یک مقام ارشد سازمان بهداشت جهانی گفت: تمامی کشورهای جهان باید به سرعت برای جلوگیری از شیوع آبله میمون اقدام کنند و اطلاعات مربوط به ذخایر واکسن خود را با این سازمان به اشتراک بگذارند.
جی پلاس، سیلوی بریاند، مسئول بخش آمادگی برای مقابله با بیماریهای عفونی در اجلاس سالانه سازمان بهداشت جهانهی افزود: «به نظر ما اگر اقدامات لازم اکنون اجرا شود به احتمال فراوان میتوانیم شیوع این بیماری را به آسانی مهار کنیم.»
آبله میمون، یک بیماری مسری و عفونی است که پس از حدود چهار دهه دوباره از سال ۲۰۱۷ در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا ظاهر شد. این بیماری از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار و یا وسایل شخصی نظیر رختخواب یا حوله که با پوست بیماران تماس داشته به افراد دیگر منتقل میشود.
طی هفتههای اخیر مواردی از ابتلا به این بیماری در آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا و اسرائیل شناسایی شده است. آمارهای رسمی نشان میدهد که تاکنون حدود ۳۰۰ نفر در بیست کشور جهان به این بیماری مبتلا شدهاند.
خانم بریاند در یک نشست تخصصی به نمایندگان کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی گفت: «به نظر ما در حال حاضر اولویت متوقف کردن شیوع این بیماری در کشورهایی است که این ویروس بومی نشده است.»
او افزود که اقدامات اصلی سرعت در تشخیص مبتلایان، قرنطینه افراد مبتلا و ردگیری افرادی است که با آنها در تماس بودهاند.
خانم بریاند خاطر نشان کرد که کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی باید اطلاعات مربوط به ذخیره واکسن آبله مرغان را به این نهاد اطلاع دهند. واکسن آبله مرغان در درمان آبله میمون موثر است.
او افزود: «ما از تعداد دقیق واکسنهای آبله مرغان در سطح جهان اطلاع نداریم و به همین دلیل از تمامی کشورهای عضو میخواهیم این اطلاعات را در اختیار ما قرار دهند.»
او در بخشی از سخنرانی خود اسلایدی را به نمایش گذاشت که نشان میدهد ذخیره واکسن آبله مرغان بر اساس اطلاعاتی که سازمان بهداشت جهانی در اختیار دارد «بسیار محدود» است.
سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر واکسیناسیون گسترده را توصیه نمیکند و معتقد است که واکسینه کردن افرادی که با متبلایان در تماس بودهاند ارجحیت دارد.
رییس بخش مقابله با آبله مرغان در سازمان بهداشت جهانی نیز تاکید کرد که تحقیق و شناسایی موارد ابتلا، ردگیری افرادی که با بیماران در تماس بودهاند و قرنطینه کردن این افراد در حال حاضر بهترین روش است.