نکاتی مهم درباه سفر 100 خبرنگار، مستندساز و عکاس به قطر

سینا کلهر معاون وزیر ورزش در توییتی به حضور اهالی رسانه در قطر اشاره کرد و نوشت:« 100 خبرنگار، عکاس و مستند ساز با پیشنهاد وزارت ارشاد، فدراسیون فوتبال و حمایت وزارت ورزش، به قطر سفر کرده‌اند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، بسیاری از این خبرنگارها بر اساس تصاویری که در فضای مجازی از خود منتشر می‌کنند، هیچ ارتباطی با فوتبال ندارند. 

عصر ایران نوشت؛ تصمیمی است که گرفته شده و سردبیر، مجری و خبرنگار در قطر در حال تماشا و تشویق تیم ملی هستند اما در مورد این حضور چند نکته وجود دارد  که در ادامه به آن اشاره می‌کنم.

اول: دو وزارت‌خانه ارشاد و ورزش و البته فدراسیون فوتبال، باید اسامی این افراد را منتشر کنند. نام هر 100 نفر، نوع فعالیت‌شان و رسانه‌ای که در آن حضور دارند، به صورت شفاف به مردم اعلام شود.

دوم: بعد از انتشار اسامی، دوستان لطف کنند و بگویند هزینه حضور گسترده این افراد در کشور دوست و همسایه چقدر شده است؟ بالاخره با قیمت امروز دلار و هزینه سنگین حضور در قطر باید مبلغ قابل توجهی خرج این سفر شده باشد. حالا دولت شعار شفاف بودن می‌دهد، روشن شدن زوایای سفر  100 رسانه‌ای به قطر می‌تواند کمک بزرگی به قوه مجریه برای تحقق شعارش باشد. 

سوم: در این نوع مسابقات، حضور اهالی رسانه به ویژه آنهایی که حوزه تخصصی‌شان فوتبال است، واجب است. آنها به وظیفه خود که خبررسانی از تیم ملی، حواشی و پوشش کنفرانس‌های خبری می‌پردازند. یک حضور حرفه‌ای که پازل جام جهانی را تکمیل می‌کند. 

چهارم: حضور خیل مستندسازان و خبرنگاران غریب با حوزه ورزش، سوالی است که باید به آن جواب داده شود و باید دید آیا دیگر کشورهای حاضر در جام جهانی هم مستندسازان و سردبیران روزنامه‌های اجتماعی و سیاسی خود را راهی قطر کرده‌اند یا نه؟ گویا قرار است ایران، شاهنامه‌ای از قطر بسراید که این همه روایت‌گرا به کشور همسایه گسیل کرده است. 

پنجم: بعد از جام جهانی، باید شاهد دستاوردهای این اهالی رسانه از قطر باشیم. سفر با پول مردم، حتما باید دستاوردی داشته باشد. اشتباه نگیرید منظورم نوشتن یک یادداشت و سرمقاله در روزنامه بعد از برگشت از دوحه با چمدان‌های سوغاتی نیست. منظور تاثیر فرهنگی جام جهانی بر مردم ایران است انتقال تجربیات یک کشور کوچک از نظر جغرافیایی که میزبان بزرگ‌ترین رویداد ورزشی بعد از المپیک است. 

100 نفر عدد قابل توجهی است. ما بعد از جام جهانی باید زیر رگبار اطلاعات این افراد از جام جهانی باشیم. تقریبا می‌شود سال بعد از با مستندهای ساخته شده از جام جهانی سرکرد. 

ششم: اگر این افراد بعد از پایان مسابقات ایران در قطر به ایران برگشتند، و هیچ خبری از آنها نشد، بدانند که در برابر مردم مسئول هستند چون با پول آنها به این سفر رفته‌اند. مگر اینکه نهادهای مربوط بگویند این سفر با هزینه اسپانسری خاص انجام شده که آن بحث دیگری است. 

این نکته را عرض کردم چون بسیاری از این افراد در روزهای گذشته نگران پولی بودن که در این سال‌ها برای رشد مهران مدیری و علی کریمی هزینه شده است. 

هفتم: فعلا که دوستان در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و از قطر بی‌فیلتر پست می‌گذارند تا مردم بعد از روشن کردن فیلتر شکن آنها را بخوانند.

 

دیدگاه تان را بنویسید