیشرفت زبانی و رشد اجتماعی-عاطفی کودک بسیار مهم است که در خانه با آنها صحبت شود و با آنها تعامل داشته باشد.
سازمان جهانی بهداشت در دستورالعملهای جدید صادر شده در سال 2019 اعلام کرد که کودکان زیر پنج سال باید زمان کمتری را صرف تماشای صفحهنمایش دستگاههای الکترونیکی کنند، خواب کافی داشته باشند و زمان بیشتری را به بازیهای فعال بگذرانند تا به روشی سالم رشد کنند.
با این حال، بسیاری از این مطالعات بر تأثیر سپری کردن زمان طولانی والدین در مقابل صفحه نمایش دستگاه های الکترونیکی و نه بر تأثیر سپری کردن زمان طولانی کودک در مقابل آنها متمرکز بود.
برای این مطالعه، تیم دانشگاه آدلاید در استرالیا دادههای ۲۲۰ خانواده را که هر شش ماه از ژانویه ۲۰۱۸ تا دسامبر ۲۰۲۱ با استفاده از فناوری تشخیص گفتار ثبتنام میشدند، بررسی کردند.
محققان به این نتیجه رسیدند که هر افزایش در زمان صرف شده در مقابل صفحه نمایش دستگاه های الکترونیکی به معنای کاهش مکالمات بین والدین و کودکان است، به این معنی که کودک کلمات کمتری از بزرگسالان در خانه می شنید، کلمات کمتری صحبت می کرد و به صورت دوره ای کمتر در مکالمات شرکت می کرد.
بیشترین تأثیر زمان سپری شده در مقابل صفحه نمایش دستگاه های الکترونیکی در سن 36 ماهگی مشاهده شد.
حتی در میان خانوادههایی که به توصیههای سازمان بهداشت جهانی در مورد میزان زمانی که میتوان در مقابل نمایشگر دستگاههای الکترونیکی سپری کرد، که برای کودکان سهساله بیش از یک ساعت در روز نیست، پایبند هستند، ممکن است کودکان حدود 400 کلمه در روز از بزرگسالان در یادگیری از دست بدهند.
محققان گفتند که کودکان سه ساله شرکتکننده در این مطالعه روزانه حدود 172 دقیقه را در مقابل صفحهنمایش دستگاههای الکترونیکی سپری میکردند، به این معنی که یادگیری حدود 1000 کلمه را که بزرگسالان به آنها میفرستادند از دست دادند.
اما این مطالعه نگفت که آیا کودکانی که ساعتهای طولانی را جلوی صفحهنمایش دستگاههای الکترونیکی میگذرانند، دایره لغات کمتر و مهارتهای زبانی ضعیفتری دارند یا خیر.
دیدگاه تان را بنویسید