فواید کنجد که تا به حال نمی دانستید
فواید تغذیه ای قوی دانه های کنجد ممکن است شامل توانایی آنها در بهبود سلامت قلب، کاهش فشار خون، ساخت استخوان های قوی، بهبود باروری مردان و مدیریت دیابت باشد.
جی پلاس، دانه های کنجد ممکن است یکی از قدیمی ترین و ضروری ترین چاشنی هایی باشد که تا به حال برای بشر شناخته شده است.فواید تغذیه ای قوی دانه های کنجد ممکن است شامل توانایی آنها در بهبود سلامت قلب، کاهش فشار خون، ساخت استخوان های قوی، بهبود باروری مردان و مدیریت دیابت باشد. آنها همچنین ممکن است به درمان اختلالات خواب، بهبود هضم، کاهش التهاب، تقویت سلامت تنفسی، کمک به مراقبت از دندان و درمان افسردگی و استرس مزمن کمک کنند.
مشرق نوشت؛ دانههای کنجد (Sesamum indicum) دانههای خوراکی ریز گیاهی از جنس کنجد هستند که بومی هند و آفریقا هستند. آنها قدیمی ترین محصول دانه های روغنی در جهان محسوب می شوند و بیش از ۳۵۰۰ سال است که کشت می شوند. این دانهها طعمی آجیلی دارند و میتوان آنها را با پوسته یا بدون پوست خریداری کرد.
آنها معمولا به سالاد به عنوان رویه نان و محصولات غلات، کراکر، سوشی ، کیک، سوپ، یا به عنوان نان برای ماهی و گوشت اضافه می شوند. همچنین روغن کنجد که از دانه ها به دست می آید، منبع غنی از مواد مغذی با خواص ملین و نرم کنندگی است.
ارزش غذایی دانه کنجد
دانههای کنجد ممکن است منبعی غنی از روغنهای طبیعی، لیگنانها، آنتیاکسیدانها، پروتئین ، فیبر غذایی ، و ویتامینها و مواد معدنی مانند کلسیم ، آهن ، پتاسیم، فسفر، منیزیم، ویتامینهای Bو ویتامین E باشد .
علاوه بر این، این دانه های ریز ممکن است حاوی اسیدهای آمینه قوی مانند تریپتوفان و پلی فنول های چربی سوز مانند سسامین و سزامول باشند. محقق دکتر فریدون شهیدی با بیش از ۶۰۰ مقاله تحقیقاتی منتشر شده، در یکی از مطالعات خود در مجله Food Chemistry فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجه فرآورده های کنجد را نشان داد .
فواید دانه کنجد
طیف گسترده ای از مزایای سلامتی این دانه ها با جزئیات بیشتر در زیر توضیح داده شده است.
ممکن است در مراقبت از پوست کمک کند
دانههای کنجد ممکن است حاوی روی باشد، یک جزء حیاتی در تشکیل کلاژن، که بافت ماهیچه، مو و پوست را تقویت میکند. همچنین روغن کنجد ممکن است حاوی ویتامین E باشد که ظاهر سوختگی ها و علائم روی پوست را کاهش می دهد و همچنین به جلوگیری از علائم پیری زودرس کمک می کند.
ممکن است سلامت مو را بهبود بخشد
دانه های کنجد ممکن است سرشار از پلی فنول های گیاهی باشد که می تواند به سلامت مو کمک کند. روغن دانه کنجد اغلب در پوست سر ماساژ داده می شود که ممکن است به دلیل وجود ویتامین ها و مواد معدنی، سفیدی زودرس مو را کاهش دهد و رشد مو را تقویت کند. اسیدهای آمینه و آنتی اکسیدان های موجود در این روغن نیز ممکن است به بازگرداندن درخشندگی موهای کدر کمک کند.
ممکن است سلامت قلب را افزایش دهد
بر اساس چندین مطالعه تحقیقاتی، لیگنان های گیاهی محلول در روغن طبیعی موجود در این دانه ها ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند. این، به نوبه خود، ممکن است به کاهش فشار بر روی سیستم قلبی عروقی شما کمک کند و از شرایط مختلف قلبی جلوگیری کند. یک مطالعه تحقیقاتی منتشر شده در ژورنال Nutrition Review بیان میکند که این ترکیبات گیاهی فنلی زیست فعال ممکن است در دانههای کتان و دانههای کنجد نیز بیشترین غلظت را داشته باشند.
علاوه بر این، منیزیم از دیرباز به عنوان گشادکننده عروق (عامل کاهش فشار خون) شناخته شده است و این دانه ها ممکن است مملو از این ماده معدنی ضروری باشند. دانههای کنجد به طور بالقوه میتوانند تا ۲۵ درصد از نیاز روزانه شما به منیزیم را در یک وعده داشته باشند.
