ام اس یک نوع اختلال خود ایمنی است که به اعصاب در طناب نخاعی و مغز آسیب می‌زند.

جی پلاس؛ برخی از نشانه‌های خاموش ابتلا به بیماری ام اس وجود دارند که اغلب ممکن است از آن‌ها چشم پوشی شود. در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر، برای تشخیص ام اس با پزشک تان حتما در تماس باشید. لازم به ذکر است که با تغییر سبک زندگی و همچنین نوع مواد غذایی یا حدود زیادی می‌توان از بیماری ام اس پیشگیری کرد.

مشاهده رنگ‌ها به شکل غبار آلود:

بهداشت نیوز نوشت؛ نوریت اپتیک نوعی بیماری خاص عصبی است که تنها عصب بینایی را گرفتار می‌سازد. این بیماری به عنوان اولین علامت از گرفتاری وسیع دستگاه عصبی موسوم به ام اس می‌تواند باشد. نوریت اپتیک معمولا در سنین ۲۵ تا ۵۰ سالگی رخ می‌دهد و در خانم‌ها شایع‌تر است. اولین علامت این بیماری کاهش دید است که اغلب به سرعت و طی چند ساعت و گاهی چند روز رخ می‌دهد. این کاهش دید به حدی شدید است که بیمار فقط توانایی درک نور را دارد ضمن این که بیماری، اغلب یک چشم را درگیر می‌کند. همچنین علاوه بر کاهش دید، بیمار معمولا با حرکات چشم احساس درد می‌کند و رنگ‌ها را به شکل غبار آلود و رنگ و رو رفته می‌بیند.

دفع ادرار دردناک:

نوشیدن مقادیر زیادی مایعات و در عین حال ادرار دردناک، می‌تواند نشانه ابتلا به ام اس باشد. این علامت اغلب از اولین نشانه‌های این بیماری است. هر گونه دفع ادرار مکرر و ناگهانی، و اختلال کنترل تخلیه روده باید جدی گرفته شده و با پزشک در میان گذاشته شود.

از دست دادن تعادل:

عدم تعادل تنها نشانه ضعف نیست، اما داشتن ضعف در یک پا یا هر دو پا می‌تواند نشانه‌ای از پیشرفت تخریب سلول‌های عصبی و شروع بیماری ام اس باشد.

احساس سوزن سوزن شدن:

ایستادن و یا ماندن طولانی مدت بر روی یک عضو ممکن است باعث قطع موقت جریان خون و احساس سوزن سوزن شدن شود. اما اگر بی حسی، سوزش و یا احساس خارش در اندام به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیلی ظاهر شد، نیاز به چک کردن دارد و می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به ام اس باشد.

سرگیجه بی دلیل:

احساس سرگیجه ثابت بدون هیچ دلیل روشنی از دیگر نشانه‌های بیماری ام اس است.

ناتوانی در احساس تغییرات دما:

این علامت نیز نشانه دیگری از آسیب‌های عصبی ناشی از ام اس است به طوری که حتی با گرفتن یک لیوان داغ قهوه یا چای نیز، فرد ممکن است تغییر دمای آن را حس نکند.

گرفتگی عضلات:

اسپاسم‌ها و گرفتگی‌های عضلانی حمله‌ای یکی از علائم آزاردهنده ام اس است. این اسپاسم‌ها معمولا شدیدا دردناک هستند، در بخش‌های انتهایی بدن نظیر دست‌ها و پا‌ها ایجاد می‌شوند و بعد از چند دقیقه برطرف می‌شوند.

افسردگی و بی حالی:

ابتلا به بیماری آزاردهنده‌ای نظیر ام اس، علاوه بر آسیب جسمی می‌تواند ابزاری برای آسیب روحی فرد باشد. بسیاری از مبتلایان به ام اس، احساس افسردگی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خو را یکی از مشکلات رایج خود بیان می‌کنند.

کاهش سطح حافظه:

کاهش و ضعف حافظه، ناتوانی در تمرکز، صحبت کردن و مشکلات زبانی از اختلالات رایج در نتیجه پیشرفت ام اس است که البته خیلی وقت‌ها می‌تواند از علائم شروع این بیماری باشد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.