چگونه با استرس پاییزی مقابله کنیم؟
همزمان با رسیدن فصل پاییز و کوتاهتر شدن روزها و زودتر غروب کردن خورشید، برخی از افراد اضطراب بیشتری را تجربه میکنند.
جی پلاس، رواشناسان در این باره میگویند: "اضطراب پاییزی" وضعیتی است که در آن افراد در طول ماههای پاییز از اضطراب و افت خلق بیشتری رنج میبرند.
سلامت نیوز نوشت؛ به گفته متخصصان، برخلاف سایر اضطرابها، در این نوع اضطراب اغلب یک محرک خارجی آشکار وجود ندارد و علائم آن به شکل سالانه و در این فصل عود میکند.
در طول روز با صرف زمان بیشتری در خارج از منزل از نور خورشید حداکثر استفاده را ببریدبسیاری از مردم نمی دانند که اضطراب در پاییز چقدر رایج است و ممکن است آن را تشخیص ندهند. با این حال، اگر هر سال این نوع اضطراب را تجربه کنند، این الگو آشکار می شود و می توان برای جلوگیری از آن اقداماتی انجام داد.
به گفته متخصصان، علائم اضطراب پاییزی به شرح زیر است:
* خلق پایین و افسردگی
* اضطراب و نگرانی بیش از حد
* تحریک پذیری
* بی حالی
* خواب آلودگی و خستگی
* از دست دادن علاقه به فعالیت های روزمره
یکی از دلایل بروز این نوع اضطراب کاهش نور خورشید است که منجر به کاهش ترشح سروتونین در مغز می شود.
این هورمون مهم بر خلق و خو، اشتها و الگوهای خواب تأثیر می گذارد. متخصصان توضیح میدهد که هورمون ملاتونین نیز افزایش مییابد که به نوبه خود باعث ایجاد احساس خوابآلودگی و افسردگی میشود.
بسیاری از مردم نمیدانند که اضطراب در پاییز چقدر رایج است و ممکن است آن را تشخیص ندهندکاهش سطح ویتامین D در بدن یکی دیگر از اثرات کمتر قرار گرفتن در معرض نور خورشید است.
فقدان این ویتامین با افسردگی نیز مرتبط است. عوامل دیگر نیز شامل تغییرات رفتاری است، زیرا با تاریک شدن زودهنگام هوا و در شرایط نامساعد جوی، زمان کمتری را در خارج از منزل سپری می کنیم و کمتر تحرک بدنی داریم و کمتر ورزش می کنیم.
در ادامه به نقل از "هلثلاین" به چند توصیه به منظور کاهش علائم اضطراب پاییزی خواهیم پرداخت.
نور بیشتری دریافت کنید
در طول روز با صرف زمان بیشتری در خارج از منزل از نور خورشید حداکثر استفاده را ببرید. متخصصان پیشنهاد میکنند که صبح زود بیدار شوید تا از آفتاب صبحگاهی استفاده کنید. در صورت لزوم شب ها زودتر به رختخواب بروید تا به کاهش خستگی و خواب آلودگی خود در طول روز کمک کنید.
هر روز ورزش کنید
روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید. هنگامی که هوای گرم تابستان به پایان رسید، پاییز زمان بسیار خوبی برای لذت بردن از فضای باز است، بنابراین می توان با پیاده روی طولانی یا دوچرخه سواری از آن نهایت استفاده را برد. ورزش برای اختلالات سلامت روان کلیدی است. مطالعات نشان میدهند که خلق و خو پس از ورزش کردن بهبود مییابد.
رژیم غذایی خود را تغییر دهید
به گفته متخصصان، فصل پاییز زمان بسیار خوبی برای درست کردن سوپهای فصلی مورد علاقهتان و غذاهای گرمی است که در تابستان نمیتوانید بخورید.
فعالیت جدیدی را شروع کنید
می توان در خانه به فعالیت هایی مثل نظم و سازماندهی وسایل، باغبانی و... پرداخت. همچنین افراد می توانند در کلاسهای آموزشی که مورد علاقه آنهاست، شرکت کنند.
نگرش خود را تغییر دهید
به جای تداعی پاییز با تجربیات منفی، سعی کنید با قاب بندی مجدد، به آن نگاهی متفاوت داشته باشید. انسانها معمولا روی از دست دادنها خیلی بیشتر متمرکز هستند. در این مورد نیز از دست دادن برخی فرصتها مانند نور خورشید و فرصت بیرون بودن از خانه برای آنها برجستهتر می شود. پس سعی کنید به این فکر کنید که با حضور در خانه می توانید چه فعالیت های مفید و روحیهبخشی را انجام دهید.
به دنبال کمک تخصصی باشید
زمانی که با فرارسیدن فصل پاییز علائم ذکرشده از این اختلال را به صورت طولانی مدت دارید، حتما به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. درمان شناختی رفتاری (CBT) به طور ویژه برای درمان اضطراب و اختلال عاطفی فصلی موثر است.
دیدگاه تان را بنویسید