ممکن است سرشار از فیبر باشد
دانه های کنجد ممکن است سرشار از مقدار قابل توجهی فیبر باشد که یک عنصر مهم در هضم سالم است. ممکن است شرایطی مانند یبوست و اسهال را کاهش دهد، در حالی که همزمان از سلامت روده بزرگ محافظت می کند و خطر بیماری های گوارشی را کاهش می دهد. فیبر همچنین برای قلب شما مفید است، زیرا کلسترول خطرناک LDL را از شریانها و رگهای خونی خارج میکند و در نتیجه به عنوان یک عامل محافظتی در برابر تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته عمل میکند.
ممکن است دیابت را مدیریت کند
دانه های کنجد ممکن است حاوی منیزیم باشد، یک ماده معدنی مهم که به کاهش شانس دیابت نوع ۲ کمک می کند. همچنین ممکن است فشار خون را تنظیم کند و به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. علاوه بر این، نشان داده شده است که روغن دانه کنجد ممکن است تأثیر مثبتی بر تأثیر داروهای مختلف مانند گلی بن کلامید در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشد. همچنین می توان از آن برای بهبود عملکرد دارو و تنظیم سطح انسولین و گلوکز در بدن استفاده کرد. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله Clinical Nutrition، این فرآیند ممکن است به مدیریت علائم دیابت کمک کند.
ممکن است سلامت استخوان را تقویت کند
در گزارشی که در مجله انجمن شیمیدانان نفت آمریکا منتشر شد، آمده است که کنجد ممکن است غنیترین منبع بسیاری از مواد مغذی معدنی باشد. سطوح چشمگیر مواد معدنی ضروری مانند روی، کلسیم و فسفر می تواند یک تقویت کننده بزرگ برای سلامت استخوان شما باشد. این مواد معدنی بخش جدایی ناپذیری در ایجاد ماده استخوانی جدید و تقویت و ترمیم استخوانهای ضعیف شده در اثر آسیب یا شروع بیماریهای استخوانی ناتوان کننده مانند پوکی استخوان هستند.
ممکن است سلامت دهان را بهبود بخشد
شاید بارزترین اثرات دانه کنجد، اثرات قدرتمند آن بر سلامت دهان و دندان باشد. روغن دانه کنجد ممکن است اثر ضد باکتریایی قوی بر تمام جنبه های سلامت دهان و دندان داشته باشد. همچنین با کاهش حضور باکتری استرپتوکوک، یک باکتری رایج که می تواند حفره های دهان و سایر قسمت های بدن شما را خراب کند، ارتباط نزدیکی دارد.
ممکن است باروری را در مردان افزایش دهد
دانه کنجد وقتی به رژیم غذایی مردان اضافه می شود، ممکن است کیفیت اسپرم را بهبود بخشد و باروری مردان را افزایش دهد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ منتشر شده در مجله تحقیقات علوم پزشکی نشان داد که به ۲۵ مرد نابارور، بین ۲۷ تا ۴۰ سال، به مدت سه ماه دانه کنجد داده شد. آنها بهبود قابل توجهی در تعداد و تحرک اسپرم خود نشان دادند.
دانه های کنجد حاوی روی است که یک جزء حیاتی در تشکیل کلاژن است.
ممکن است التهاب را کاهش دهد
محتوای بالای مس موجود در دانههای کنجد ممکن است به کاهش التهاب مفاصل، استخوانها و ماهیچهها کمک کند و در نتیجه آرتریت را بهبود ببخشد. علاوه بر این، مس یک ماده معدنی ضروری برای تقویت عروق خونی، استخوان ها و مفاصل است. در نهایت، مس برای جذب مناسب آهن، جزء کلیدی هموگلوبین، ضروری است. بنابراین، محتوای مناسب مس در بدن، گردش خون را به حداکثر میرساند و تضمین میکند که سیستمهای اندام کل بدن اکسیژن کافی برای عملکرد صحیح دریافت میکنند.
عوارض جانبی دانه های کنجد تنها زمانی رخ می دهد که در مقادیر بسیار زیاد مصرف شوند. این شامل:
آلرژی: مصرف زیاد کنجد ممکن است معده و روده بزرگ را تحریک کند.
سطح قند خون: افراد دیابتی باید مراقب باشند، زیرا دانه های کنجد ممکن است سطح قند خون را افزایش دهند. با این حال، مطالعات تحقیقاتی بیشتری برای حمایت از این ادعا مورد نیاز است.
کنجد پوست دار یا کنجد بدون پوست؟
کنجد معمولاً به دو شکل پوست گرفته شده یا همراه پوست مصرف می شود. اما تعدادی از خوانندگان روزنامه درباره بهترین نوع کنجد و چگونگی مصرف آن سوالاتی داشتند که پاسخ آن را از خدیجه رحمانی کارشناس ارشد تغذیه و عضو انستیتو تحقیقات تغذیه ایران جویا شدیم.
دیدگاه تان را بنویسید