بسیاری از افراد در فصول پائیز و بهار دچار حساسیت فصلی شده و دچار مشکلاتی مانند خارش چشم و گلو، آبریزش و کیپ شدن بینی و مشکلات پوستی می شوند. در این گزارش به بررسی راهکارهایی جهت مقابله با این مشکل می پردازیم.

جی پلاس، مبتلایان به آلرژی می دانند که علائم این عارضه تنها در بهار یا تابستان ظاهر نشده و پاییز نیز می تواند عطسه و مشکلات تنفسی را به همراه داشته باشد.

بهداشت نیوز نوشت؛ دکتر دیوید کوری، استاد پزشکی در بخش ایمونولوژی، آلرژی و روماتولوژی در کالج پزشکی بیلور هیوستون در رابطه با حساسیت پائیزی گفت: افراد اغلب علائم آلرژی را در پاییز تجربه می‌ کنند، حتی اگر عمدتاً در بهار و تابستان به گرده‌ گیاهان حساسیت داشته باشند.

وی در ادامه توضیحاتش افزود:  از جمله رویدادهای طبیعی که می تواند بر مبتلایان به آلرژی در سال جاری تأثیر بگذارد فوران آتشفشان تونگا در ژانویه است. این امر ذرات و غبار معلق در هوا را به محیط می فرستد و می تواند آب و هوای جهانی را تغییر داده و فصل آینده گرده افشانی را کوتاه یا طولانی تر کند. بر این فوران همچنین  ممکن است فصول در نیمکره شمالی که امسال هم گرمتر و هم خشک تر بود تغییر کند.

در حال حاضر در آغاز پائیز هستیم و همچنین میزان زیادی هاگ کپک را در هوا می بینیم. اما این دمای غیرمعمول بالا در اوایل پائیز امسال می تواند به معنای کاهش گرده برخی گیاهان همچون سرو در زمستان باشد.

باید در نظر داشت که وقوع برخی طوفان ها در پائیز می تواند باران های شدیدی ایجاد کرده و پوشش گیاهی را از بین ببرند. این موضوع می تواند منجر به شکوفایی قارچ و افزایش هاگ قارچ در هوا شود که به طور قابل توجهی علائم آلرژی و آسم را برای هفته ها یا حتی ماه ها بدتر می کند. به همین دلیل توصیه می شود افراد دارای حساسیت و سابقه آلرژی از ماسک های تنفسی استفاده کنند.

از سوی دیگر جبهه ‌های هوای سرد می ‌توانند گرده های گیاهان را برای مسافت های طولانی منتقل و حمل کنند.  در این شرایط اگر به کپک حساسیت داشته یا آسم مرتبط با کپک دارید، ممکن است شرایطتان به سرعت بدتر شود و این یک تهدید واقعی برای سلامتی است.

شاید این مساله به نظر خنده دار باشد اما رعد و برق باعث بدتر شدن شرایط شرایط حساسیت شده و توصیه می شود پس از رعد و برق در داخل خانه بمانید. د پائیز مراقب فضاهای دارای رطوبت باشید زیرا در این محیط ها کپک بیشتری رشد کرده و شرایط حساسیت شما بدتر می شود.

دوش گرفتن بعد از ورود به منزل می تواند به شستن ذرات ریز حشاشست زا که در مو و پوست هستند کمک کند. همچنین باید لباس هایی را که در بیرون پوشیده شده اند بشویید.

در خاتمه گفتنی است علائم خفیف تا متوسط حساسیت پائیزی را می ‌توان با آنتی‌ هیستامین ‌های غیرخواب ‌آور بدون نسخه، مانند ستیریزین Zyrtec، لوراتادین (کلاریتین) یا فکسوفنادینAllegra  درمان کرد. این داروها را می توان برای کسب نتیجه بهتر در ترکیب با استروئیدهای بینی استفاده کرد.

شستشوی مجاری بینی را با محلول نمکی به کاهش علائم حساسیت کمک زیادی کرده و اگر حساسیت شدیدی را تجربه کردید حتما  به پزشک مراجعه کنید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.