متخصصان امیدوارند واکسنهای استنشاقی به توقف انتقال بیماری کووید-۱۹ در بحبوحه همه گیری کمک کند.
جی پلاس، کروناویروس که عامل بیماری کووید-۱۹ است به طور مداوم در حال جهش بوده و این تکامل یافتن باعث میشود ویروس برای مصون ماندن در برابر سیستم ایمنی مجهز شود و از واکسن های مبتنی بر mRNA و دُزهای یادآور موجود پیشی گیرد.
ایسنا نوشت؛ در این شرایط، کارشناسان مشتاق هستند تا اسپریهای بینی و نقش بزرگی که میتوانند در مهار این وضعیت و جلوگیری از انتقال بیشتر بیماری ایفا کنند، در کانون توجه قرار گیرند.
برخلاف واکسنهای تزریقی واکسنهای استنشاقی، مجاری تنفسی را هدف قرار میدهند که مورد خوبی است زیرا اولین خط دفاعی بدن در برابر عفونت به حساب میآیند.
پزشکان تاکید دارند: حل مشکل ایجاد ایمنی بخشی موثر برای جلوگیری از انتقال ویروس چالش بسیار مهمی است و ضرورت دارد مورد توجه قرار گیرد حتی اگر زمان بر باشد.
واکسیناسیون به روش تزریق عضلانی قادر به ایجاد مصونیت مخاطی یا ایمنی در دستگاه تنفسی نیست، این درحالیست که مخاط و دستگاه تنفسی اولین خط دفاعی بدن است. از طریق واکسیناسیون به روش استنشاقی افراد می توانند در برابر عفونت تنفسی مصون شوند.
به گزارش مدیکال دیلی، هرچند، در تولید واکسن های استنشاقی چالش هایی وجود دارد. متخصصان به دلیل کمبود بودجه تجربه کمتری در مورد تولید این واکسنها در مقایسه با واکسنهای تزریقی دارند. همچنین احتمال بروز عوارض جانبی غیر منتظره وجود دارد.