قوی‌ترین فرمول خوراکی برای غلبه بر ویروس ها

ویروس ها، میکروب های بسیار ریزی هستند که می توانند در بدن یک میزبان، مانند انسان تکثیر شوند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، این شرایط ممکن است نگران کننده به نظر برسد، اما برخی اقدامات می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و برای بهبودی سریع‌تر عفونت‌های ویروسی فرصت بهتری را در اختیار بدن ما قرار دهد. لازم به ذکر نیست که هر چه واکنش سیستم ایمنی شما قوی‌تر باشد، علائم بیماری نیز خفیف‌تر خواهند بود.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ در خط مقدم تلاش برای تقویت سیستم ایمنی سه عامل کلیدی وجود دارند: خواب با کیفیت، ورزش منظم و یک رژیم غذایی سالم. در یک دوره بیماری همه گیر ویروسی همانند آن چه در حال حاضر تجربه می‌کنیم، دنبال کردن یک رژیم غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر چه چیزی به عنوان غذا‌هایی که می‌توانند ویروس را از بین ببرند، وجود ندارند، برخی مواد غذایی می‌توانند به تقویت واکنش ایمنی در برابر حملات ویروسی کمک کنند.

در شرایطی که مصرف مواد غذایی خاص پس از تماس با ویروس از ابتلا به بیماری پیشگیری نخواهند کرد، اما دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف به میزان کافی از رژیم غذایی روزانه عاملی کلیدی در حفظ قدرت سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. سپس، سیستم ایمنی می‌تواند به خوبی با بیماری مبارزه کرده و به طور بالقوه شدت آن را کاهش داده و روند بهبودی تسریع شود.

مواد غذایی سرشار از ویتامین C

بیشتر ما می‌دانیم که ویتامین C برای واکنش ایمنی خوب و قوی ضروری است. اما زمانی که بدن ما در معرض یک حمله ویروسی قرار می‌گیرد، این واکنش از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. برخی شواهد علمی نشان می‌دهند که افزایش مصرف ویتامین C و پروبیوتیک‌ها می‌تواند به بهبودی سریع‌تر عفونت‌های ویروسی کمک کند.

مواد غذایی سرشار از روی

روی یکی از مواد مغذی بسیار توصیه شده برای پشتیبانی از فعالیت سلول‌های ایمنی و تولید پادتن‌ها علیه پاتوژن‌ها (عوامل بیماری‌زا)، از جمله ویروس‌ها است. افزودن غلات کامل مانند سریال‌های غلات کامل، برنج قهوه‌ای و جو دوسر به رژیم غذایی می‌تواند به افزایش دریافت روی کمک کند. مکمل‌های روی نیز در دسترس هستند، اما باید پیش از مصرف آن‌ها با پزشک خود مشورت کنید، زیرا مقادیر زیاد روی می‌تواند با بروز برخی عوارض جانبی همراه باشد.

پری‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها

زمانی که از یک رژیم غذایی سالم صحبت می‌شود، حفظ سلامت روده یکی از مهم‌ترین اصول است. میکروبیوم - میکروارگانیسم‌هایی که در روده انسان زندگی می‌کنند - به کنترل عملکرد‌های کلیدی مانند جذب مواد مغذی و فرآیند‌های التهابی کمک می‌کنند. یک بی تعادلی در میکروبیوم روده می‌تواند به مشکلات گوارشی و دیگر مشکلات سلامت از جمله سندرم روده تحریک پذیر، چاقی و دیابت منجر شود. اگرچه شاید هنگام فکر درباره پیشگیری از بیماری‌های ویروسی، مانند آنفلوآنزای فصلی، کمتر پیش بیاید که به سلامت روده فکر کنید، اما این بخش نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کند. 

مواد غذایی سرشار از ویتامین D

افزون بر نقش مهمی که در کمک به عملکرد مطلوب سیستم ایمنی ایفا می‌کند، برخی مطالعات نشان داده اند که ویتامین D به طور خاص با کاهش احتمال ابتلا به آنفلوآنزا که یک عفونت ویروسی محسوب می‌شود، پیوند خورده است. شما می‌توانید منابع غذایی سرشار از ویتامین D مانند ماست و شیر کم چرب، ماهی‌های تن، سالمون و دیگر ماهی‌های چرب، جگر، زرده تخم مرغ، پنیر و خوراکی‌های غنی شده با این ویتامین مانند شیر سویا و آب پرتقال را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

مواد غذایی سرشار از فیبر

حفظ سلامت دستگاه گوارش بخشی مهم از تقویت سلامت کلی سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. یک رژیم غذایی سرشار از فیبر روش خوبی برای تقویت سلامت کلی و آمادگی بهتر بدن برای مبارزه با بیماری‌ها است. از آنجایی که بیشتر سلول‌های ایمنی در دستگاه گوارش تولید می‌شوند، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از فیبر حاوی میوه ها، سبزیجات، و غلات کامل می‌تواند به بهینه‌سازی عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند.

سیر

اگرچه شواهد قطعی درباره ضد ویروس بودن سیر وجود ندارد، مطالعات نشان داده اند که این ماده غذایی می‌تواند احتمال ابتلا به عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا و همچنین شدت علائم بیماری را کاهش دهد.

همچنین، سیر به عنوان یک ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته می‌شود و سال هاست که به واسطه خواص شگفت انگیز خود مورد مطالعه قرار گرفته است. برخی پژوهش‌ها نشان داده اند که سیر از ویژگی‌های بیولوژیکی مختلفی از جمله خواص ضد سرطان، ضد دیابت، آنتی اکسیدانی، محافظت از کلیه ها، ضد آترواسکلروتیک، ضد باکتری، ضد قارچ، و ضد پرفشاری خون برخوردار است.

 

دیدگاه تان را بنویسید