بدن انسان طی بارداری می‌تواند دچار تغییرات فیزیکی و هیجانی و روانی زیادی شود، آنقدر زیاد و متنوع که شاید به سختی بتوانید به آن‌ها توجه کنید. این تغییرات می‌توانند ناگهانی و به شیوه‌ای که انتظارش را ندارید رخ دهند.

جی پلاس، در این مطلب به هشت علامت غیرمعمول بارداری اشاره می‌کنیم که ممکن است به نظر نیایند اما می‌توانند به این معنی باشند که کودکی در راه است!

تبیان نوشت؛ طی مراحل اولیه بارداری، تغییرات در سطح هورمون‌ها می‌تواند باعث تنگی نفس شود. برای بهبود تنفس در دوران بارداری، وضعیت بدنی‌تان را به طور مناسبی حفظ کرده و تکنیک‌های تنفس آگاهانه را تمرین کنید.

تجمع زیاد بزاق دهان که به آن پتیالیسم گراویداروم نیز می‌گویند، همراه با تهوع و استفراغ است. هنوز معلوم نیست چرا چنین اتفاقی می‌افتد اما بعضی از زنان باردار حتی لازم است مدام دستمال به دست بگیرند و آب دهان زیادشان را کنترل کنند.

غذا‌ها در دهانتان مزه فلزمانند می‌دهند

در اوایل بارداری، غذا‌ها می‌توانند ترش‌مزه و فلزمانند به نظرتان برسند؛ پدیده‌ای که به آن dysgeusia یا نارسایی چشایی می‌گویند. مصرف غذا‌های اسیدی یا شستن دهان و دندان با نمک یا جوش شیرین بعد از مسواک زدن می‌تواند مزه‌ی فلزمانند یا ترش ناخوشایند را کاهش دهد.

صاحب یک منگوله پوستی شده‌اید

اسکین تگ‌ها یا همان منگوله‌های پوستی، ضایعات گوشتی روی پوست هستند که طی بارداری به دلیل تغییراتی در سطح هورمون‌ها یا افزایش وزن، در هر جایی از بدن می‌توانند ایجاد شوند. منگوله‌های پوستی اغلب بعد از زایمان ناپدید می‌شوند.

لثه‌هایتان دردناک شده‌اند

تغییرات در رژیم غذایی و سطح هورمون‌ها می‌تواند باعث دردناک شدن و خونریزی لثه‌ها طی بارداری شود که به آن بیماری لثه در بارداری می‌گویند. این بیماری لثه خود به خود برطرف خواهد شد؛ اما می‌توانید درد و ناراحتی لثه را با رعایت بیشتر بهداشت دهان و با ملایم مسواک زدن تسکین دهید.

تقریباً ۲۰ درصد از خانم‌های باردار با رینیت بارداری و علائمی مانند آبریزش بینی و عطسه مواجه می‌شوند.

این علائم ناخوشایند موقتی هستند و می‌توانند با راهکار‌های معمولی مانند استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز، اسپری بینی و ضداحتقان‌ها کنترل شوند.

حس بویایی‌تان ناگهان قوی‌تر شده است

زنان باردار ممکن است دارای حس بویایی حساس‌تر و قوی‌تری شوند که به آن هایپراوسمیا می‌گویند. این حساسیت خصوصاً نسبت به بوی عطر، قهوه، بنزین یا غذا‌های فاسد بیشتر خواهد بود. خوشبختانه هایپراوسمیا موقتی بوده و معمولاً بعد از سه ماهه اول بارداری برطرف می‌شود.

هوس خوردن مواد غیرخوراکی می‌کنید

بعضی از خانم‌های باردار این طور می‌گویند که تمایل به خوردن نشاسته ذرت، برنج خام، گچ، صابون و فلز دارند. این هوس غذایی که به نام ویار معروف است معمولاً نسبت به خوردن مواد غیرخوراکی است. اگر ناگهان چنین تمایلی در شما ایجاد شده است حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.