چه کسانی بیشتر در معرض فیبریلاسیون دهلیزی هستند؟

پزشکان مدت‌ها فکر می‌کردند که مردان بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی هستند، اما ممکن است در واقع برعکس باشد.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، به نقل از هلث دی نیوز، زمانی که محققان تفاوت قد بین مردان و زنان را محاسبه کردند، یک مطالعه جدید نشان داد که زنان ۵۰ درصد بیشتر از مردان در معرض ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی، اختلال ریتم نامنظم قلب، هستند.

مهر نوشت؛ دکتر «کریستین آلبرت»، نویسنده ارشد و رئیس بخش قلب و عروق در مؤسسه قلب اسمیت در لس آنجلس، گفت: «این اولین مطالعه‌ای است که یک تلنگر واقعی در مورد خطر فیبریلاسیون دهلیزی را نشان می‌دهد.»

آلبرت در یک بیانیه خبری گفت: «در این جمعیت ۲۵ هزار نفری بدون بیماری قلبی قبلی، پس از در نظر گرفتن تفاوت قدی، زنان در معرض خطر بیشتر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی نسبت به همتایان مرد خود بودند: بیش از ۵۰ درصد.»

هر چه فرد قد بلندتر باشد، خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی بیشتر است. زنان معمولاً کوتاه‌تر از مردان هستند، بنابراین تحقیقات گذشته نشان داده است که این خطر در آنها کمتر است.

آلبرت گفت: «اما مطالعه ما به طور شگفت انگیزی نشان می‌دهد که اگر یک مرد و یک زن قد یکسانی داشته باشند، زن بیشتر در معرض ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی است. اکنون این سوال مطرح است: چرا زنان در معرض خطر بیشتری قرار دارند.»

یافته‌ها نشان می‌دهد که ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی باید پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی و مداخله زودهنگام را در هر دو جنسیت ترویج کنند.

اثر فیبریلاسیون دهلیزی بر ریتم قلب می‌تواند منجر به سکته مغزی یا نارسایی قلبی شود. زنانی که مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی هستند بیشتر از مردان این عوارض را تجربه می‌کنند.

راهبردهای پیشگیری مؤثر شامل حفظ وزن سالم، کنترل فشار خون، عدم مصرف الکل و ورزش در حد متوسط است.

 

دیدگاه تان را بنویسید