توصیه هایی درباره نحوه مصرف دارو‌ها در ماه مبارک رمضان

تغییر نحوه مصرف برخی از داروها (از شکل خوراکی به شکل پوستی) در ایام ماه مبارک رمضان نیز براساس تجویز پزشک ممکن است.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، در خصوص اقدام به روزه‌داری و همچنین نحوه مصرف داروها، در ایام ماه مبارک رمضان باید با پزشک و داروساز مشورت کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ فرد روزه‌دار، چنانچه مبتلا به بیماری خاصی هستید که مجبور به مصرف دارو در ایام مبارک ماه رمضان هستید، قبل از هر چیز با پزشک معالج خود مشورت کنید.

در زمان روزه‌داری هیچ‌گاه وعده‌های دارو را خودسرانه حذف یا به زمان دیگری موکول نکنید. این عمل سبب اختلال در روند درمان می‌شود. مصرف بسیاری از دارو‌ها را می‌توان پس از مشوت با پزشک به زمان سحری یا افطار منتقل کرد.

فرد روزه‌دار، چنانچه مبتلا به بیماری مزمن مانند فشارخون، دیابت، بیماری‌های گوارشی، اعصاب و روان، قلبی- عروقی، تنفسی و اختلالات کلیوی هستید، در این خصوص که آیا روزه‌داری برای شما بدون اشکال است یا خیر و همچنین در صورت بی‌خطری، در مورد نحوه مصرف دارو و رژیم غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان، با پزشک و داروساز مشورت کنید.

 اثربخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آن‌ها در زمان معین دارد. در ایام روزه‌داری خودسرانه نوبت داروی خود را قطع نکنید.

 قطع ناگهانی برخی از دارو‌ها به واسطه روزه‌داری بسیار خطرناک است. درباره قطع دارو‌های خود و نحوه استفاده آن‌ها در ماه مبارک رمضان، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک رمضان تحت بررسی پزشکی قرار گیرند. بیماران باید از نظر سطح قند خون، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و بررسی‌های کلی وضعیت بیوشیمی خون بررسی شوند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه مبارک تعیین شود.

 هم بیماران و هم خانواده فرد مبتلا به دیابت باید در رابطه با خطرات احتمالی تهدید کننده بیمار در ایام روزه‌داری مورد مشاوره قرار گیرند. همچنین در مورد علائم افزایش و کاهش قند خون، اندازه‌گیری قند خون، تنظیم وعده‌های غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دارو‌ها در ماه مبارک رمضان باید آموزش لازم را دریافت کنند. علاوه بر این، روش درمان و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل باید به همراه بیمار آموزش داده شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید